|
Notka |
|
Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Zakorzenienie
|
ból głowy :(
Powiedzcie mi co to może być, bo zwariuję
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zadomowienie
|
Dot.: ból głowy :(
Ostatnio w programach informacyjnych mowili o naduzywaniu przez Polaków srodków przeciw bólowych - powiedzieli tez ze jesli ból nie ustępuje przez 3 dni to trzeba isc do lekarza
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#3 |
Rozeznanie
|
mnie tez boli...tlumacze sobie to tym, ze w pogodzie niedawno mowili o dosc niskim cisnieniu- moze dlatego...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Zadomowienie
|
A może to jednak zatoki??
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
Zakorzenienie
|
a nie jest to migrena?
nie wiem czasem czy nei ma różnych bóli migrenowych, różnych pod względem trwania u mnei taki sam ból to właśnie migrena Cytat:
czasami trwa to jeden dzień a zcasami nawet przez tydzień zauważyłam też ostatnio, że niektóre smaki powodują u mnie właśnie ten ból [np moje do niedawna ulubione chipsy, teraz nie mogę nawet na nie patrzeć, bo wiem że będzie mnie bolała głowa jeśli zjem, a nieraz mnie korci żeby sobie zjeść :/ cóż może dzięki temu zacznę się zdrowiej odżywiać ![]() wiem tez, że z tym bólem lepiej nie czekać, z nóż samo przerjdzie tylko odrazu kiedy zazcyna boleć brać tabletki, bo później tabletka może już nic nie pomóc [a zawsze starałam się brac tabletki kiedy już to było naprawdę konieczne] słyszałam też, że odpowiednie ćwiczenia pomagają na ten ból [chodzi o ćwiczenia mięsni usytuowanych na głowie] ale to już wyższa szkoła jazdy i jest tio stosowane u osób bardzo i często cierpiących |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Zakorzenienie
|
Teraz mam jeszcze większy mętlik w głowie
![]() ![]() ![]() Ale chyba powoli przechodzi ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Zakorzenienie
|
proponuję spróbować masaży pulsu [takich okrężnych, lekkich] często to pomaga na bóle głowy
na skroniach jest takie miejsce gdize jest "wgłebienie" i tam czuć puls, to miejsce własnie trzeba lekko masować |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Rozeznanie
|
mnie tez bolala ze 3 dni z tylu i przy skroniach ale podejrzewam ze to spadek cisnienia zawsze sie tak czuje gdy spada
![]()
![]() |
#9 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
tez mialam takie bole, mam dosc niskie cisnienie wiec pewnie dlatego, uspokoilam sie troche jak zobaczylam ze nie tylko ja cierpie, naoglodalam sie "na dobre i na zle" i jak cos mnie boli to zaraz wymyslam najgorsze choroby ![]()
![]() |
![]() |
#10 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Właśnie. A jak u Ciebie z ciśnieniem??? Ja mam np. bardzo niskie ciśnienie, często mnie boli głowa np. przed zblizającą się zmianą pogody (nawet tydzień przed) albo po prostu z powodu niskiego ciśnienia w danym dniu (np. 70/30, 80/40 i do tego puls koło 100 uderzeń na minute...). Może być też tak, że masz niską różnicę między ciśn. skurczowym a rozkurczwoym, np. 100/80 (wtedy pomaga polopiryna S, ktora rozrzedza krew) . No i oczywiście wysokie ciśnienie też moze być przyczyną - tylko, ze wysokie można leczyć ( trzeba leczyć!!!), a niskie nie (ewentulanie doraźnie podwyższać Cardiamidem z kofeiną, ale tylko wtedy, gdy puls nie przekracza 80-88 uderzeń na minute). Jestem niskociśnieniowcem i normlanie powiem szczerze, że przerąbany żywot mam.
DLA NAS NAJWAŻNIEJSZE SĄ PSY Dla jednych ważne są wieloryby, dla innych drzewa, a dla nas Psy. Te duże i te małe. Obronne i bezbronne. Rasowe i kundelki. Dla nas ważne są psie drzwiczki, psie smutki i psie marzenia. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Rozeznanie
|
mnie bardzo czesto boli glowa
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#12 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
MagJa mam to samo....raz poszłam bez czapy zawiało mnie no i teraz cierpie ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, wielkie dzięki za wszelkie rady
![]() ![]() czekoladka - ciśnienie mam zwykle dobre, ale jakie dokładnie nie wiem; zawsze mierzy mi tata i on określa czy jest ok czy nie; źle nigdy nie było ![]() KasiaKatarzynka - z masażu nie skorzystam, bo nie wiem jak ![]() brzydula_81 - no to teraz wychodzimy tylko w czapach - jak mus to mus ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
jeśli nie pomaga to całkowicie zwalczyć bólu, to zawsze przynajmniej lekko go usuwa, a wiadomo, że jeśli ból mniejszy to już łatwiej go usunąć, ja częśto pomagam sobie masażem, gdy tabletki nie zaczynają szybko działać |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Zakorzenienie
|
ja mam dokladnie to samo. Z tym, ze myslalam, ze to od oczow bo siedze za duzo przed monitorem. I wlasnie sie wybieram do okulisty (nie za szkodzi sobie sprawdzic wzrok).
Ale teraz jak przeczytalam Twoj post, to zastanawiam sie czy cos nie z cisnieniem i ogolnie ze zmianami pogody - skoro te same bole maja tez inni... I tez mam lekkie problemy z zatokami. Edytowane przez Rena Czas edycji: 2005-10-22 o 12:05 Powód: literowka |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Raczkowanie
|
Te bóle są charakterystyczne przy zwyrodnieniu kręgów szyjnych.Miałam dokładnie to samo.Pomogły mi masaże, maść Naproxen i ograniczenie siedzenia przy kompie..
Polecam też specjalną poduszkę , którą można kupić w sklepie medycznym. Zdrówka. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Raczkowanie
|
Zapomniałam zapytać, czy byłaś z tym u lekarza i zasugerowałaś mu,,,,,,,ze to może być od kręgosłupa.
jaki prowadzisz tryb życia |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Zakorzenienie
|
Czy znów jest niskie ciśnienie czy co?? Od wczoraj znów męczą mnie te bóle
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Zakorzenienie
|
Asia_67 - dopiero teraz zauważyłam, że pisałaś i muszę przyznać, że może być w tym nieco prawy. Ostatnio dużo siedzę przy kompie i czasem odczuwam silny ból karku z jednej strony. Poza tym mam lekką skoliozę, więc jeśli to ma być coś od kręgosłupa, to jest to prawdopodobne. Czyli mówisz, że do lekarza trza iść... No dobra, pójdę jak będę w domu w przyszłym tygodniu.
Aha, i co to za poduszka? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:11.