![]() |
#1 |
Zakorzenienie
|
Walka która toczy się w głowie , bitwa na talerzu :)
Witam na moim blogu .
Mam na imie Ania mam 29 lat , no dobra w lipcu kończę 30 ![]() Podobno po 30stce tyje się od samego patrzenia na wodę mineralną . Do lata jeszcze troszkę czasu , może tym razem uda mi się zgubić kilka po ciążowych kg ![]() ![]() Mam 174 wzrostu i ważę 74 kg , czyli podobno o jakieś 9 za dużo . Przed pierwszą ciążą byłam szczupła ( ważyłam jakieś 65 kg ) Będąc w ciąży przytyłam ok 20 kg , rok później udało mi się schudnąć do wagi jaką mam teraz , czyli do 74 kg . Za chwilkę jednak byłam w drugiej więc moje odchudzanie szlag trafił ![]() Mam dwoje wspaniałych dzieciaków i brak czasu na baseny , aerobiki i inne wymagające czasu formy aktywności . znacie to ? Także nie przeczytacie tutaj o poceniu się na siłowni , 50 przepłyniętych basenach . Mój cel schudnąć choć kilka kg, nie jeść słodyczy , pić więcej wody , jeść zdrowo . Mam nadzieję że therma line choć troszkę pomoże w osiągnięciu celu . Mam nadzieję że będziecie mnie dopingować ![]() ![]() ---------- Dopisano o 21:41 ---------- Poprzedni post napisano o 21:09 ---------- No i jeszcze mała relacja z dziś ![]() Rano wzięłam pierwsze dwie tabletki therma line . Po pół godzince dostałam kopa jakbym wypiła ze 4 kawy i łapki się troszkę trzęsły , ale nie trwało to długo . Zauważyłam że jest mi cieplej po tych tabletkach . Aktywna pracująca mama dwójki dzieci nie ma za bardzo czasu na ćwiczenia . Pracuję w komisie dziecięcym , także z ćwiczeń fizycznych dziś jazda na mopie , biegi po sklepie , wywieszanie słodkości dla bobasów . Potem sprint do przedszkoli po dzieci . najpierw straszy , drugie przedszkole mam 5km dalej , więc jazda po drugie . Wracam do domu ok 17stej . Potem jest mamo kupę , mamo poczytaj mi , mamo on mi zabiera , mamo zapal mi światło i tak do jakiejś 19stej ![]() O 19stej kolacja , karmię gnomy i siebie w międzyczasie łypiąc na fakty . Kąpanie dzieciarni , kładzenie do łóżek . Myślę że dośc aktywnie spędzam czas . Dziś nie zjadłam nic słodkiego . Na śniadanko była kanapka z dżemem , za dwie godzinki jogurt naturalny z musli , na obiad ( nie wiem czy to napisać ) ale co tam - zupka chińska w pracy ![]() Chyba niezbyt zdrowo , ale od jutra się poprawię . To i tak święto dzień bez ciastek czy batonika
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Walka która toczy się w głowie , bitwa na talerzu :)
Ania trzymam kciuki i powodzenia i wytrwałości w postanowieniach życzę
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
Fajnie sie ciebie czyta
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
|
Ania powodzenia.
