STEPPER czy AIR WALKER?co lepsze? - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie

Notka

Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie Forum dla osób, które lubią aktywność fizyczną i chcą spalić zbędne kalorie. Wejdź, poznaj świat fitnessu i różne rodzaje aktywności fizycznej np. joga, pilates czy zumba.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2009-01-01, 19:06   #1
keyma
Przyczajenie

Exclamation

STEPPER czy AIR WALKER?co lepsze?

witam,
planuje kupic sobie jakis z tych sprzetow,ale nie wiem,co bedzie lepsze.zalezy mi glownie na tym,aby wyrzezbic nogi,ale bron Boze nie zwiekszajac ich miesni!!! jestem szupla,ale na calych nogach mam tluszcz...a szczegolnie nad kolanami i na nich, co mnie niesamowicie denerwuje.. czy ktos zna jakies cwiczenie na to? prosze o odp dotyczaca sprzetu i o doradzenie cwiczen
keyma jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-01-01, 19:22   #2
anniaa

Dot.: STEPPER czy AIR WALKER?co lepsze?

zapraszam do wyszukiwarki znajdziesz tam odpowiedz na swoje pytania oraz opinie dziewczyn o sprzetach. pozdrawiam.

kolezanka jest nowa wiec jakbys nie wiedziała tutaj jest wyszukiwarka :https://wizaz.pl/forum/search.php?f=19

Nigdy nie zmienisz swojego życia dopóki nie zmienisz czegoś, co codziennie robisz..

Edytowane przez anniaa
Czas edycji: 2009-01-01 o 19:23
anniaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-01-04, 10:19   #3
winyl
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Gugus007 Pokaż wiadomość
Moim zdaniem i jedno i drugie jest dobre.. aczkolwiek ja jestem bardziej za steperkiem bo ja po nim widzę duze efekty a pan tłuszczyk po nim umieraaaa ale potrzeba systematyki i cierpliwości bo to nie jest tak ,że sie tydzień cwiczy i sie nie widzi efektów i koniec ..systematyczność i motywacja to grunt
A od jak dawna ćwiczysz, jak długo i jak często?
Przepraszam, ale właśnie zakupiłam sobie stepper i nie mam pojęcia ile ćwiczyć, żeby były dobre efekty .

XOXO
winyl jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-01-04, 18:47   #4
winyl
Zakorzenienie

Dzięki wielki za odpowiedź .
A mogłabyś jeszcze powiedzieć, kiedy będą jakieś efekty?

XOXO
Stary 2009-01-04, 22:26   #5
winyl
Zakorzenienie

Jasne, jasne .
Spodziewałam się czegoś w stylu "pierwsze efekty po miesiącu" także naprawdę jestem pod wrażeniem .
Jutro zaczynam .

XOXO
Stary 2009-01-05, 11:25   #6
keyma
Przyczajenie

A nie urosly Ci miesnie ud od steppera? ja i tak mam umiesnione nogi i lydki tylko na miesniacj jest zcellulicialy tluszcz:/ nie moge sie go za nic pozbbyc! biegalam teraz zaczelam skakac na skakance chodzilam nawet na PowerSlim wydalam kupe kasy i... nic! juz nie mam sil w dodatku ciagle tyje:/ to jak z tymi miesniami nie rozbuduja sie?
keyma jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-01-05, 15:40   #7
Merlieth
Raczkowanie

Serdecznie ODRADZAM kupowanie air walkera przez internet zwlaszcza z tej o to str : http://fitbay.pl/walker-gazelle-free...FQpUtAodgjoBDg

Tak bardzo się przejechałam na tych zakupach jak nigdy.Sprzęt od samego początku źle działał[liczniki nie działały] i cały trzeszczał podczas ćwiczeńDodatkowo "aż bije od niego tandetą--->podczas ćwiczeń często traci się równowagę,materiał z którego jest wykonany jest fatalnej jakosci...istna porażka.Odnośnie reklamacji--->to NIE DA SIĘ a dlaczego->ponieważ ludzie z tego sklepu nie odbierają telefonów[tzn ci z działu reklamacji->numer pod którym składa się zamówienia oczywiscie działa--->próbuję zareklamować ten sprzęt już 3 miesiac jak widać bezskutecznie.Na meile też nie odpowiadają.

