|
Notka |
|
Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Zadomowienie
|
swobodne wesele przy ognisku ?
Witam, we wrześniu przyszłego roku planujemy wesele. Chcieliśmy swobodna imprezę przy ognisku. Czy któraś z was ma doświadczenie z imprezy na dworze albo z jakiejś innej formy miej oficjalnego wesela? Może macie jakieś wskazówki albo uwagi którymi możecie się podzielić. będę wdzięczna za wszelkie pomysły.
Moje wątpliwości dotyczą np. czy wystarczy grill i przekąski czy powinnam zamawiać jakieś dania obiadowe? alternatywa przy załamaniu pogody? na ile wcześniej powinno się zacząć organizację. Różnica kosztu kiedy powierza się to firmie a kiedy robi się samemu? czy jest aż tak duża?? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: swobodne wesele przy ognisku ?
no powiem ci oryginalna jesteś
![]() tak się zapytam?? jak sobie wyobrażasz latać w sukni ślubnej po ogródku?? no chyba że masz zwykłą sukienkę to przepraszam ![]()
![]() |
#3 |
Zadomowienie
|
Ja co prawda miałam tradycyjne wesele, ale po przeczytaniu Twojego postu nasunęło mi się parę rzeczy, może Cię zainspirują
![]() Pozdrawiam i życzę powodzenia! ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Przyczajenie
|
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=568229&page=2 - od postu 36
![]() Planuję coś podobnego, ale jeszcze nie mogę podzielić się pomocnymi wskazówkami bo też dopiero zaczynam organizacje ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Zadomowienie
|
Na weselu będzie pewnie ok 60 osób. A sukienkę jakoś dostosuje do warunków. To raczej nie jest duży problem.
magdaef - myślę że zajazd jest dobrym pomysłem - nie chce sama wszystkiego organizować bo mogłoby to mnie przerosnąć - na pewno będę szukać miejsc gdzie pomogą mi z organizacją ( jedyne co mnie przeraża to fakt że wszystkie oferty które przejrzałam są sztampowe ) . Zastanawiam się tez nad noclegami, czy wy organizowałyście transport z wesela do jakiegoś hotelu? nocny_skowronek - dawaj znać jak idzie twoja organizacja, ja też się będę dzielić - możne sobie jakoś pomożemy w ten sposób. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Przyczajenie
|
Ja rozglądam się za pensjonatami w górach z dość tanimi noclegami ich ilością tak akurat na liczbę gości (żeby wynająć całość i nikomu z innych gości nie przeszkadzać naszą zabawą).
Podobnie jak już tu zostało wspomniane wymogiem było miejsce na ognisko, jakaś altana na powietrzu. Za to nie musiało mieć dużej sali do tańców bo tego nie planujemy. Na oku mam na razie to: Pensjonat ale jeszcze tam nie byłam pytać o szczegóły. Tyle że wiem że z miejscami na interesujący mnie miesiąc jest jeszcze zupełnie spokojnie. Podobnie jak inne miejsca które znalazłam oferują atrakcje typu pieczenie prosiaka/barana, kiełbasek, zimą kulig ![]() Ja nie myślę o dojeździe bo do mnie przyjadą bezpośrednio na miejsce. Ale u Ciebie jeśli będziesz miała bezpośrednio wcześniej kościół/urząd no to pewnie trzeba by pomyśleć o zorganizowaniu dojazdu dla tych którzy nie przyjadą samochodem. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Przyczajenie
|
Mi się takie marzy. Pytałam na innych forach i mnie wyśmiali, a zupełnie nie wiem czemu. Nie podobają mi się zwykłe wesela i pospolite kiecki z wielkim trenem. Chcę być rusałką, czuć woń ziól i pieczonej świni
![]()
![]() |
#9 |
BAN stały
|
Byłam na podobnym weselu ,tylko że najpierw był tradycyjny obiad dla babć i ciotek.Potem młodzi pojechali w plener robić zdjęcia i wrócili razem z resztą gości.Młoda w międzyczasie przebrała się w krótką sukienką.Ok godz 20.30 zaczęła się impreza na wolnym powietrzu,było ognisko,kiełbaski,drobne przegryzkiByło to w ośrodku wypoczynkowym stodoły,były wynajęte domki.Lokal był przygotowany na ewentualną zmianę pogody
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Zadomowienie
|
teraz często zamiast sali weselnej młode pary wynajmują namioty, więc w momencie załamania pogody, schować się pod takim namiotem w sam raz
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:09.