Skąd ja znam historię z wodą ![]() ![]()
#5 |
Zakorzenienie
|
Tez bede zagladac
![]() Ania praktycznie twoje dzisiejsze menu skladalo sie z samych WEGLI ![]() ![]() ![]() Wegle powinnas do poludnia jesc. Musli zastap granola. Dzem zastap miodem albo malem orzechowym bez cukru . Do smazenia najlepszy jest olej kokosowy. Praktycznie caly jest przetwarzany na energie a nie odklada sie w formie tluszczu. Na sniadania omlety, albo jajecznica z warzywami, albo same jajka. O ile lubisz. Jedz wiecej warzyw. Sok pomaranczowy to sam cukier ![]() ![]() Wiecej warzyw, ryb, sam losos z borokulami jest latwy i szybko do przyzadzenia. Zupa z lososia. Losos z ananasem. Jak lubisz makrele wedzona mozesz w pracy sobie zjesc, albo z puszki ![]() Salatka z brokulow, jajek i pomidorkow koktajlowych polana jogutem naturanym z wycisnietym czosnkiem - smaczna i szybka. Jakas biala ryba z salata i pomidorami do tego sos do ryby : sok z cytryny, czosnek, pietruszka i oliwa z oliwe - pycha i pali od czosnku ![]() Na sniadanie, albo drugie, banan z truskawkami polany miodem i cynamon. Jak cos to pytaj o tym to moge pisac i pisac ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#6 |
Zakorzenienie
|
trzymam kciuki
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#7 |
Rozeznanie
|
witaj i 3 mam kciuki
![]() pewnie, że miałaś aktywny dzień! Kobiety często nie doceniają prac domowych a to też aktywne spędzanie wolnego czasu ![]() A czy w soboty nie udałoby Ci się wyrwac na godzinke czy pół joggingu? Nie wierzę... ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#8 |
Wtajemniczenie
|
Hej Ania - moja imienniczko
![]() też mam dwójke dzieci i wiem jak cięzko wygospodartować czas dla siebie - wiek też mamy podobny (ja mam 30' we wrześniu) ![]() trzymam kciuki i powodzenia ![]()
#9 |
Zakorzenienie
|
a myslalas moze o aerobiki z dziecmi? sa kluby które juz to oferuja
![]() i czytam o olej kokosowym. co to jest?? skąd to wziąc? ![]()
#10 |
Zakorzenienie
|
Ania!!! Trzyma kciuki.. i będę z dziewczynami cie dopingowac w tej nierównej walce
![]() ![]()
![]() |
#11 |
Rozeznanie
|
a ja staram się żadnych olejów nie stosować;p
|
![]() ![]() |
![]() |
#12 |
Zakorzenienie
|
hej
![]() macha ci mama dwójki dzieci ![]() będę zaglądać
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#13 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Racja pustych kalori tu za dużo , ale pochwałka za brak słodyczy to mi się chyba należy co ? ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() A więc wyszłam z dziećmi na spacer , starszak na hulajnodze , mała na nogach początkowo , ale wózek miałam BYł więc potem sprint z wózkiem i zapakowaną w nim Olką za staraszakiem grzejącym co sił na hulajnodze ![]() Mam nadzieję że się liczy . zrobiliśmy tak spory kawałek . A że moje starsze dziecko ma za dużo sił i energii więc mnie wymęczył Cytat:
![]() ![]() Dzięki dziewczyny za wsparcie ![]() ![]() Efekty działania cud tabletek ![]() ![]() ![]() Także do szefów firm sprzątających : każdy konserwator powierzchni płaskich powinien dostawać w pracy therma line przed swoją zmianą ![]() I będzie 200% normy , a i jeśli efekty w postaci chudnięcia będą to już w ogóle cacy ![]() Poza tym spać mi się nie chce , gdzie czesto w sobotę po obiadu potrafiłam sobie pokimać ![]() ![]() Z jedzonka dziś , kanapeczka z pomidorekiem na śniadanie . Jogurt naturalny na drugie śniadanko . Trzy landrynki ![]() ![]() Na obiad pieczony pstrąg bez ziemniaczków z surówką z kiszonej kapusty mniam . Banan i kanapka na kolacje . Kawa dwie sztuki , jedna herbata , woda ![]() Zaczynam mniej słodzić , zawsze była to łyżeczka , teraz staram się żeby było pół . A..... dostałam sprostowanie od koleżanki z mamusiowego wątku a więc : Po 30stce tyje się od picia wody mineralnej , a po 40 dopiero już od patrzenia na nią . Dzięki POP .
