Przerwa między udami - artykuł - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2014-04-21, 13:04   #1
Azmika88
Zadomowienie

Przerwa między udami - artykuł

http://hellogiggles.com/search-thigh..._campaign=post
Co sądzicie o tym artykule? "thigh gap" jest tu postrzegane jako coś negatywnego...
Azmika88 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-04-21, 13:11   #2
201605161006
Konto usunięte

Dot.: Przerwa między udami - artykuł

Ładnie to nie wygląda (taka przerwa między udami), ale też nie uważam tego za jakąś wadę czy coś szpecącego. Nic specjalnego.
201605161006 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-04-21, 13:15   #3
201605021613
Konto usunięte

Ja na to nie zwracam uwagi, jedni mają drudzy nie mają, zależy jaką kto ma budowę ciała. Ponoć wiele osób chciałoby mieć tę przerwę między udami. Ja nie mam i żadnych ćwiczeń nie zamierzam robić by mieć po co mi to?

Jednocześnie nie zamierzam mówić, że taka przerwa brzydko wygląda, bo dla mnie wcale brzydko nie wygląda, a w ogóle uwagi na takie coś nie zwracam.
201605021613 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-04-21, 13:24   #4
201703061208
Konto usunięte

ja taką mam dlatego że jestem szczupła (gdybym przytyła zniknie) i czuję się z tym niezbyt komfortowo. Nie mam iksów ale całkiem prostych nóg też niestety nie (genetycznie, siostry mają identyczne figury czyli wąska talia+szersze biodra=przerwa między nogami u drobnych dziewczyn
201703061208 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-04-21, 13:37   #5
WhiteCherry
Zakorzenienie

osoby ze zgrabnymi, prostymi nogami nigdy nie będą mieć przerwy między udami :d
Stary 2014-04-21, 13:40   #6
IzzieSt
Zakorzenienie

Ja też mam i czuję się z tym bardzo komfortowo, gdybym nie miała to bym miała kompleksy, że jestem gruba w ogóle, wygodnie jest jak tej przerwy nie ma? Jak chodzicie to nie ociera Wam się noga o nogę?
IzzieSt jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-04-21, 13:43   #7
a34
Zakorzenienie

Mam proste nogi i przerwę między udami Absolutnie nie uważam tego za coś negatywnego, mam ją od zawsze i szczerze mówiąc nie wyobrażam sobie siebie bez niej Dla mnie to wygląda zupełnie normalnie i w życiu nie przyszło by mi do głowy, żeby to negatywnie u kogoś czy u siebie oceniać.
Moje nogi wyglądają mnie więcej tak jak tej dziewczyny i nie uważam, żeby było z nimi coś nie tak.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg images.jpg (9,4 KB, 872 załadowań)

Edytowane przez a34
Czas edycji: 2014-04-21 o 13:47
a34 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2014-04-21, 13:57   #8
szprotka_
Zakorzenienie

ja nigdy takiej przerwy nie miałam. i to nie zależnie od wagi, czy miałam 39 kilo czy 50 pare. nie miałam i nie mam. dlatego insynuowanie, że wszystkie szczupłe osoby mają przerwę między nogami jest sporym nadużyciem. to zależy od budowy ciała, a nie tylko i wyłącznie od swoich gabarytów.
szprotka_ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-04-21, 14:00   #9
Azmika88
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez WhiteCherry Pokaż wiadomość
Nie sądzę. Uważam, że nie mają przerwy osoby otłuszczone na udach. Zobacz jak idą kości, jeśli nie ma się przerwy ma się tam po prostu tłuszcz.

Ja nie mam przerwy, uważam, że wygląda to przeokropnie u mnie. I nie miałam tej przerwy nawet jak ważyłam 54 kg przy 171 cm wzrostu. Zawsze chciałam mieć, ale nie wiem ile bym musiała ważyć, żeby to osiągnąć.

Z drugiej strony, w artykule wręcz demonizują przerwę między udami, jakby to było wyznacznik co najmniej jakiejś poważnej choroby, a to przecież wynika głównie z budowy ciała i z rozkładu tłuszczu. Ktoś szczupły nawet może mieć trochę więcej tłuszczu na udach.