Ogólnie wiele osób które zakupiły air walkera się na nim ostro przejechało

Merlieth jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-01-10, 03:18   #8
milusiaam
Wtajemniczenie

Jestem zdziwiona tym co napisała moja poprzedniczka...
Ja kupiłam uzywanego air alkera za 50 zł na all...
Jestem z niego sraszie zadowlona.fakt na poczatku trudno utrzymac równowage ale teraz po miesiacu cwiczen juz wiem co i jak.Niestey nie cwicze regularnie ale zauwazyłam juz drobniutkie drobniutenkie efekty cwiczen.Podoba mi sie w nim to ze mozesz dostosowac wysiłek albo wolno przebierac nozkami jakbys chodziła lub szybciej wtedy "biegniesz" Na sir walkere cwiczysz równiez ramiona ale zawsze mozna puscic drozki i złapac sie tego co jest z przodu wtedy jest łatwiej .Kiedy ugniemy delikatnie nogi obciazenie jest wieksze i ciezej sie cwiczy co oczywiscie daje lepsze efekty ja jestem naprawde zadowlona.Sprzet to racja troche "trzeszczy" ale nie jest to taki trzask ze budzi sasiadów poprostu zwyczajne odglosy cwiczen.wiadomo ze sprzet za 50 zł czy nawet za 350 nigdy nie bedzie tak idelanie wykonany jak ten z siłowni ,ale za sprzet z siłowni musielisbysmy zaplacic okolo 2,5 tysiaca a nie 300 zł .ja ogolnie polecam szczegolnie upolowac aukcje i kupic za 50 zł bo zawsze keidy nam nie bedzie odpowiadał nie zal go wyrzucic.
milusiaam jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-01-10, 12:22   #9
90anioleczek90
Przyczajenie

hej dziewczyny ja regularnie chodziłam na siłownie przez 2 miesiace i włąsnie cwiczyłam na stepperze chodziłam 3 razy w tygodniu i 60 minut "mu" poswiecałam efekty naprawde super! az wszyscy mi zaczeli mowic ze ciut za duzo z rozmiaru spodni 29 przeszlam na 26 teraz troszku sobie odpusciłam ale za jakis czas znowu zaczne efekty naprawde sumer mam zgrabne nozki o jakich mozna chyba pomarzyc robiłam tez inne cwiczenia wiec ogolem schodłam cała waze teraz 44,5 mimo ze nie cwicze od listopada wczesniej wazyłam prawie 52 kg
pozdrawiam
90anioleczek90 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-01-19, 14:53   #10
Katrina5
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez keyma Pokaż wiadomość
A nie urosly Ci miesnie ud od steppera? ja i tak mam umiesnione nogi i lydki tylko na miesniacj jest zcellulicialy tluszcz:/ nie moge sie go za nic pozbbyc! biegalam teraz zaczelam skakac na skakance chodzilam nawet na PowerSlim wydalam kupe kasy i... nic! juz nie mam sil w dodatku ciagle tyje:/ to jak z tymi miesniami nie rozbuduja sie?

No właśnie, czy stepper za bardzo nie rozbudowuje mięśni nóg? Boję się, że efekt będzie odwrotny od zamierzonego.
Pozdrawiam wszystkich.
Katrina5 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-01-25, 13:52   #11
marusiaj
Przyczajenie