![]() |
#14 |
Zakorzenienie
|
Ania takie bieganie też czasem może bardziej zmęczyć niż normalne
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#15 |
Zakorzenienie
|
Libra dzięki
![]() ![]()
#16 |
Zakorzenienie
|
Oj tam guru
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#17 |
Rozeznanie
|
Oj tak pracownicy powinni dawać co miesiąc wraz z wypłata Therm Line, życie było by prostsze
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() A ja cukrem nie słodze juz od 3 lat tylko słodzik i smakuje mi ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#18 |
Wtajemniczenie
|
Witam i życzę powodzenia
![]() będę tu częściej zaglądać Pozdrawiam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#19 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
SZkoda tylko że mu nie pomaga ten słodzik , też by się go odchudzić przydało ![]() ![]()
![]() |
#20 |
Zakorzenienie
|
Ja słodzikiem od kilkunastu lat słodzę ,a jakie Twój tż przywozi i gdzie kupuje ? bo ja tym lidlowym słodzę
Może przydałaby się dla niego tez dietka niskotłuszczowo-niskoweglowodanowo-niskocukrowa Ale pewnie będzie ciężko co? Z kąd ja to znam jak wczoraj do mojego mówię że będą razowe łazanki to usłyszałam bleeee no i co musiałam im zrobić zwykłe. |
![]() ![]() |
![]() |
#21 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kupuje normalnie w marketach te duże opakowania po 1000 szt, czyta składy . Dziś niedziela dzień laby . Ruszyłam więc tyłek i pojechałam na basen ![]() ![]() Te tableteczki naprawdę dają niezłego kopa ![]() Sporo popływałam , poszłam na saunę i do solarium - przecież ciemny wyszczupla ![]() ![]() Potem trening z dziećmi w domu . Obecnie trenuję nową dyscyplinę sporu , nazywa się SPRINT DO NOCNIKA LUB KIBELKA znacie taką ? Moja córa właśnie załapała że nie robi się w pieluchy , więc na hasło siku lecę najszybciej jak mogę do niej , ją pod pachy i pędem do kibelka lub na nocnik . Zwykle robi i czasem tylko pośmieje się i chce zejść ![]() Potem było koło graniaste jakieś 40 razy i tarzanie się po dywanach ![]() Robiliśmy też pociąg przez cały dom i tak sobie dzionek zleciał . Dzięki tabletkom nie chce mi się jeść słodkiego ![]() ![]() Dziś zjadłam jajecznicę na śniadanko ze szczypiorkiem plus kanapka z pomidorem Na obiad białą kiełbaskę z barszczykiem białym ale bez żadnych ziemniorów czy chleba . Jabłuszko . Jednego placka ![]() ![]() Na kolację dwie kanapki . ze słodyczy tylko jeden herbatnik . Jak na mnie całkiem nieźle . Ważyć się codziennie nie będę . Wicie jak to u nas kobiet , przed @ waga rośnie , raz sie wiecej gubi , raz więcej przybiera . Nie mam zamiaru być niewolnikiem wagi . Chyba wygospodaruję czas na basen rano jak dzieciaki odwiozę . Mam nadzieję że mi się to uda jakoś zoorganizować . Basen to jest to , co lubię najbardziej .
![]() |
#22 |
Zakorzenienie
|
gratuluję sprintu do nocnika
![]() ![]() no ciemny wyszczupla to racja ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#23 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() za to potem szybciej się starzejemy ![]() ![]()
![]() |
#24 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
to tak jak ja ![]() też zaliczyłam basen ![]() i faktem jest, że opalone osoby wyglądają szczupłej! |
|
![]() ![]() |
![]() |
#25 |
Zakorzenienie
|
E tam szybciej się starzejemy , jesli tego zechcesz to tak.
