|
Notka |
|
Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Zakorzenienie
|
Babskie sposoby na facetów
Chciałabym założyć wątek o naszych sposobach by przekonać do czegos facetów lub ich ułagodzić.
![]() ![]() Dzisiaj zastosowałam sposób. Założyłam kiecuszke, którą kupiłam od jednej z wizażanek na targowisku, ugotowałam obiad i posprzatałam. Byłam super miła przez telefon, tryskałam dobrym humorkiem. A jemu najpierw oczy wyszły na mój widok, potem sobie zjadł, jesczze mu herbatke zrobiłam i dałam buziaka. Potem siedzielismy na kanapie a ja go całowałam a mu sie oczy smiały. ![]() ![]() SZOK! Normalnie to krzyczy i jest awantura a tu taka reakcja! No i spędziliśmy przyjemny wieczór. Zobaczymy co będzie dalej i czy będzie się starał dotrzymać słowa. A wy macie jakies babskie sposoby? ![]()
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Babskie sposoby na facetów
Dziewczyny piszcie swoje metody jak sobie dajecie z facetami rade. Jakie są najlepsze sposoby, żeby ich podejść? Ja do tej pory stosowałam metody na wredą zołze co wszystkiego sie czepia
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Raczkowanie
|
czasami te wasze sposoby mozna odwrócić i uzyskuje sie zamierzony cel
![]()
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
|
UkrytyPodNickiem, kazdy ma z tego jakąś korzysć prawda? Ale sam powiedz... czy bardziej jestes skłonny pójść naukład gdy kobieta jest miła i ci dogadza, jest kobieca, zajmuje sie toba po ciezkim dniu i daje ci ukojenie czy jak zrzędzi i mówi, że jest nieszcześliwa i ci go wyłuszcza przez godzinę problem i chce zebys ty też cos powiedział na ten temat i wogóle co o tym sądzisz.
![]() |
#5 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#6 |
Zadomowienie
|
Jak wskazuje nick - jestem Złośnicą i każdy z moich partnerów niestety musiał tego doświadczać, ale lojalnie uprzedzałam ich na samym początku
![]() Chyba nie mam jakichś specjalnych metod... ![]() ![]() Czasem bywam bardzo miła i słodka, przeważnie w nieoczekiwanych momentach, taki miły element zaskoczenia ![]() Chyba jednak jestem zwolenniczką metod "prosto z mostu". Czasem muszę "pomarudzic" trochę dłużej, czasem dobrze pomyśleć nad argumentami by było tak jak chcę... ale podstępów raczej nie stosuję ![]() A do takiej perswazji jaką Ty zastosowałaś Agatko - chyba nie byłabym zdolna - gdy mam o coś żal i pretensje to nie bywam taka słodka i urocza, nie umiałabym ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Zakorzenienie
|
Hmmm złośnico, ja nie udawałam słodkiej i kochanej a byłam zła. Po prostu od bardzo długiego czasu ten problem istniał między nami, a akurat dzisiaj miałam naprawde dobry dzien i jeszcze nowa sukenka do mnie doszła, więc nie mogłam sie doczekać spotkania z TŻ. A pomysł by mu powiedzieć o moich przemyśleniach i ubrać to w prosbę narodził sie spontanicznie. i byłam mile zaskoczona. Nie była to manipulacja tak jak sugerował UkrytyPodNickiem. Po prostu chciałam sprawdzic jak zadziała prośba wymówiona w sposób łagodny, w przyjemnej dla niego sytuacji. Nie jestem zwolenniczka manipulacji, ale chcę wiedziec jak najlepiej dotrzeć do faceta. Zauważyłam, ż ezwykłe rozmowy nic nie daja. Nie moge uprzedzić go i powiedzieć, z echciałabym z nim porozmawiac jutro na ten i na ten temat, bo on sie tylko źle nastawi. Juz wie, ż ebędzie wysłuchiwał pretensji i będę wymagać od niego by cos zmienił. Zrobiłam teraz inaczej i okazało sie, że odniosło to skutek.
Przed chiwlą napisał mi, że dziękuje za mile spędzony wieczór. W innych okolicznosciahc nie odzywalibyśmy sie do siebie kilka dni. ![]()
![]() |
#8 |
Zakorzenienie
|
do dobrze, ale co robić jak my czegoś bardzo chcemy, np. pójść gdzieś, a facet kompletnie nie chce o tym słyszeć? Wydaje mi sie że może lepiej troche wyluzować i zamiast zrzędzić mu nad uchem, to jakoś go podejść? No nie wiem być miła. A co do tego ze jak jest problem to zgadzam sie ze trzeba rozmawiac, tylko nietety czasami nawet z tym ciążko.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Zadomowienie
|
To jesteś 100 x lepszą dyplomatką niz ja
![]() Tak czy owak - cieszę się, że lepiej Ci się w związku układa ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Zakorzenienie
|
Po pewnym przemyśleniu stwierdziłam, ze wcale nie chciałam z nim normalnie rozmawiać. Najpierw wcale nie porusząłam tematu, a potem byłąm tak zła i rozżalona, że ta rozmowa zmeiniała sie w stek żali. A to na niego miało dokładnie odwrotny wpływ niz chciałam. Okazuje się, że jesli powiem to samo w miłej atmosferze, bez cienia pretencji to efekt jest o niebo lepszy. A jak ostatnim razme się mocno pokłócilismy (rzuciłam go i miesiac czasu nie bylismy razem, ale potem wróciliśmy do siebie) to ustalilismy, ze będziemy sobie na bieżaco mówic o problemach. I ja do tego nawiazałam. Powiedziałąm, ż emam taki problem i nie chce czekać do kłótni i chcę mu teraz powiedzieć jak wszytsko jest dobrze i widać było, że on to docenił.
