|
Notka |
|
Pielęgnacja - pytania do kosmetyczki Miejsce, w którym rozmawiamy o pielęgnacji twarzy i ciała oraz sprawdzonych kosmetykach. Masz pytanie? Zadaj je kosmetyczce. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
Tag: najlepsi z najtańszych
Hej dziewczyny,
Jako, że drogie nie zawsze znaczy dobre wpadłam pomysł na tag w którym podzielić się można swoimi sprawdzonymi niedrogimi kosmetykami. Niedrogimi tzn. do 15 zł +/- The best of! (Kolejność przypadkowa) 1. Toniki nawilżające Ziaja nic odkrywczego, ale próbowałam droższych a i tak do tych zawsze wracam. 2. Krem nawilżający Fitomed do mojej tłustej cery idealny! nie miałam lepszego 3. Liście Manuka, Pasta do głębokiego oczyszczania Ziaja bdb peeling, zostane z nim i nie będę szukać innego 4. Żel aloesowy Gorvita bardzo dobry dla cery tłustej, ale także po goleniu, generalnie uniwersalny i niezastąpiony 5. Maść z witaminą A Retimax jeśli ktoś jeszcze nie zna ![]() 6. Isana krem do rąk nie potrzebuje już żadnego innego, niezastąpiony 7. Garnier, Ultra Doux, Odżywka do włosów suchych i zniszczonych `Awokado i masło karité` najlepsza, gdy jest na promocji robie zapas 8. Fitomed żel do mycia twarzy, cera tłusta bdb, niesamowicie wydajny, wystarczy dosłownie kropla, fantastycznie się pieni, nie wysusza skóry |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Przyczajenie
|
Dot.: Tag: najlepsi z najtańszych
1. Odżywka Joana miód i cytryna
Niezastąpiona do ujarzmiania puchu 2. Maść ichtiolowa Na duże niespodzianki zawsze działa, minusem jest tylko kolor i zapach, ale działanie to rewanżuje ![]() 3. Maski Kallos Świetna baza to ulepszania, solo jako codzienna odżywka daje radę. 3. Krem do ciała isana masło shea i kakaowe Duże plastikowe opakowanie z w miarę dobrym preparatem, z nieco nachalnym zapachem 4. Krem do ciała i twarzy Latopic Co prawda trochę droższy (ok.20 zł za 75 ml na stronie doz-u) ale świetnie radzi sobie z atopią, suchością, pękaniem skóry, rankami, trądzikiem, wrażliwością skóry. Używałam na twarz, bardzo wydajny Na pewno tanie i idealnej jakości są kosmetyki które robimy samodzielnie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Zadomowienie
|
1. Krem do rąk Isana z mocznikiem 5% - mój ulubieniec od lat, nie spotkałam jeszcze lepszego kremu do rąk.
2. Pettenon Cosmetici, Serical, Crema al Latte (Mleczna maska do włosów) - włosomaniaczki uwielbiają tę maskę do włosów. Dlaczego? Bo ma wielką pojemność, jest bardzo tania, przy czym jej zapach jest fantastyczny! 3. Golden Rose, Rich Color Nail Lacquer (Lakier do paznokci) - trwałość porównywalna do lakierów Essie lub OPI, w dużo niższej cenie. Duża gama kolorów i świetny szeroki pędzelek. 4. Lovely, Curling Pump Up Mascara - zawsze, gdy mam ograniczony budżet a potrzebuję nowego tuszu do rzęs, sięgam właśnie po Lovely. Jeszcze nigdy mnie nie zawiódł. 5. Catrice, Camouflage Cream (Korektor kryjący) - korektor, który zakryje dosłownie wszystko. 6. Ziaja, Oliwkowa, Mydło pod prysznic - świetny produkt, o pięknym zapachu i nawilżających właściwościach. 7. Ziaja, Wazelina biała - wielofunkcyjny produkt w zaskakującej cenie. Chyba nigdy się nie kończy. ![]() 8. Facelle, płyn do higieny intymnej - z powodzeniem zastępuje szampon, żel pod prysznic i żel do mycia twarzy na wyjazdach. Wielozadaniowy, delikatny kosmetyk, który zawsze mam w łazience. 9. Maseczki do twarzy Ziaja w saszetkach - sprawdzone, poprawiają wygląd twarzy, nie uczulają, pięknie pachną. Idealne, aby się zrelaksować i ukoić zmysły. 10. Rossmann, Wellness & Beauty, Olejek do kąpieli `Olej sezamowy i wanilia` - stosuję do olejowania włosów oraz zgodnie z przeznaczeniem - do kąpieli. Cudowny zapach, skóra jest gładka w dotyku i miękka, a włosy zadbane i błyszczące. To tylko kilka ulubionych tanich kosmetyków. Gdybym się zastanowiła, znalazłabym z pewnością jeszcze kilka. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Rozeznanie
|
Kallos bananowy - najlepsza odżywka do włosów na świecie.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Zakorzenienie
|
Ziaja, emulsja natłuszczająca do skóry atopowej absolutny hit w dodatku 400 ml za niecałe 16 zł Alantan plus, krem 7 zł Babydream, zel do mycia całego ciała uwielbiam i stosuje od 5 lat
![]() |
#6 |
Zakorzenienie
|
Ziaja, emulsja natłuszczająca do skóry atopowej absolutny hit w dodatku 400 ml za niecałe 16 zł Alantan plus, krem 7 zł Babydream, zel do mycia całego ciała uwielbiam i stosuje od 5 lat Govita, żel aloesowy
![]() |
#7 |
Wtajemniczenie
|
Jak dla mnie:
- Delia, Mineral Velvet Skin, zielony korektor do ceny naczynkowej - ok. 12zł ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Konto usunięte
|
- oliwka Bambino, 8 zł
Potrafi ukryć cellulit; smarowałam się nią kilka razy dziennie, gdy bardzo spaliłam się na słońcu - nie zszedł mi nawet milimetr skóry. - olejek Scandia, The secret soap store, 13 zł Łatwo się wchłania, dobrze nawilża, pięknie pachnie. Świetny zamiast balsamu. - Delia Cameleo, serum naprawcze do włosów kręconych, 10 zł Dobrze zapobiega rozdwajaniu, a nie jest taki tłusty, jak np. Syoss. - Perfecta, zimowy krem ochronny, 12 zł Dobrze chroni przez wiatrem i mrozem, świetnie sprawdza się też na dłoniach, na suche łokcie też ok. Mimo, że nie lubię Perfecty. - Kallos Keratin, 10 zł - Lirene Aqua Crystal, krem intensywnie nawilżający, 17 zł Dobrze nawilża, matuje, poradził sobie z wydzielaniem sebum. Lekkie opakowanie. - żele pod prysznic Nivea, 10 zł Dobrze myją, coś tam nawilżają, wydajne. Sprawdzają się na wyjeździe, gdy bagaż musi być jak najmniejszy i nie można wziąć balsamu. - peelingi Joanny, 4 zł - Bielenda, Awokado, masło do ciała, 15-16 zł Dobrze natłuszcza i nawilża, ładnie pachnie. W sumie najlepsze masło, jakie miałam. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:16.