Ja dzisiaj przy wypełnianiu ankiety musiałam się chwilę zastanowić ile mam lat bo mi się pomieszało ![]() Ania to czyli tak na prawdę nie będzie do końca wiadomo dlaczego schudłaś czy dzięki diecie i ruchowi czy dzięki therma line ? Czy tak właśnie zakłada program że bierzesz to i do tego dieta i ćwiczenia. Ja na samej diecie i ćwiczeniach chudnę ale czasem przydałby się kop ,chociaż z drugiej strony to teraz jak biegnę i czuję że już jestem zmęczona i nie mogę to przestaję a jakbym wzięła jakiegoś wspomagacza to bym sobie pewnie ścięgna ponadrywała bo bym nie wiedziała kiedy przestać ![]() Ja jestem niewolnikiem wagi ,ważę się codziennie. |
![]() ![]() |
![]() |
#26 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Libra - nie ma przecież cudowanego środka który się bierze i od niego się chudnie . Therma line jak kazdy inny to wspomagacz . Poza tym po nim mam wiecej energi jak na razie i nie chcę mi się jeść słodyczy . Już te dwie rzeczy to dlA mnie przy walce z kg bardzo dużo ![]() Bo słodycze mnie gubią ![]()
![]() |
#27 |
Raczkowanie
|
jeśli chodzi o słodzenie, można co jakiś czas miodem (owszem, kalorie, ale za to miód zdrowy
![]() ![]() powodzenia w walce z kilogramami! ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#28 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Na razie staram się sypać mniej , ale też coś mi się od życia należy - to chociaż te pół łyżeczki ![]()
![]() |
#29 |
Zakorzenienie
|
Do slodzenia KSYLITOL (xylitol) -najczesciej pozyskiwany z brzozy, wyglada i smakuje jak cukier a jest najzdrowszy. Indeks Gl ma duzo duzo mniejszy niz cukier. Zalecanyjest dlaosob z cukrzyca i osob z osteoporoza , zwieksza przyswajanie magnzeu, wapnia przywraca wlasciwa konsystencje kosci. Opoznia procesy starzenia
![]() ![]() Granola to taka mieszanka roznosci, platkow owsianych, otrebow suszonych owocow rodzynek orzechow, miodu lub syropu z agawy, pestki dyni , slonecznika, wiorku , cynamon , imbir. Na necie jest pelno przepisow, wystarczy wymieszac skladniki , orzechy rozdrobnic i w piekanirku piec przec jakis czas,. W zaleznosci z ilu sklandikow i ilu wychodzi jakasodpowiednia ilosc na kilka? kilkanasice sniadan, przekasek . Masz gotowe sniadanie, ktore zalewasz odltuszczonym mlekiem, same zdrowe wegle , tluscze- orzechy. Czy z jogurtem, albo samo. Najlepiej jesc tak 50 gr plus mleko zeby wartosc kaloryczna nie byla bombowa . Jezeli wyznajesz zasade 5 malych posilkow to jest w sam raz ![]() ![]() Jest to sto razy zrowesz od kupnego musli , ma mniej kalori i mniej wegli i nie ma jakis tam poprawiaczy smakowych. No chyba ze masz musli domowej roboty, taka ala mieszanka to super,jedz jedz. Kupne nie. Brawo za nie jedzenie slodyczy , ![]() Te przykladowe potrawy ktore podalam , nie sa czasochlonne ![]() Tu na stronie http://www.tvnstyle.pl/news/3028/view sprawdzlam jeden przepis, szybki , bardzo szybki i latwy- RAZOWE PENNE Z CIECIERZYCĄ . Nie dodalam papryczki chilli bo moj maly gnom sie tym zajada. Ciemny makaron zamiast bialego i jedziesz , mucisz az ci sie uszy trzesa ![]() ![]() Masz gotowe szamanko do pracy, smaczna na cieplo i na zimno ![]() Edytowane przez monka23 Czas edycji: 2012-03-04 o 23:08 |
![]() ![]() |
![]() |
#30 |
Zakorzenienie
|
haha widze mała Ci daje potrenować kiedy popadnie... nie znasz dnia ani godziny... ;D
dobrze dobrze... lepiej miec aktywny dzien niz jak ja siedziec 8 godzin w biurze -_-'
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:30.