UkrytyPodNickiem - ten "podstep" to nie był tak do końca przemyslany i zaplanowany. Tu raczej chodzi o sposoby na męzczyzn nie werbalne. Bo często męzczyźni wola unikać takich rozmów, rozwlekania problemów i wyciagania z nich informacji. To nie jest kwestia skakania nad kimś. To raczej kwestia powiedzenia czegos w dobrym momencie, usmiechu, pogodnego słowa lub innego nie werbalnego sposobu by porozumieć sie z męzczyzną. Moja babcia ma wiele racji w tym, że trzeba uciekać się zcęsto do babskich sposobów, by cos osuagnać w zwiazku. No i mężczyzna jest głowa, a kobieta szyją ![]()
![]() |
#11 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#12 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
I mam zamiar czerpać z tego doswiadczenia. Oczywiscie nie będe kupować nowej seksownej kiecki za każdym razem, gdy bedę chciała z nim pogadac na wazny tematm ani nie będe robiła obiadków czy zaciagała go do łóżka. Po prostu nie będe czekać aż mnie szlag trafi i będę mu o tym mówić w momencie, gdy będzie nam razem dobrze. Czy to jakas podłość? Bo z tego co piszesz to wynika, że tak. Dodatkowo odnoszę wrazenie, ze ten watek cie denerwuje, bo jesteś mężczyzną i nie chcesz przyznać, że damskie sztuczki na was działają. Nikt nie jest za szczesliwy, wiedzac, ze ktos nim manipuluje by mieć z tego jakąś korzysć, szczególnie, gdy tym kimś jest ukochana osoba. Jednak myślę, ze nieco przesadzasz i za bardzo wchodzisz w szczegóły. Nawet nie czytasz dokładnie tego co napisałam wczesniej.
Być kobietą to strasznie trudne zajęcie, bo polega głównie na zadawaniu się z mężczyznami. ![]() Edytowane przez Shemreolin Czas edycji: 2005-07-13 o 01:41 Powód: dopisek |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Zadomowienie
|
Mój sposób? Nagle poczas kłótni się przytulić i zacząć całować, tak by już nie mógł nic więcej powiedzieć
![]() ![]() P.S To oczywiście sposob na małe i nieistotne awanturki, bo na większe i "o całokształt" to ja sama nie wiem ![]()
"Jednocześnie muszę prać skarpetki i zastanawiać się nad Zagadką Wszechbytu. Rozpiętość, skala i wielość planów jest doprawdy wielka. Odbija mi się po jedzeniu oraz podobno mam duszę nieśmiertelną" Widzisz błąd w mojej wypowiedzi? Proszę popraw mnie na PW, będę wdzięczna
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
BAN stały
|
W moim przypadku, jeśli chodzi np. o kłótnie nazwijmy to małego kalibru zdarza mi sie je przerywać mówiąc np: oj, brzęczysz i brzęczysz parówo jedna
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 | ||
Nutka nie gryzie!
|
Shemreolin vbmenu_register("postmenu _508451", true); babskie sposoby to nie tylko przymilanie się,bycie grzeczną i calowanie aby On byl mily i nie wrzeszczał....
zauważ że faceci walczą o te kobiety które uciekaja i są niedobre,wredne,tajemnicz e,nie odgadnione... założę się że nasza Złośnica nie ma takich problemów jak TY ![]() Na tym to polega aby "gonić króliczka a nie złapać go" i "odkąd to pulapka goni mysz" .... Facet musi walczyć...gdy ma na tacy nudzi mu się ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Zadomowienie
|
Moj sposób:
udaje tzw. twardziela, jest wiele rzeczy na których zie znam- i sa to męske rzeczy i umiem to wykorzystac to " przeciwko" nim. Tzn. nie boje sie pajaków( głaskałam tarantulę) , umiem jezdzic motorkem, lubie sie ścigac i pokazywać że jednak jestem lebsza i nie do zdobycia, znam sie trochu na autach i kompach. A jeśli czegoś im nie udowodnię nagle zmieniam sie w słaba istotkę która jednak nie może byc tak strasznie silna i pokazuje im swoje słabe punkty. Łapia sie jak muchy na lep. Potem jakaś szczera rozmowa podczas której piokazuję swoje kobiece ja i jest cacy. Lubie byc niedostępna, ścigać sie w piciu piwa- byc swoja dla nich- taki kumpel- oni chyba tez to lubią ![]() W ten sposób okełznałam nieokiełznanego i oswoiłam wielu innych- których chciałam tylko przystopować ![]() Pozdrawiam |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Hm jest wiele sposobów na kobiete(partnerke)...ale chyba najlepszy to szczery usmiech,pozytywne nastawienie,otwarte ramiona i chec do rozmowy...nawet gdy talerze lataja ![]()
![]() |
![]() |
#18 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Ten wątek matraktować o zwiazkach stałych, o tym co robicie by jakoś ułożyć sobie życie z TŻ, ale nie za pomoca rozmów. Jak udało wam sie pokonac pewne problemy "sposobem". Moze inne dziewczyny z tego zaczerpną i pomoże im to. Dla przykładu podałam to co stało sie wczoraj i co zainspirowało mnie do napisania tego postu.
