|
Notka |
|
Szkoła i edukacja Szkoła i edukacja, to forum dla osób, które chcą się uczyć. Tu dowiesz się wszystkiego o szkołach, uczelniach, kursach. Na forum NIE odrabiamy prac domowych! |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
Komunikacja - rozróżnienie pojęćCześć,
mam napisać referat o komunikacji interpersonalnej. W trakcie wstępnych "oględzin" stwierdziłam, że należy rozróżnić m.in takie pojęcia jak: komunikacja, komunikowanie, komunikować się, komunikacja interpersonalna. I tutaj pojawiają się problemy. Komunikacja i komunikacja interpersonalna, mimo różnych definicji są używane w wielu źródłach na przemian, dlatego uznałam, że również mogę je tak stosować bez obawy, że "mylę" te pojęcia. Z kolei mam problem z komunikować się i komunikacją interpersonalną - czym one właściwie się różnią? Czy jest między nimi jakaś istotna różnica, ponieważ im dalej tym bardziej się gubię i zastanawiam czy rozróżnienie tych wszystkich pojęć jest faktycznie niezbędne w mojej pracy. Z góry dziękuję za pomoc kogoś bardziej ogarniętego ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Komunikacja - rozróżnienie pojęć
Cytat:
one się różnią tylko tym, że pierwsze to czasownik a drugie rzeczownik ![]() komunikować się jako czynność - to samo, co komunikacja (można używać zamiennie w zdaniach - sens pozostanie ten sam) |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
Nie ma sensu tego wszystkiego definiować, bo nie to jest chyba tematem pracy
![]()
![]() |
#4 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:01.