Witam, ja kupiłam air walkera w zeszły piątek - śmigał aż miło, cicho i płynnie. W sobotę zaczął skrzypieć niemiłosiernie, trzeszczeć itd. Nie wiem, czy w sumie z godzinę sprawnie popracował. Spróbuję go naoliwić, może to coś pomoże, ale tak jak piszecie, jakość wykonania jest nędzna. Miałam wcześniej orbitreka, nie zapłaciłam za niego wiele więcej niż za air walkera, ale był dużo lepszy jeśli chodzi o jakość i stabilność.
Myslę natomiast, że kiedy się już przyzwyczaję, to nawet to skrzypienie przestanie mi przeszkadzać. Grunt to ćwiczyć regularnie, samo posiadanie sprzętu nic nie da!
Ćwiczy się na tym air walkerze dość przyjemnie i to chyba najważniejsze. Trzeba nauczyć się trzymać równowagę, a potem można już swobodnie machać nogami Najbardziej bolą mnie łydki po tych kilku dniach, mam nadzieję, że mi się jakoś dramatycznie nie rozrosną.
marusiaj jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-01-25, 14:40   #12
Mini82
Zakorzenienie

GG do Mini82

Cytat:
Napisane przez Katrina5 Pokaż wiadomość
No właśnie, czy stepper za bardzo nie rozbudowuje mięśni nóg? Boję się, że efekt będzie odwrotny od zamierzonego.
Pozdrawiam wszystkich.
zeby rozbudowac miesnie potrzebne sa
1. dodatni bilans kaloryczny
2. mnooostwo cwiczen z duuuuuuuzymi obciazeniamiiiiiiiii
Stary 2010-10-18, 10:45   #13
Bart32
Przyczajenie

Smile Dot.: STEPPER czy AIR WALKER?co lepsze?

Air Walker to niezłe urządzenie. Ćwiczy się podobnie jak na orbitreku. Kupiłem kilka miesięcy temu tutaj i nawet się sprawdza http://fitbay.pl/210-air-walker-gazelle-freestyle.html Jeszcze tylko aby chciało mi się ćwiczyć
Bart32 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-01-19, 19:28   #14
biedroneczka1236987
Przyczajenie

witam ja takze miesiąc temu kupiłam Air Walkera z allegro. Na początku był baardzo cichy a teraz trochę skrzypi, ale najważniejsze są efekty
Myśle że steper bardziej buduje mieśnie a tu poprostu spala sie kalorie i wysmukla sylwetkę.
biedroneczka1236987 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-02-16, 18:01   #15
malwinazja
Raczkowanie

Air Walker mam od paru lat i od tych własnie paru lat stał w garażu... i się kurzył ( jak chyba u większości posiadaczy takie sprzętu - początkowa "zajawka", a potem "olewka"). Nie wiem czy to może zbliżająca się wiosna tak na mnie zadziałała czy może cos innego, ale postanowiłam go odświeżyć. I tak od tygodnia, dzień w dzień ćwiczę minimum 30 minut. Nie wiem czy przyniesie to jakiś efekt, chociaz mysle ze tak, bo po takiej 45-minutowej, szybkiej "przejażdżce" pot płynie po plecach. A mi chodzi własnie o utratę paru kilogramów Do tego trzy posiłki dziennie, normalne, bez zadnego liczenia kalorii, tylko porcje o połowe mniejsze, zero podjadania i te ćwiczenia własnie. Myślicie ze to dobra droga???
malwinazja jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-02-20, 22:30   #16
malwinazja
Raczkowanie

Dziewczyny to chyba naprawde pomaga!! ćwiczac 1.5 tygodnia codziennych, pólgodzinnych i intensywnych cwiczen, ubylo troche cm, i to praktycznie w kazdej czesci ciala!!!
malwinazja jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-11-06, 00:27   #17
Kamillusia
Przyczajenie

Wczoraj dostarczono mi Stepper Skośny -jest SUPER - mam nadzieje że za miesiąc napiszę tu o efektach treningu ,oczywiście systematycznego
Kamillusia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-03-29, 11:53   #18
tinorek
Przyczajenie

Bart32 witam cie ile czekalas na dostawe tego sprzetu po zamowieniu bardzo chce kupic go sobie ale nie wiem czy zmieszcze skie w czasie przed wyjazdem;/

Edytowane przez tinorek
Czas edycji: 2012-03-29 o 11:55
tinorek jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości