![]() |
#1 |
Zakorzenienie
|
Mistrzyni wagi cięzkiej odda tytuł :D
Przede wszystkim chciałam pogratulować pozostałym recenzentkom i zyczyć powodzenia na placu boju.
Cieszę się, ze mogę testować produkty Therm Line Forte. Szczerze mówiąc to nie wiążę z nim zbyt wiele nadziei bo już probowałam przysłowiowych milion diet, przeróżnych suplementów od L- karnityny po Cla. Jednak mam maleńką nadzieję, ze się miło roczaruje i jednak moja waga ruszy w dół... ![]() Na codzień jestem mamą dwóch chłopców, także nie leniuchuję. Z wagą walczę od zawsze a w zasadzie odkąd jako dziecko faszerowano mnie antybiotykami i zastrzykami. Zawsze byłam jak kula. Jako nastolatka ważyłam nie mniej jak 80 kg, później było juz tylko gorzej. Z górki i pod górkę. W wieku 20 lat zdiagnozowano u mnie zespół PCO, który sprzyja tyciu. Mimo leków waga nadal nie spadała. Ciągłe diety bez efektów rujnowały moje samopoczucie. Następnie zaszłam w ciąże tyjąc pomimo diety 30 kg. Udało mi się ich jakoś pozbyć i dodatkowo zeszło kolejnych 20 kilogramów przy pomocy diety ćwiczen i leków farmakologicznych ( zapisanych przez endokrynologa). Kolejna ciąża, kolejne kilogramy i tak jest do teraz ![]() W teście startuje z wagą 99 kg, chcę się pozbyć 40 kg. Mam nadzieje, ze dzięki Therm Line jakoś ta waga ruszy... Zazdroszczę tym, którzy mogą poćwiczyc i widzą efekty. U mnie MŻ i ruch nie dają efektów. Dziennie przyjmuję 1500 kcal, co drugi dzien jeżdzę na orbitreku. Waga stoi. ale elaborat wyszedł ![]() zaczynam od jutra trzymajcie kciuki ![]() czego nie jem od dawna: ziemniaków w jakiejkolwiek postaci, makaronów słodyczy w jakiejkolwiek postaci fast foodów alkoholu niestety uwielbiam ale mega ograniczam chleb wędliny kabanosy sery ![]() najtrudniejsze jest dla mnie ograniczenie chleba ![]() ![]() w dodatku mój mąz piecze taki wypasiony chleb na zakwasie ![]() spadek 5.03 waga 99.5 12.03 waga 97.7 14.04 waga 95,7 25.04 waga 95,5 28.04 waga 94,7 Edytowane przez Kancia Czas edycji: 2012-04-29 o 19:26 |
![]() ![]() |
![]() |
#2 |
Przyczajenie
|
Dot.: Mistrzyni wagi cięzkiej odda tytuł :D
Trzymam kciuki za Ciebie kochana
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
Kancia - wierzę że się uda
![]() Dzielna jesteś , tyle już przeszłaś , niech nagrodą będzie szczupła sylwetka ![]()
#4 | ||||||||||||||||||||
Zakorzenienie
|
Z TSH też mam do czynienia (dopiero wykryte) i dodatek prawie 10 kg w krótkim okresie czasu..
Trzymam kciuki, a nóż Therm Line pomoże? Nic tylko się przekonać ![]()
![]() |
#5 |
Zakorzenienie
|
dziękuje za kciuki
![]() wrzucam siebie cobyście miały rozeznanie ![]() ![]() moja zmora jest brzuch, wiekszośc kilogramów własnie tam się gromadzi ale też jak chudne to tam najszybciej ![]() ![]() zdagnij MS to współczuje, ja przed terapią jodem musiałam odstawić leki na miesiąc i w ciągu miesiąca przytyłam 10 kg ![]() ![]() ![]() Edytowane przez Kancia Czas edycji: 2012-03-04 o 19:26 |
![]() ![]() |
![]() |
#6 |
Zakorzenienie
|
Kancia ciężka droga przed Tobą tym bardziej jak przez leki miałaś takie wahania wagi .
Ale musi się udać , w kupie raźniej ![]()
#7 |
Raczkowanie
|
a ja popatrzyłam na zdjęcie i pomyślałam, że nogi masz super!
![]() powodzenia w odchudzaniu! teraz już na pewno się uda ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#8 |
Zakorzenienie
|
trzymam kciuki, żeby tym razem się udało!