![]() |
![]() |
#19 | ||
Nutka nie gryzie!
|
nie zgadzam się
![]() ![]() Shemreolin zyczę Ci mimo wszysto z calego serca aby wreście się ulozylo jak należy ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Zakorzenienie
|
Ależ ja jestem nieznosna i grymaśna, częst owredna i kasliwa i wcale mi nie jest dobrze. Chyba jestem po prostu typowa zołzą czasami, a on tego wcale nie lubi i działa to na niego jak płachta na byka. Bo on sam też jest marudny i zołzowaty. Nie może byc dwóch zołz w jednym domu... hehe
![]() |
#21 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Zakorzenienie
|
Mojego ex również wkurzało jak byłam zołzowata i wredna, nie mam łatwego charakteru niestety.Im bardziej miałam zły nastrój tym bardziej on był zamknięty w sobie. Są pewne granice, których nie należy przekraczać, a sposób Agaty podoba mi się. Tylko na kim ja go teraz wykorzystam..?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Zadomowienie
|
Muszę jeszcze tylko dodać, że nie zgadzam się ze stwierdzeniem, że zołzą można być na krótką metę
![]() ![]() Wydaje mi się, że po prostu trzeba mieć jakieś granice złośliwości no i czasem przydaje się ten element zaskoczenia - całus zamiast awantury czy zimne piwo zamiast spodziewanej gorącej zupy ![]() Wydaje mi się, że problem jest głębszy i dotyczy ogólnie traktowania partnera - ja w życiu bym sobie nie pozwoliła na wrzaski z takich powodów, na olewanie itd. W ogóle, w odpowiedzi na większość rzeczy które robił TŻ Agaty ja bym zerwała. Może o to chodzi? Wydaje mi się, że facet (w tym przypadku) nie powinien być taki super-pewny siebie, powinien wiedzieć że bez problemu znajdziesz kogoś innego i że nie jesteś kobietą-bluszczem i nie jest Ci niezbędny do życia i jeżeli będzie źle - po prostu odejdziesz. Nie mówię, że nie miałam nigdy problemów z krzykami czy jakimś zachowaniem partnera. Pewnie, że miałam - przedstawiałam mu to zawsze (nie przejmowałam sę nigdy formą, tym czy za dużo pretensji) i albo to przyjmował - albo nie (w zasadzie zawsze przyjmował, ale złe zachowanie się powtórzyło ![]() A teraz mam w ogóle TŻ (znów ten od 5 lat ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#24 | ||
Nutka nie gryzie!
|
zawarłas bardzo pięknie to co miałam na mysli
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
Zakorzenienie
|
Caly sęk polega na tym, żeby się nawzajem uzupełniać.. Kiedy kobieta ma twardszy charakter, a mężczyzna jest ugodowy tworzą na pozór idealny związek.. Nikt tak naprawdę nie wie czy to dobry sposób na partnerów. Manipulowanie kimś to nie tędy droga, nie umiałabym wykorzystac sexapilu dla materialnych korzyści. Ale też wiem, że nie o tym Agatka pisała
![]() W moim związku trafiła kosa na kamień... no i oboje uczymy się kompromisów. Jak ja jestem miła dla mojego narzeczonego, to on węszy, patrzy na mnie z byka i mówi "gdzieś jest jakiś wałek, co ty chcesz, przyznaj się"? Także ten sposób odpada. Mam w ogóle skłonność do łapania go za słówka. Poza tym jestem dobrym słuchaczem i mam świetną pamięć (nie chcę się tu chwalić), natomiast mój facet, często powie wiele rzeczy, o które ja się później czepiam i zaczyna się wojna. Trudne rozmowy przeprowadzamy spontanicznie, czasem w aucie, czasem w łóżku, a czasem podczas pracy telefonicznie (oczywiście, full dyskrecja). Od zawsze jest z nami tak, że kawę wykładamy na ławę. Oboje jesteśmy doświadczeni przez los w sferze uczuć, więc postępujemy inaczej. Iskry lecą, ale dzięki temu nauczyliśmy się życ razem. W końcu dojrzeliśmy do zawarcia związku małżeńskiego i powoli planujemy naszą przyszłośc. Nie wspominając o tym, że mieszkamy ze sobą od 3 lat.
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:18.