|
Notka |
|
Jeszcze przed ślubem Na tym forum rozmawiamy o tym co powinno zadziać się jeszcze przed ślubem, czyli o wieczorku panieńskim, prezentach. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Zakorzenienie
|
![]() Pierścionek zaręczynowy od mamy TŻ-a
Dzień dobry
![]() Z TŻ-em jesteśmy zaręczeni od paru miesięcy, ale do tej pory była to taka "umowa ustna" bez pierścionka - i nagle TŻ oświadczył się jeszcze raz, dając mi pierścionek ![]() Pierścionek należał do jego mamy, a wcześniej do babci - i tutaj pojawiły się u mnie pewne wątpliwości: w jaki sposób powinnam podziękować mamie TŻ-a za to, że postanowiła przekazać nam swoją pamiątkę? Wystarczy zwykłe "dziękuję" i powiedzenie, że to dużo dla mnie znaczy czy powinno to być jakieś bardziej uroczyste? A może w ogóle tylko TŻ powinien mamie podziękować, a ja tylko TŻ-owi (bo w końcu bezpośrednio dostałam pierścionek od niego)? - aczkolwiek wydaje mi się, że miło byłoby, gdybym ja też dała przyszłej teściowej do zrozumienia, że jestem jej wdzięczna. W sumie nie jest to jakiś wielki problem, bo jakoś sama też sobie poradzę ![]() ![]()
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Pierścionek zaręczynowy od mamy TŻ-a
Moze to u nich taka tradycja?? Ja np dostalam na 18-ste urodziny zloty pierscionek ktory przechodzi z pokolenia na pokolenie od wielu lat. Ja podziekowalam normalnie, i dziekuje noszac codziennie pierscionek na palcu
![]()
![]() |
#3 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja bym postawiła na zwykłe "dziekuję". Myslę, ze byłoby ładnie, gdybyś Ty to zrobiła (tzn TŻ na pewno jej przecież już podziękował za pierścionek) - napewno to nie będzie przecież żadne faux pas, a teściowej się miło na pewno zrobi ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Zakorzeniona
|
Ja bym zwyczajnie podziękowała. Żadne uroczyste dziękowanie nie jest moim zdaniem potrzebne w tej sytuacji.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Zakorzenienie
|
możesz podziękować i grzecznie zapytać o tradycję rodzinną abyś wiedziała, co z nim później robić
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Zakorzenienie
|
Bardzo Wam dziękuję za wszystkie opinie
![]()
![]() |
#9 |
Zadomowienie
|
Nie musisz kochana za nic dziękować
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#10 |
Przyczajenie
|
Też mi się wydaje, że tyle wystarczy. Zresztą nawet nie wiem co mogłabyś jej dać w zamian, czekoladę? :P A poza tym, pochwaliłaś się w odpowiednim wątku jak wygląda pierścionek?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Raczkowanie
|
Bardzo miło będzie jej jeśli będziesz po prostu pierścionek nosić. Tak jak dziewczyny mówią, podziękuj, ale nie jakoś szczególnie i wypytaj o tradycję, żeby kiedyś nie popełnić jakiejś gafy
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Zakorzenienie
|
i ja bym zwyczajnie podziękowała i powiedziała że doceniam ten gest
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:48.