Z TLF będzie łatwiej ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#9 |
Wtajemniczenie
|
Witam
![]() Jest nas aż tyle, to myślę, że wzajemne wsparcie pomoże nam wszystkim, razem damy radę ![]() Życzę powodzenia i trzymam kciuki ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#10 |
Zakorzenienie
|
dorotka ja generalnie przezyłabym mój tyłek i górę ale ten środek to mnie dobija. Nogi mam znosne
![]() Wzięłam dziś pierwszą dawkę TL nie czuje w zasadzie nic ![]() bieg ze szmatą, walc z odkurzaczem ![]() śniadanie: kefir 200 g, 1 mała kromka chleba bezglutenowego z plasterkiem szynki + kiełki. herbata czerwona. II śniadanie jabłko + gotowane mięsko + gotowane warzywa (razem mały talerzyk) obiad rybka + kawałek piersi z kurczaka+ brokuł z wody przekąska ananas (ofc nie cały ![]() kolacja sałatka z avokado do tego wypiłam herbate zieloną, czerwona (w planie są jeszcze dwie) i 1,5 l wody Edytowane przez Kancia Czas edycji: 2012-03-05 o 13:02 |
![]() ![]() |
![]() |
#11 |
Zakorzenienie
|
kiełki... fajnie;D
długa droga przed Toba skoro tak ciezko Ci zrzucac kg... na chorobach i lekach sie nie znam ale przeszłas wiele.. masz kochanych synkow ktorzy na bank wspomoga mamusie ![]() tylko niech nie bedzie to sprzatanie za nich pokoju;D powodzenia!
#12 |
Rozeznanie
|
ja po tabletkach anty utylam 8 kg w 3 miesiace nawet nie całe. dasz rade, jesteś super kobietka i tak trzymaj. troszke wyrzeczen da rezultaty. ja i tak dzis zgrzeszylam ale nie bede sie katowac, najwyzej pozniej dluzej pociwcze. zawsze zazdroscilam tym, ktorzy duzo jedza a sa chudzi jak patyczaki;/
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#13 |
Zakorzenienie
|
sQuaara uwielbiam kiełki
![]() diana tez mnie skręca, jak nie mogę jesc jak większośc tylko ciagle tego nie a tamtego nie ![]() zaliczyłam spacerek z chłopakami, pobiegałam trochę po placu zabaw. teraz własnie skończyłam ćwiczonka na orbitreku, ofc po zażyciu TL ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#14 |
Rozeznanie
|
zapraszam na konkurs u siebie w mini-blogu.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#15 |
Raczkowanie
|
uwielbiam Twój tytuł bloga
![]() I trzymam kciuki !!!
![]() |
#16 |
Zakorzenienie
|
pierwszy dzień z TL za mną moje spostrzeżenia
![]() nic a nic się nie zmieniło, nie odczuwałam przypływu energii, nie było mi cieplej, nie trzęsły mi się ręce czy ten specyfik aby na mnie działa ![]() zobaczymy za tydzien jak wleze na moją "przyjaciółkę"
![]() (zapożyczone z sieci) |
![]() ![]() |
![]() |
#17 |
Zakorzenienie
|
dzien 2
śniadanie: 2 kromki pieczywa chrupkiego żytniego z pasta łososiową kefir 200 g II śniadanie: jabłko, jogurt obiad: paluszki rybne, ogórek kolacja: jajecznica, kromka chleba chrupkiego Nadal nie odczuwam zadnych zmian po wzięciu TL. Dzisiaj zrezygnowąłam z orbitreka bo mam @ i czuje się srednio. W zamian zrobie jakieś siłowe ćwiczena wieczorkiem. |
![]() ![]() |
![]() |
#18 |
Zakorzenienie
|
osobiscie wole aeroby rzy @ niz siłowe cwiczenia;> brzuszki z @ to jakas masakra :|
ale uwielbiam Twoj obrazek z waga ![]()
#19 |
Zakorzenienie
|
myślałam raczej o hantelkach plus jakies wykopy, raczej statecznie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#20 |
Zadomowienie
|
Kochana, trzymam za Ciebie kciuki, czytam i czytam Ciebie i przykro mi, że tak ciężko Ci schudnąć, ale wierzę że teraz się uda! Na pewno. Powiem Ci tak, po skończeniu tej akcji nie rezygnujmy z kontaktu, utwórzmy sobie wątek na wizażu i dalej się wspierajmy, aż każda osiągnie wymarzony cel. Będą lecieć baty i kopniaki, aż każda będzie wyglądać, jak wyśniła.