W ogóle ostatnio zauważyłam ogromne demonizowanie i kreowanie negatywnego obrazu osób, które są szczupłe. Nie wiem z czego to wynika i uważam, że lepiej, jak ktoś ma wagę z dolnych granic BMI niż z górnych.
Ponadto, jeśli osobom szczupłym powie, że są za chude to jest to społecznie akceptowalne, a jak osobie grubszej ktoś powie, że jest za gruba, to już jest foch i obraza, no bo jak on tak mógł.
Stary 2014-04-21, 14:06   #10
invisible_01
Zakorzeniona

I zaraz będzie przepychanka pt. "A ja mam przerwę między udami i super hiper proste nogi" Ja akurat za swoimi nogami aż tak nie przepadam, bardzo widocznej przerwy nie mam, ale przecież to nie jest tak, że jak ktoś nie ma tej przerwy, to mu udo jedno na drugie nachodzi Ja normalnie chodzę i nic mi się nie ociera.

A no i w temacie, to mnie się podobają szczupłe nogi, przerwa między udami też.
invisible_01 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-04-21, 14:13   #11
201703061208
Konto usunięte

Cytat:
moja mama też miała przerwę, później wiadomo-od 30 jak każdy nabrała ciała, bo wcześniej była bardzo szczupła i przerwa znikła, teraz ma proste nogi w przeciwieństwie do mnie i mojego rodzeństwa
201703061208 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-04-21, 14:14   #12
WhiteCherry
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez a34 Pokaż wiadomość
Mam proste nogi i przerwę między udami Absolutnie nie uważam tego za coś negatywnego, mam ją od zawsze i szczerze mówiąc nie wyobrażam sobie siebie bez niej Dla mnie to wygląda zupełnie normalnie i w życiu nie przyszło by mi do głowy, żeby to negatywnie u kogoś czy u siebie oceniać.
Moje nogi wyglądają mnie więcej tak jak tej dziewczyny i nie uważam, żeby było z nimi coś nie tak.
no idealnie zgrabnych nóg to ona nie ma, kolana są krzywe

idealnie proste nogi stykają się w 4 miejscach: uda, kolana, łydki i kostki- nie zależy to od wagi ciała, a od ułożenia kości.

Edytowane przez WhiteCherry
Czas edycji: 2014-04-21 o 14:17
WhiteCherry jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-04-21, 14:21   #13
a34
Zakorzenienie

Cytat:

idealnie proste nogi stykają się w 4 miejscach: uda, kolana, łydki i kostki- nie zależy to od wagi ciała, a od ułożenia kości.
No to nie mam idealnie prostych, bo stykają mi się tylko w kostkach, smuteczek
No ale nie o tym wątek.
Stary 2014-04-21, 14:24   #14
VampIrzyca
Zadomowienie

Ja taką przerwę mam, zawsze miałam i bardzo ją lubię
Uważam, ze przerwa miedzy udami sprawia, ze nogi wygladają smuklej i zgrabniej Widziałam wiele dziewczyn ze stykającymi się udami i mimo ich szczupłości nie wygladały zgrabnie, takie mam odczucia, po prostu nie podobają mi się takie nogi. Zresztą tak jak ktoś wcześniej zauważył, to musi być troche niewygodne przy chodzeniu.
VampIrzyca jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-04-21, 14:27   #15
a34
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez VampIrzyca Pokaż wiadomość
Uważam, ze przerwa miedzy udami sprawia, ze nogi wygladają smuklej i zgrabniej Widziałam wiele dziewczyn ze stykającymi się udami i mimo ich szczupłości nie wygladały zgrabnie, takie mam odczucia, po prostu nie podobają mi się takie nogi. Zresztą tak jak ktoś wcześniej zauważył, to musi być troche niewygodne przy chodzeniu.

