|
Notka |
|
Kobieta 30+ Forum dla trzydziestolatek, czterdziestolatek i innych -latek. Tutaj możesz podzielić się swoimi problemami, poradami i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
Face fitness - Wasze doświadczenia
Dziewczyny (tu zwracam się głównie do tych z Was, które są raczej bliżej czterdziestki lub po),
czy macie jakieś doświadczenia z gimnastyką twarzy? Możecie coś powiedzieć o efektach takich ćwiczeń? Wiecie może, które są skuteczne? Intuicja mi mówi, że to powinno działać, ale nigdy nie miałam determinacji, żeby regularnie i przez dłuższy czas ćwiczyć mięśnie twarzy. Mam problem z owalem twarzy, bruzdami wargowo-nosowymi, workami pod oczami i tak dalej. Ze wszystkim prawie :-( Próbowałam ćwiczeń Evy Fraser i mam wrażenie, że twarz wyglądała na trochę jędrniejszą i bardziej wypoczętą. Potem to jakoś zarzuciłam, ale ostatnio postanowiłam wrócić. Kupiłam książkę Christy Gugler "Lifting bez skalpela - trening mięśni twarzy" i próbowałam dziś to ogarnąć, ale sama już nie wiem, jakiego treningu najlepiej się trzymać. Będę wdzięczna za podzienie się Waszymi doświadczeniami! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zadomowienie
|
Dot.: Face fitness - Wasze doświadczenia
Ja ćwiczę od około 4 miesięcy, codziennie ok. 30 minut tylko wieczorem przed pójściem spać. W sumie to sektakularnych efektów póki co nie widzę ale nie poddaję się i ćwiczę dalej. Jestem prawie przed 40, jakoś specjalnie nie mam problemów w owalem, mam szczupłą kościstą twarz ale właśnie zauważyłam że robią mi się już bruzdy nosowo wargowe i dolina łez, dlatego postanowiłam ćwiczyć twarz. Ćwiczę z tą babką, https://www.youtube.com/channel/UCor...ClOBZW-Lz-a2Dg
tzn. kilka ćwiczeń sobie wybrałam i je wykonuję codziennie i nie jak to piszą 10 czy 20 powtórzeń tylko 100-150 jak właśnie ta babka mówi, aż do momentu pieczenia mięśni. Po tych 4 m. zauważyłam, że mam lepszą skórę, jakby grubszą i mam też wrażenie że jakieś tam niewielkie zmiany zaszły w olwalu twarzy. Ponadto jak idę biegać (też codziennie) to wykonuję jeszcze te dwa ćwiczenia na policzki, po prostu robię je cały czas jak biegam https://www.youtube.com/watch?v=sCWZk8DaZSk https://www.youtube.com/watch?v=0lk3XcYq6iA i też mam wrażenie że się odrobinę podniosły przez co bruzdy n-w mam mniejsze. Przynajmniej tak mi się wydaje ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Zadomowienie
|
witajcie
![]() od jakiegoś czasu (dwa tygodnie) ćwiczę jogę twarzy i dam znać, jak minie jakiś czas reguralnych ćwiczeń, oprócz tego są strony z masażami twarzy -dużo ich na "youtube", stosuję od roku, masuję się olejami i widzę efekty tzn. widzę różnicę na mojej twarzy w porównaniu z moimi rówieśnicami 39 i poł ;-) i polecam ![]()
![]() |
#4 |
Przyczajenie
|
Dziękuję za odpowiedź! Czekam niecierpliwie na relacje
![]() Próbowałam masażu Tanaka i naprawdę mam wrażenie, że dobrze to robi mojej twarzy, choć nie byłam nigdy na tyle wytrwała, żeby robić to przez dłuższy czas :-( |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:46.