![]() ![]() ![]() Ja gdy mam pierwszy dzień okresu wcale nie ćwiczę, bo mnie boli kręgosłup i mam mocne krwawienie, ale już drugiego dnia ćwiczę jak zawsze. Polecam Ci bardzo ćwiczenia z Jillian Michaels 30 day Shred masakra, ale efekty są zdumiewające. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#21 |
Raczkowanie
|
jillian michaels jest świetna, tez to ćwiczę...
a utworzenie naszego wątku po 8 tygodniach to świetny pomysł ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#22 |
Zakorzenienie
|
vila
![]() czasem tak sobie rozmyślam, ze zjadłabym sobie coś co mi nie wolno ale wiem, ze jesli to zrobie to będzie kara |
![]() ![]() |
![]() |
#23 |
Rozeznanie
|
ajjj cwiczenia z @ to nie polecam, ja nie dałabym rady.
a ponadto paluszki rybne to bomba kaloryczna dodatkowo nie wisz nigdy jaką rybe i ile jej % zmielili. Ja tam tego paskuctwa nie jadam. Już wolę świeżą rybke np. łososia ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#24 |
Zakorzenienie
|
diana robie paluszki rybne z biedronki
![]() ![]() musialam zrobic szybki obiad, niestety z dwójką dzieci w domu nie zawsze mam czas na siedzenie w kuchni ![]() ![]() łososia świezego nie cierpie ![]() ćwiczonka zaliczone, zaraz wciągnę kolacyjke jak dzieciarnia śmignie do łożek ![]() ************************* ************************* ************************* ************* edit: kolacyjka zjedzona ![]() chciałam się z Wami jeszcze podzielić moimi tzw "blee" ![]() rzeczy, których do ust nie włożę bo to grozi ![]() wątróbka szpinak (uraz po diecie kopenhaskiej, autentycznie jadłam go nad wcetem ![]() flaki szparagi a Wy jakie macie ble ![]() Edytowane przez Kancia Czas edycji: 2012-03-06 o 19:59 |
![]() ![]() |
![]() |
#25 |
Zakorzenienie
|
Konkursu przepisowego nie ma a mam jeszcze chwilkę, więc korzystając z okazji podzielę się z Wami jedną z moich ulubionych sałatek. Robi się ją szybko i nadaje się do zabrania np do pracy
![]() Przepis opracowałam sama, metodą prób i błędów. Składniki zawsze dodaję na oko ale postaram się napisac mniej wiecej na jedną porcję Sałatka z Blue Gourmage w towarzystwie awokado 4 srednie listki sałaty (najlepiej lollo- bianco) 5 pomidorków koktajlowych (najlepiej różnokolorowych) 25 g sera Blue Gourmage 1/4 awokado (uwaga zeby nie było za dojrzałe bo nam się rozciapie) duża szczypta kiełków (używam miksu kiełkowego, lucerna, pszenica, soczewica, rzodkiewka) mała garsć płatków migdałowych 2 płaskie łyżeczki majonezu lajt 2 płaskie łyżeczki jogurtu naturalnego odrobina pieprzu odrobina soli czosnkowej szczypta koperku Sałatę układamy na dnie naczynia, kroimy pomidorki w plasterki nakładamy na sałatę, ser i awokado kroimy w kostkę i układamy na pomidorki. Majonez, jogurt koperek, sól i pieprz mieszamy i polewamy sałatkę. Na suchej patelni prazymy migdały, posypujemy sałatkę, na wierzchu układamy kiełki. Voila, Smacznego ![]() Wszystkie składniki fajnie ze sobą współgrają pewnie dlatego to jedna z moich ulubionych sałatek ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#26 |
Raczkowanie
|
Hm...chyba nie mam.... no może ciężko mi zjeść...chudy twaróg. jest...blee ;p
Ale np. szpinak uwielbiam, w każdej postaci ![]()
![]() |
#27 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
mam slinotok na widok tej sałatki....
![]() |
#28 |
Rozeznanie
|
kochana coś Ty?
wątróbke kocham ![]() ![]() szpinak fajny flaki- uwielbiam szczególnie po zamojsku szparagi - raz zrobiłam ale źle i nie podpasowały mi. ja nie nawidze boczku, golonki i tym podobne. nie nawidze tez masla wogole nie uzywam ani cukru. a reszta jakos nawet nawet ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#29 |
Zakorzenienie
|
diana hehe a ja uwielbiam boczek
![]() ![]() niestety to bomba kaloryczna więc nie jem ![]() siekierra ja lubie twaróg i udaje mi się kupowac chudy na prawdę fajny, taki mokry ale w sam raz ![]() dzień 3 śniadanie: 2 jajka na miękko, krążek ryzowy z szynką drobiową II śniadanie: maslanka truskawkowa 180 ml Obiad: kurczak w sosie z pieczarkami, mizeria na jogurcie przekąska: jabłko kolacja: kromka chleba zytniego z twarogiem do picia, herbata czerwona, zielona, woda ************************* ************************* ************************* ************* z ciekawosci moja waga dziś rano pokazała mi 1 kg mniej, ofc to woda zeszła bo mam @ ciekawe jak to będzie w poniedziałek ![]() Edytowane przez Kancia Czas edycji: 2012-03-07 o 13:10 |
![]() ![]() |
![]() |
#30 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
ja tesknię za mizeria z ogórków z własnego ogródka i szczypiorkiem swoim...mniam ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:48.