|
|||||||
| Notka |
|
| Pielęgnacja - pytania do kosmetyczki Miejsce, w którym rozmawiamy o pielęgnacji twarzy i ciała oraz sprawdzonych kosmetykach. Masz pytanie? Zadaj je kosmetyczce. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1 |
|
Raczkowanie
|
Tag: najlepsi z najtańszych
Hej dziewczyny,
Jako, że drogie nie zawsze znaczy dobre wpadłam pomysł na tag w którym podzielić się można swoimi sprawdzonymi niedrogimi kosmetykami. Niedrogimi tzn. do 15 zł +/- The best of! (Kolejność przypadkowa) 1. Toniki nawilżające Ziaja nic odkrywczego, ale próbowałam droższych a i tak do tych zawsze wracam. 2. Krem nawilżający Fitomed do mojej tłustej cery idealny! nie miałam lepszego 3. Liście Manuka, Pasta do głębokiego oczyszczania Ziaja bdb peeling, zostane z nim i nie będę szukać innego 4. Żel aloesowy Gorvita bardzo dobry dla cery tłustej, ale także po goleniu, generalnie uniwersalny i niezastąpiony 5. Maść z witaminą A Retimax jeśli ktoś jeszcze nie zna ta ma najwięcej witaminy a, dlatego właśnie po nią sięgam6. Isana krem do rąk nie potrzebuje już żadnego innego, niezastąpiony 7. Garnier, Ultra Doux, Odżywka do włosów suchych i zniszczonych `Awokado i masło karité` najlepsza, gdy jest na promocji robie zapas 8. Fitomed żel do mycia twarzy, cera tłusta bdb, niesamowicie wydajny, wystarczy dosłownie kropla, fantastycznie się pieni, nie wysusza skóry |
|
|
|
|
#2 |
|
Przyczajenie
|
Dot.: Tag: najlepsi z najtańszych
1. Odżywka Joana miód i cytryna
Niezastąpiona do ujarzmiania puchu 2. Maść ichtiolowa Na duże niespodzianki zawsze działa, minusem jest tylko kolor i zapach, ale działanie to rewanżuje ![]() 3. Maski Kallos Świetna baza to ulepszania, solo jako codzienna odżywka daje radę. 3. Krem do ciała isana masło shea i kakaowe Duże plastikowe opakowanie z w miarę dobrym preparatem, z nieco nachalnym zapachem 4. Krem do ciała i twarzy Latopic Co prawda trochę droższy (ok.20 zł za 75 ml na stronie doz-u) ale świetnie radzi sobie z atopią, suchością, pękaniem skóry, rankami, trądzikiem, wrażliwością skóry. Używałam na twarz, bardzo wydajny Na pewno tanie i idealnej jakości są kosmetyki które robimy samodzielnie Z półproduktów można wyczarować cuda i patrząc na jakość i cenę, na pewno się to opłaca.
