![]() |
#1 | ||||||||||||||||||||
Zakorzenienie
|
Silna wola! - zobaczymy?Czas zacząć przygodę z Therm Line Forte
![]() ![]() Krótko o mnie: Żona, mama, Zdecydowanie za duża, Ze wskaźnikiem BMI 32.8 - otyłość I stopnia, czyli dużo za dużo. Mój cel: Powoli, stopniowo zmieniać zwyczaje żywieniowe, Przy okazji gubić kg, Sport: jazda na rowerze ![]() spacery a może dojdzie zumba i basen, ale to może. Początek: 2 marca 2012, czyli wczoraj. Myśle pozytywnie, choć niektórzy wymagają ode mnie zrzucenia 20kg a miesiąc albo i krócej, co nie wpływa na mnie mobilizująco ![]() Postanowienia: wyeliminować słodycze, cole, tłuste mięsa i wędliny gotować na parze bądź bez użyciu oleju zacząć się ruszać CIESZYĆ SIĘ ŻYCIEM i tym kim jestem ![]()
![]() |
#2 |
Zadomowienie
|
Dot.: Silna wola! - zobaczymy?
Hej hej...witamy
![]() Czekam na twoje kolejne posty-wszystko nam tu opisuj,jak sobie radzisz...co do gotowania-z wędlin nie musisz rezygnować,wybieraj te chudsze ![]() ![]() ![]() Pozdrawiam |
![]() ![]() |
![]() |
#3 |
Zadomowienie
|
Powodzenia mamusiu, trzymam mocno kciuki.
Ja również uważam, że nie trzeba się katować tylko stopniowo zmieniać przyzwyczajenia żywieniowe. Nie o to w tym wszystkim chodzi, żeby katować się i schudnąć a później rzucić się na jedzenie. Powoli, ale prosto do celu. Tego Ci życzę ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4 |
Rozeznanie
|
witam i kciuki 3 mam
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5 | ||||||||||||||||||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() A może powinnam się od razu od złych przyzwyczajeń odciąć? Ciężko, ciężko ![]() Cytat:
![]() ![]() ------------- Mam w planie wyjście na spacer z mym dzieckiem, ale zabiorę wózek będzie się o co podpierać
![]() Na obiad zjadłam chude mięsko smażone bez tłuszczu + 1 kartofelek + por z cebulką ![]() ![]() Teraz idę pucować kuchnie i w sumie całe piętro, do tego zrobie rewizje w szafie ![]() Odwyk nakazuje wyłączyć komputer i wziąć się do przyjemnej ![]() ![]()
Edytowane przez zgadnij_MS Czas edycji: 2012-03-03 o 15:06 |
||||||||||||||||||||||
![]() ![]() |
![]() |
#6 |
Zadomowienie
|
Odcinamy się od razu...!Idziesz kupujesz olej kokosowy-w moim wątku napisałam jaki powinien być-smarujesz nim grachamkę,smażysz na nim-i masz czyste sumienie....
Na ciągoty do słodyczy działa podobno chrom-ale potrzeba czasu. Zacznij pić dużo wody. nie rezygnuj z kolacji!!ostatnia kolacja 3 godz.przed snem-idealna,jak ma dużo białka. Jeśli ćwiczysz-po ćwiczeniach zjedz coś z dużą zawartością białka-np.serek wiejski,makrelę,tunczyka, jajko ![]() I NIE MA ,ŻE OD JUTRA-OD TERAZ! ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#7 | ||||||||||||||||||||
Zakorzenienie
|
Rygor musi być (w pozytywnym sensie oczywiście
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Woda, odcięcie od zakazanych rzeczy, olej kokosowy, sokowirówka! Zapamiętne ![]()
![]() |
#8 |
Zakorzenienie
|
a ja zaczne od poniedziałku i kropka!
niedziela to czas ważenia i mierzenia po gupim zarwanym weekendzie i juz! ![]() ![]() zreszta prawie miesiac juz staram sie wyrabiac w sobie inne nawyki wiec a od pon ruszam z therm ![]()
#9 |
Rozeznanie
|
chrom działa ja brałam jakiś czas i jeść się tak nie chce;p najlepszy Bio-Chrom kosztuje około 18 zł ale jest bardzo dobry i wypróbowany przeze mnie
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#10 | ||||||||||||||||||||
Zakorzenienie
|
Pomyśle nad tym chromem, ale najpierw muszę sobie w głowie poukładać i zwalczyć złe dni
![]() ![]() Spacer zaliczony.. Głowa mnie boli więc się położe.. Na śniadanie 3 pierożki z wody (normalnie by było z 8 ![]() Na obiad pierś z surówką. Podwieczorek i kolacja w planie - one mi zawsze psują cały dzień, więc muszę jakiegoś rozsądnego menu poszukać ![]() ----------------------------- Średnio miły dzień mija ![]() ![]() Walczyłam z zachciankami i poległam ![]() ![]() - garściowe porcje - zawalczyć o silną wolę, kosztem gorszego samopoczucia - uspokoić się w końcu ![]()
Edytowane przez zgadnij_MS Czas edycji: 2012-03-04 o 19:18 Powód: Dopisek z 20:17 |
||||||||||||||||||||
![]() ![]() |
![]() |
#11 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
to najważniejsze!!! ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#12 |
Raczkowanie
|
powodzenia! trzymam kciuki! dużo samozaparcia i na pewno się uda!
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#13 | ||||||||||||||||||||
Zakorzenienie
|
Witam w kolejnym dniu ![]() 2 tabl wzięłam - śniadanie 9.30 - kromka chleba z wędliną, herbata PODŚWIADOMOŚĆ DZIAŁA ![]() Dziś mnie obudziło słoneczko ![]() ![]()
![]() |
#14 |
Zakorzenienie
|
a co nie lubisz słonca??
![]() ![]() milego dnia ![]()
#15 |
Rozeznanie
|
mi bardzo brakuje słoneczka, ale dzis mnie uraczyło. super się poczułam! kochana Ty coś malutko jesz!
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#16 |
Rozeznanie
|
zapraszam na konkurs u siebie w mini-blogu.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#17 | |||||||||||||||||||||
Zakorzenienie
|
Lubie
![]() Cytat:
![]() Kolejny dzień czas zacząć
![]() Nie wiem po co wstałam o 6, ale stało sie ![]() ![]() Wczorajszy dzień minął mi tak jak prawie powinien każdy ![]() Mniejsze posiłki, wreszcie uruchomiłam sokowirówkę ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Małe sukcesu zaliczone ![]() ![]() ![]()
![]() |
#18 | ||||||||||||||||||||
Zakorzenienie
|
7 dzień z Therm Line Forte
BMI 32.4 - 1 kg mniej ![]() Piję więcej wody, nie jem w nocy, chwile przed snem ![]() ![]() ![]() ![]() To dopiero 1 tydzień więc nie liczę na cuda ![]() Następne ważenie za tydzień ![]() Kochane wizażanki, wszystkiego najlepszego z okazji naszego święta ![]() Jeszcze trochę i mam nadzieje, że będę z siebie dumna ![]()
![]() |
#19 |
Raczkowanie
|
brawo!
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#20 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() wierzę, że będziesz z siebie dumna! już powinnaś! |
|
![]() ![]() |
![]() |
#21 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#22 |
Rozeznanie
|
gratulacje, ja waze i mierzę się dopiero jutro
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#23 |
Zakorzenienie
|
ja dopiero w niedziele....
super gratuluje sukcesów ja bym chciala zeby mi choc 0,5kg spadło ![]() ![]()
![]() |
#24 | ||||||||||||||||||||
Zakorzenienie
|
15 dzień z Therm Line Forte
Po dłuższym kryzysie, nie związanym z TL ![]() ![]() Mniej jem, więcej pije (choć grzechy się zdarzały ![]() ![]() Prócz tego, że mam @, że wyglądam jak wyglądam i muszę tego wysłuchiwać codziennie ![]() ![]() Ważenie nastąpi za tydzień ![]() ![]() Z powodu TSH trochę mi senność wróciła z którą walczę ![]() ![]()
![]() |
#25 |
Zakorzenienie
|
Trzymam za Ciebie kciuki
![]() ![]() Nie odchudzaj się dla kogoś, odchudzaj się dla siebie ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#26 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#27 | ||||||||||||||||||||
Zakorzenienie
|
Z tą zrzutką kg chodziło o rodziców :/ ale oni już takie mają "priorytety" :/
Waga stanęła, ale nie dziwie się... Odebrałam ostatnie wyniki badań. Średnio jestem zadowolona, więcej będę wiedziała we wtorek. Z tego co sama rozszyfrowałam mam anemię :/ Hmm i z tego się wyjdzie ![]() Po TL czuje się ok, mniej jem, samopoczucie też ok, nic złego nie zaobserwowałam ![]()
![]() |
#28 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ale piątkę bym jeszcze chciała zrzucić ![]() Zgadnij_Ms, co do rodziców... Wiesz, moja mama rok temu ciągle robiła mi przytyki, ona ważyła praktycznie tyle co ja, ale mówiła zawsze "ale ja w suknie ślubna już się zmieściłam" ![]() ![]() Chociaż myślę, że rodzice chcą naszego dobra, a nie nam dowalić ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#29 | ||||||||||||||||||||
Zakorzenienie
|
Moi wychodzą z założenia co ludzie powiedzą ..
![]() ![]() ![]() Czyli trzeba! być szczupłym dla innych, ewentualnie dla zdrowia ![]() U mnie argumenty ślubne też były ![]() W sumie czy ważyłam sporo mniej po przytyciu czy teraz to ja ZAWSZE byłam dla nich za gruba, za pulchna, a te uda czy te pośladki! Ehhh życie ![]() Żeby nie smęcić
![]() ![]() ![]() Jutro wizyta u endo i zobacze co mi powie nt moich wyników ![]()
![]() |
#30 | ||||||||||||||||||||
Zakorzenienie
|
Jeszcze troszkę i będą święta
![]() Jednak w święta nie będzie mowy o odstawieniu TL, tylko trzeba będzie ograniczyć wielkość posiłków i zwiększyć aktywność fizyczną, np. dłuższy spacerek czy też wypad na wycieczkę rowerową ![]() Oby tylko pogoda dopisała ![]() WNIOSKI po ThermoLine: - czuję się bardziej "pełna" - nie kusi mnie jedzenie (choć potrafię zgrzeszyć ![]() - brak skutków ubocznych, przynajmniej na razie ![]() - wyniki badań prawie w normie, prócz kilku wyjątków Nie wiem jak wygląda syt z wagą bo wole nie wchodzić. Po ciuchach średnio czuje luzy ![]() ![]()
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:39.