|
Notka |
|
Paznokcie Forum, w którym rozmawiamy o pielęgnacji paznokci. Podyskutujmy o malowaniu, kształcie, stylizacji i dominujących trendach w zdobieniu paznokci. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
Onycholiza czy zwykłe zaniedbanie ?
Witam
![]() Mam pytanie. Od ok. 6 miesięcy nosiłam tipsy (z przerwami raz na miesiąc na ponad tydzień). Bardzo dbałam aby robić dobrymi produktami, odkażałam płytkę specjalnymi specyfikami, dbałam by nie nosić za długo jednych paznokci. Zdejmowałam delikatnie, teraz chcę powrócić do ''natury'', ale niestety teraz wręcz zerwałam tipsy (wiem, wiem jestem głupia, żałuję tego ![]() ![]() P.S Przeczytałam pozostałe wątki (jakie znalazłam przynajmniej) znalazłam wzmiankę m.in o olejku herbacianym, ale wolę się upewnić, co mam robić kto pyta nie błądzi ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zadomowienie
|
Dot.: Onycholiza czy zwykłe zaniedbanie ?
Masz tak tylko na jednym paznokciu? Jeśli tak to chyba nie ma się czym martwić, byle nie moczyć dużo rąk w wodzie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Raczkowanie
|
Na kilku. Ale kilka paznokci jest w stanie bardzo dobrym. Ale już ładnie ta powstała ''dziurka'' zarasta
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Zadomowienie
|
Jeśli zarasta, to chyba tak
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Rozeznanie
|
dziewczyny mam probem,wpisuję tu,żeby nie zaśmiecać,jesł źle to przepraszam i proszę o przeniesienie.Namiętnie robię hybrydy i dość często choć nieregularnie olejuję
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
z pazurem
|
przyrost na pewno nie. Mnie się kiedys zrobiła na palcu u stopy ale to przez grzebanie. Na dloniach nigdy nie wystąpiła mimo że hybryduję 2,5 roku. Obstawiałabym jakieś nawet mikro uszkodzenie płytki + działanie chemikaliów.
![]() |
#7 |
Rozeznanie
|
W takim razie będę musiała w miesiącach intensywniejszych rezygnować z hybryd,ech...ale zdrowie ważniejsze.Dziękuję za odpowiedź
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:40.