|
|
|
|
|
#3 |
|
Zadomowienie
|
1. Krem do rąk Isana z mocznikiem 5% - mój ulubieniec od lat, nie spotkałam jeszcze lepszego kremu do rąk.
2. Pettenon Cosmetici, Serical, Crema al Latte (Mleczna maska do włosów) - włosomaniaczki uwielbiają tę maskę do włosów. Dlaczego? Bo ma wielką pojemność, jest bardzo tania, przy czym jej zapach jest fantastyczny! 3. Golden Rose, Rich Color Nail Lacquer (Lakier do paznokci) - trwałość porównywalna do lakierów Essie lub OPI, w dużo niższej cenie. Duża gama kolorów i świetny szeroki pędzelek. 4. Lovely, Curling Pump Up Mascara - zawsze, gdy mam ograniczony budżet a potrzebuję nowego tuszu do rzęs, sięgam właśnie po Lovely. Jeszcze nigdy mnie nie zawiódł. 5. Catrice, Camouflage Cream (Korektor kryjący) - korektor, który zakryje dosłownie wszystko. 6. Ziaja, Oliwkowa, Mydło pod prysznic - świetny produkt, o pięknym zapachu i nawilżających właściwościach. 7. Ziaja, Wazelina biała - wielofunkcyjny produkt w zaskakującej cenie. Chyba nigdy się nie kończy. ![]() 8. Facelle, płyn do higieny intymnej - z powodzeniem zastępuje szampon, żel pod prysznic i żel do mycia twarzy na wyjazdach. Wielozadaniowy, delikatny kosmetyk, który zawsze mam w łazience. 9. Maseczki do twarzy Ziaja w saszetkach - sprawdzone, poprawiają wygląd twarzy, nie uczulają, pięknie pachną. Idealne, aby się zrelaksować i ukoić zmysły. 10. Rossmann, Wellness & Beauty, Olejek do kąpieli `Olej sezamowy i wanilia` - stosuję do olejowania włosów oraz zgodnie z przeznaczeniem - do kąpieli. Cudowny zapach, skóra jest gładka w dotyku i miękka, a włosy zadbane i błyszczące. To tylko kilka ulubionych tanich kosmetyków. Gdybym się zastanowiła, znalazłabym z pewnością jeszcze kilka.
|
|
|
|
|
#4 |
|
Rozeznanie
|
Kallos bananowy - najlepsza odżywka do włosów na świecie.
Ok. 13zł za LITR.
|
|
|
|
|
#5 |
|
Zakorzenienie
|
Ziaja, emulsja natłuszczająca do skóry atopowej absolutny hit w dodatku 400 ml za niecałe 16 zł Alantan plus, krem 7 zł Babydream, zel do mycia całego ciała uwielbiam i stosuje od 5 lat
|
|
#6 |
|
Zakorzenienie
|
Ziaja, emulsja natłuszczająca do skóry atopowej absolutny hit w dodatku 400 ml za niecałe 16 zł Alantan plus, krem 7 zł Babydream, zel do mycia całego ciała uwielbiam i stosuje od 5 lat Govita, żel aloesowy
|
|
#7 |
|
Wtajemniczenie
|
Jak dla mnie:
- Delia, Mineral Velvet Skin, zielony korektor do ceny naczynkowej - ok. 12zł
|
|
|
|
|
#8 |
|
Konto usunięte
|
- oliwka Bambino, 8 zł
Potrafi ukryć cellulit; smarowałam się nią kilka razy dziennie, gdy bardzo spaliłam się na słońcu - nie zszedł mi nawet milimetr skóry. - olejek Scandia, The secret soap store, 13 zł Łatwo się wchłania, dobrze nawilża, pięknie pachnie. Świetny zamiast balsamu. - Delia Cameleo, serum naprawcze do włosów kręconych, 10 zł Dobrze zapobiega rozdwajaniu, a nie jest taki tłusty, jak np. Syoss. - Perfecta, zimowy krem ochronny, 12 zł Dobrze chroni przez wiatrem i mrozem, świetnie sprawdza się też na dłoniach, na suche łokcie też ok. Mimo, że nie lubię Perfecty. - Kallos Keratin, 10 zł - Lirene Aqua Crystal, krem intensywnie nawilżający, 17 zł Dobrze nawilża, matuje, poradził sobie z wydzielaniem sebum. Lekkie opakowanie. - żele pod prysznic Nivea, 10 zł Dobrze myją, coś tam nawilżają, wydajne. Sprawdzają się na wyjeździe, gdy bagaż musi być jak najmniejszy i nie można wziąć balsamu. - peelingi Joanny, 4 zł - Bielenda, Awokado, masło do ciała, 15-16 zł Dobrze natłuszcza i nawilża, ładnie pachnie. W sumie najlepsze masło, jakie miałam. |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Pielęgnacja - pytania do kosmetyczki
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:45.

ta ma najwięcej witaminy a, dlatego właśnie po nią sięgam