|
Notka |
|
Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
Niekończące się problemy z nosem
Witajcie,
nie jestem pewna, czy w dobrym dziale piszę, jeśli nie - wybaczcie. Właściwie odkąd pamiętam, mam problemy z nosem. Praktycznie cały czas jedna dziurka jest choćby minimalnie zatkana - bez względu na porę roku, dnia itd. Nie mam wówczas kataru, po prostu czuję, że nos nie jest do końca drożny, a źródło tej niedrożności leży gdzieś "wyżej". Jest to irytujące, szczególnie wtedy, gdy muszę przebiec dłuższy dystans (np. na wf-ie). Nie mogę oddychać przez nos, ponieważ po dłuższej chwili zwyczajnie zieję jak pies, więc oddycham ustami. Inna kwestia - czasem mój nos zwyczajnie się "zapowietrza". Czuję, jakby powietrze zablokowało się wewnątrz nosa i właściwie nie mogę nic powiedzieć, dopóki go nie wydmucham, a niekiedy bywa to trudne. Nie wiem, jak to inaczej opisać - z reguły nikt nie rozumie, o co mi chodzi :P Oprócz tego prawie cały czas mówię choć trochę przez nos i przez to brzmię co najmniej... niekorzystnie. Nie wiem, czy to się z tym wiąże, ale często mam wrażenie, że jakaś wydzielina spływa mi po tylnej części gardła i czasem się tam "blokuje". Nie mogę tego jednak w żaden sposób wykrztusić. Robiono mi testy - nie jestem na nic uczulona. Wielokrotnie byłam też u laryngologa, który stwierdził przerost błon śluzowych nosa. Po wymrażaniu ich powiedział co prawda, że są już mniejsze i nos jest bardziej drożny, jednak ja nie zauważyłam żadnej poprawy i problem trwa do tej pory. Zastanawiałam się nawet, czy to nie jest wina potencjalnie krzywej przegrody, ale laryngolog ani tego nie potwierdził, ani nie zaprzeczył, tzn. nie wspomniał nic na temat przegrody. Wiem, że to nie jest przychodnia, ale może któraś z Was miała lub ma podobne problemy i mogłaby coś doradzić, bo już nie wiem, co to może być. Z góry dziękuję za odpowiedzi ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Niekończące się problemy z nosem
Cytat:
![]() Radzę znaleźc DOBREGO laryngologa, nawet jeśli to oznacza wizyte prywatną. Zdrowie i dobre samopoczucie jest najwazniejsze ![]()
![]() |
![]() |
#3 | ||
High Quality Since 2007
|
A miałaś kiedykolwiek robione usg zatok?
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
|
Usg zatok nie miałam, miałam rtg, tomografię, płukanie i czyszczenie zatok. U mnie od razu na rentgenie wyszło co jest grane i po prostu nie było potrzeby zlecać dodatkowych badań
![]()
![]() |
#5 | |||
High Quality Since 2007
|
Cytat:
![]()
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Raczkowanie
|
Nie, miałam jedynie zdjęcie rentgenowskie, na którym niby nic nie wyszło.
Akurat zawsze chodziłam prywatnie, nie tylko z tym problemem, do tego samego lekarza. Wydawało mi się, że jest dobry, jednak w tym wypadku chyba będzie lepiej, jeśli skonsultuję to z innym specjalistą. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 | ||
High Quality Since 2007
|
Im więcej badań tym więcej pewności, że na pewno sprawdzono wszystko. Wybierz się do innego lekarza.
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:59.