Faceci raczej nie mają przerwy i jakoś chodzą
Stary 2014-04-21, 14:39   #16
201607111040
Konto usunięte

Mi się przerwy podobają. Moim zdaniem jeśli ktoś jej nie ma to nogi wyglądają grubo.
201607111040 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-04-21, 14:39   #17
nuotatrice
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez a34 Pokaż wiadomość

Faceci raczej nie mają przerwy i jakoś chodzą

no dokładnie, faceci mają wąskie biodra i dziewczyny o budowie chłopięcej mimo, że nie są grube, przerwy między udami zazwyczaj nie mają.
a kobiety o szerokich biodrach nawet jak mają grubsze uda, przerwę mogą mieć.
więc to nie zawsze zależy od obwodu ud, a zazwyczaj od szerokości miednicy.
Stary 2014-04-21, 14:51   #18
Devojce
Raczkowanie

Cytat:

Możesz napisać skąd to wzięłaś? Bo po raz kolejny czytam ten sam pogląd na wizażu i chyba po raz kolejny jest on Twój.
A dla mnie to chyba jakiś dziwoląg () by miał taki styk nóg.
Może jakieś zdjęcie?
Devojce jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-04-21, 14:53   #19
Azmika88
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez VampIrzyca Pokaż wiadomość
Jest niewygodne przy chodzeniu, zwłaszcza latem w sukienkach, uda się o siebie ocierają. I spodnie się szybko przecierają od tego szurania ciągłego materiału o materiał
Stary 2014-04-21, 14:54   #20
Chatul
ma zielone pojęcie

Przerwa między udami ma tę zaletę, że podczas chodzenia uda nie ocierają się o siebie, więc spodnie czy rajstopy mogą wystarczyć na dłużej

A co do wyglądu, to moim zdaniem zarówno nogi z przerwą między udami, jak i nogi bez tej przerwy mogą wyglądać w porządku.
Stary 2014-04-21, 14:55   #21
Hadassah
Zadomowienie

Lubię, miałabym, gdybym schudła, ale jeszcze nie wpadłam na to jak zmienić tylko uda

Tak na marginesie... trzeba mieć naprawdę duże uda, żeby się ocierały przy chodzeniu - moja koleżanka miała zatarcia chodząc w krótkich spodenkach, ale tu w grę wchodzi spora nadwaga. Reszta nie ma z tym problemów

Właśnie czytam posty wizażanek u góry... nigdy w życiu spodnie nie przetarły mi się w kroku, ani nie znam śmiertelnika, któremu domniemane 'ocieranie' by przeszkadzało, ba nie wiem czy ktoś zdaje sobie sprawę z owego obcierania Chyba, że, jak pisałam wcześniej, w grę wchodzi nadwaga.

Edytowane przez Hadassah
Czas edycji: 2014-04-21 o 15:00
Hadassah jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-04-21, 14:57   #22
Chatul
ma zielone pojęcie

Cytat:
Napisane przez Hadassah Pokaż wiadomość
Tak na marginesie... trzeba mieć naprawdę duże uda, żeby się ocierały przy chodzeniu - moja koleżanka miała zatarcia chodząc w krótkich spodenkach, ale tu w grę wchodzi spora nadwaga. Reszta nie ma z tym problemów
Nie trzeba mieć wcale dużych ud, zwłaszcza z powodu znacznej nadwagi Czasami wystarczy, że ma się po prostu „blisko osadzone” nogi, które są normalnej szerokości. Można mieć też umięśnione nogi albo umięśnione nogi z dodatkową ilością tłuszczu (ale bez sporej nadwagi).
Stary 2014-04-21, 14:57   #23
chwast
Zakorzenienie

Nie mam prostych nóg i mam przerwę.
Lubię ją bo jest ona wyznacznikiem, że np nieco przytyłam i muszę przyhamować kilka dni z żarciem. Chodzi mi o to, że jak się zmniejsza to od razu działam :P

Nogi bez takiego czegoś wyglądają dla mnie jakoś tak grubo choć u mnie to nie załatwia sprawy bo nie mam szerokiej miednicy i jakby tak no nogi blisko siebie rozstawione i jak stoję to jest ok, ale jak idę to i tak nie mam tej szpary - chyba, że idę mega prosto to ewentualnie wtedy
chwast jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-04-21, 14:57   #24
WhiteCherry
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Devojce Pokaż wiadomość
Możesz napisać skąd to wzięłaś? Bo chyba po raz kolejny czytam ten sam pogląd i chyba po raz kolejny jest on Twój.
A dla mnie to chyba jakiś dziwoląg () by miał taki styk nóg.
Może jakieś zdjęcie?
to są fakty a nie mój wymysł. Ortopedy zapytaj. :d

http://4.bp.blogspot.com/-BA3QUdt9zD.../s400/nogi.jpg
Stary 2014-04-21, 15:00   #25
chwast
Zakorzenienie

