|
Notka |
|
Fryzury i styling Forum dla osób, które interesują się stylizacją fryzur oraz stylingiem. Chcesz pogłębić swoją wiedzę, podzielić się doświadczeniem? To miejsce jest dla ciebie. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
co z grzywką...?
Witam Was drogie Wizażanki
![]() Od razu piszę o co chodzi: mam szeroką twarz, ogólnie taką mam nieproporcjonalnie większą główkę do reszty drobnego ciała, blond cienkie włosy za ramiona (pocieniowane), szerokie wysokie czoło i dość dziecinną buzię. Mam problem z grzywką. Otóż postanowiłam ją zapuścić. Ale nie mogę jej jakoś nadać "formy"... pomyślałam o jakimś fajnym pocieniowaniu, zagęszczeniu... ? Nie wiem czy się jasno wyraziłam ;p Na pewno nie zrobię sobie prostej grzywki, bo miałam wiele razy i tylko mnie denerwowała a wcale w niej lepiej nie wyglądałam , wiec mi jej nawet nie proponujcie. ![]() Da sie coś zrobić z taka zapuszczoną? Jest długości około nosa. Może chociaż jakoś układać, zeby przy okazji czoło zakryć... ? A i jeszcze jedno: ponoć jasne włosy dodatkowo poszerzają twarz... nie chcę farbować, bo jestem w trakcie odrastania naturalnego mysiego blondu, który mi się podoba, ale może da się dobrać kolor ton ciemniejszy, żeby w razie czego odrosty nie rzucały się w oczy? Jestem blada, ale w ciemnym mi równie dobrze, jak w jasnym ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: co z grzywką...?
Musiałabyś dodać zdjęcie, by można Ci doradzić
![]() Poza tym, myślę że ten wątek powinien znaleźć się na forum pt. Metamorfozy ![]()
Każdy problem da się rozwiązać, o ile ma się odpowiednio duży plastikowy worek. OkiemJulii FB Insta FAQ1 - Jak szybko zapuścić włosy? FAQ2- dekoloryzacja, kąpiel rozjaśniająca, likwidacja odcieni, numery farb |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Wtajemniczenie
|
no bez zdjęcia to na prawdę ciężko
![]() ja zapuszczam i fryzjerka ścięła mi na skos, najdłuższe miejsce sięga ust a najkrótsze za oko i jest o tyle fajna, że jak włosy są jeszcze mokre to ją tak zarzucam na jedną stronę i jak wyschną, to jest taka jakby wykręcona na bok i zakrywa czoło nie wpadając na oczy przez co nie przeszkadza mi że sobie rośnie ![]() Edytowane przez Meadow Czas edycji: 2012-03-29 o 22:22 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Raczkowanie
|
może przesunąć przedziałek bardziej na skraj głowy.. wtedy i grzywka sie przesunie i zakryje wiekszą powierzchnię czoła?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Próbowałam, ale po 1 mam zakola, po 2 wyglądam jak pączuszek, więc jest jeszcze gorzej ;p wyglada na to, że będzie ciezko.... A moze chociaż jakieś rady do układania, upinania itd? ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#8 |
Rozeznanie
|
Suszysz na grubej szczotce, podwijasz prosto w dół (jak taki "wałek"), po czym robisz przez chwilę coś innego, wałek się nieco prostuje i palcami lekko zawinięte jeszcze pasma przeczesujesz na bok. Zyskujesz na objętości i naturalnie wyglądającym "zwianiu włosów" na bok. Całość traktujesz lakierem z daleka, żeby nie zrobić sztywnego placka na czole.
2min stylizacji ![]()
![]() |
![]() |
#9 |
Raczkowanie
|
to może fryzjerka Ci coś doradzi? może inny kształt grzywki, może całkowite jej usunięcie?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Raczkowanie
|
Poszłam, babeczka lekko się załamała;p co zrobić z taka grzywką, jesli klientka nie każe ścinać na długość ? I tak wyszło na to, że trochę podcięła, ja już byłam zrezygnowana. Ciut ze skosu, degażowała czy jak to sie nazywa, po umyciu i przyciemnieniu włosów było widać różnicę
![]() Kiedyś miałam przedziałek "nienaturalny" z drugiej strony - nie wiedzieć czemu jakoś lepiej ta długa grzywka wyglądała i pewnie gdy za jakis czasie wkurzę, to znowu do tego wrócę ;/ |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:58.