|
Notka |
|
Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Konto usunięte
|
Retainer
Witajcie, sprawa ma sie tak. Niecałe dwa lata temu ściągałam aparat stały od tamtego momentu nie pojawiłam się u ortodontki - aparat wyjmowany nosiłam regularnie i nic się nie przesunęło, na dolne zęby miałam przyklejony (i mam dalej) retainer taką.. blaszkę. No w każdym razie wtedy doktor mówiła że nie ma co się spieszyć z usuwaniem ósemek jeśli nie bolą ani nic się nie paprze. No to nie usuwałam, teraz z jednej strony mnie lekko pobolewa, ale wygląda tak jakby ząb miał całkiem dużo miejsca na wyklucie. Więc zapomniałam o sprawie a za każdym razem jak chciałam się skontaktować z ortodontką nie mogłam... Ona po prostu nie odbiera telefonów. Dzisiaj zadzwoniłam do prywatnej kliniki stomatologicznej opisałam sprawę, powiedziano mi ze ortodonty nie mają ale podadzą mi numer do bardzo dobrego... I co? Podali mi numer do mojego
![]() ![]() Edytowane przez 201604181004 Czas edycji: 2012-03-09 o 12:57 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Konto usunięte
|
Dot.: Retainer
Ja jeszcze nie noszę i ogólnie jeszcze mało o tym wiem ale wiem, że ja będę miała ten drucik przyklejony do końca życia, na obu łukach. Będę musiała tylko częściej chodzić na czyszczenie, żeby się tam osad/kamień nie zebrał i tyle.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Przyczajenie
|
Ja retainer noszę już od sześciu lat i poza tym, że kawałek mi się odłamał to nic się z nim nie dzieje
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Pytanie zadaj na "medycynie estetyczne". Chyba nawet jest wątek o retencji, tam pewnie dziewczyny wiedzą więcej ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Rozeznanie
|
Ja noszę retainer, taki cienki drucik na górnych zębach. Powinnam przychodzić na wizytę co trzy miesiące(tak twierdzi moja ortodontka), ale nie chodzę. Noszę go już jakieś 2,5 roku, w tym czasie 3-4 odkleił się od zębów i musiałam iść go przy kleić, by nie rozsunęły mi się jedynki. Nie mam większych problemów, nic mnie nie boli i nawet nie wiem czy chce zdejmować ten retainer.
Zapraszam na swojego bloga --> http://zapachmiety.blog.pl Dziś: ciasto 3 bit ![]() _________________________ ________ "Większość ludzi ma tyle szczęścia, na ile sobie pozwoli" - Abraham Lincoln ![]() Edytowane przez guess17 Czas edycji: 2012-03-09 o 16:33 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Konto usunięte
|
Guess mam taki sam retainer... przez te 1,5 roku nic się z nim nie działo nie bolało nie odklejało, znaczy się że mam nie siać paniki?
![]() A łe, to jak widać - spanikowałam niepotrzebnie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:34.