Cytat:

Dokładnie, myślalam, że każdy to wie ;d
chwast jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-04-21, 15:08   #26
8c9538aac29bb5fbc2d31b2aac28a8f9b62d5c74_6584d267571b8
Konto usunięte

Cytat:

To ja już nie ogarniam Raz piszesz, że osoby z prostymi nogami nie będą mieć przerwy między udami, a potem wrzucasz to zdjęcie? Przecież widzę tu ewidentnie przerwę...
8c9538aac29bb5fbc2d31b2aac28a8f9b62d5c74_6584d267571b8 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-04-21, 15:12   #27
WhiteCherry
Zakorzenienie

[1=8c9538aac29bb5fbc2d31b2 aac28a8f9b62d5c74_6584d26 7571b8;46115258]To ja już nie ogarniam Raz piszesz, że osoby z prostymi nogami nie będą mieć przerwy między udami, a potem wrzucasz to zdjęcie? Przecież widzę tu ewidentnie przerwę... [/QUOTE]
o dżizas

przerwa między udami - krzywe nogi: http://37.media.tumblr.com/tumblr_m5...3yveo1_500.jpg

brak przerwy - nogi stykają się w miejscu zaznaczonym strzałką: http://2.bp.blogspot.com/-sg3sG1GjV2...EALNE+NOGI.jpg
Stary 2014-04-21, 15:13   #28
tais86
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Hadassah Pokaż wiadomość
Lubię, miałabym, gdybym schudła, ale jeszcze nie wpadłam na to jak zmienić tylko uda

Właśnie czytam posty wizażanek u góry... nigdy w życiu spodnie nie przetarły mi się w kroku, ani nie znam śmiertelnika, któremu domniemane 'ocieranie' by przeszkadzało, ba nie wiem czy ktoś zdaje sobie sprawę z owego obcierania Chyba, że, jak pisałam wcześniej, w grę wchodzi nadwaga.
Owszem, ma ja noszę spodnie w rozmiarze 38 (albo 28 w tej rozmiarówce "dżinsowej"), mam BMI w normie i też często mam zatarcia. Nie należę do szczupłych dziewczyn, ale na pewno nie można powiedzieć, że mam sporą nadwagę. Same kilogramy to nie wszystko, dużo zależy od budowy ciała.
tais86 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-04-21, 15:15   #29
8c9538aac29bb5fbc2d31b2aac28a8f9b62d5c74_6584d267571b8
Konto usunięte

Cytat:
o dżizas

przerwa między udami - krzywe nogi: http://37.media.tumblr.com/tumblr_m5...3yveo1_500.jpg

brak przerwy - nogi stykają się w miejscu zaznaczonym strzałką: http://2.bp.blogspot.com/-sg3sG1GjV2...EALNE+NOGI.jpg
o dżizas, ja myślałam, że uda to uda, a tu chodzi o brak przerwy pod spojeniem łonowym xD Wchodziłaś w link od artykułu? Mnie tam zmylił obrazek, który wskazuje na brak jakiejkolwiek przestrzeni między udami. W sumie tylko utwierdziłaś mnie w tym, że mam proste nogi :P
8c9538aac29bb5fbc2d31b2aac28a8f9b62d5c74_6584d267571b8 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-04-21, 15:17   #30
Hadassah
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Chatul Pokaż wiadomość
Nie trzeba mieć wcale dużych ud, zwłaszcza z powodu znacznej nadwagi Czasami wystarczy, że ma się po prostu „blisko osadzone” nogi, które są normalnej szerokości. Można mieć też umięśnione nogi albo umięśnione nogi z dodatkową ilością tłuszczu (ale bez sporej nadwagi).
Moim zdaniem trzeba. 'Piszę jak jest' - nie mam przerwy między udami, nigdy w życiu nie doświadczyłam ocierania - nikt kogo znam również nikogo, kto przy normalnej wadze miał z tym problem, jasne, każda narzeka na uda, ale żadna z powodu ocierania Jedynym wyjątkiem jest wspomniana wcześniej koleżanka ze spora nadwagą, która co lato ma ten problem. Jest też jedyną osobą jaką znam, która ma kłopot ze spodniami, bo się niszczą w okolicy ud.
Hadassah jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości