|
Notka |
|
Kosmetyki mineralne Lubisz kosmetyki mineralne? Chcesz pogłębić swoją wiedzę? Wiemy wszystko o kosmetykach mineralnych. Zapraszamy do dyskusji. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Zakorzenienie
|
Kosmetyki mineralne Monave:)
Uzywa ktos?
http://www.monave.com/catalog/cosmet...ics-100-1.html Firma oferuje podklady sypkie i plynne.A takze korektory,cienie,roze,bly szczyki ,szminki,pedzle,maskary,l inery a takze pielegnacje ![]() I produkty do pielegnacjii wlosow tez ![]() Firma dosc ciekawa,ciekawe produkty moim zdaniem.Ostatnio weszlam na strone i zauwazylam ze jest sporo nowych produktow-zaciekawily mnie produkty do makijazu ust-swietne kolory ![]() Osobiscie z tej firmy zamawialam tylko probki podkladow ,ktore starczyly mi na bardzo dlugo.Szkoda tylko ze podklady mnie troche wysuszaly.Ale krycie maja najlepsze z dotychczas przezemnie wyprobowanych(lepsze niz EDM i Lumiere). Podklady sypkie nadaja sie chyba bardziej dla cer mieszanych/tlustych.Formula Concealer kryje wszystko. Formy platnosci:Pay pal. Podklady minimalnie drozsze niz w firmie Lumiere.Mozna zamowic probki-$2.50 za probke podkladu+przesylka.Jedna probka starczyla mi na b dlugo, mineraly sa "kremowe" w konsystencji przez co b wydajne. Zapraszam do dyskusjii ![]() Wkleje probki ktore zamowilam i zdjecie podladu na twarzy: Edytowane przez CzarnyElf Czas edycji: 2009-01-31 o 05:11 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Kosmetyki mineralne Monave:)
Ja używam podkładów sypkich
![]() ![]() Nie wysuszają skóry, ładnie matują i kryją. Udało mi się też świetnie dobrać odcień. Szkoda, że przesyłka jest dość droga, z tego co pamiętam w pozostałych firmach są tańsze. Mam jeszcze pełne opakowanie EDM i próbki Meow oraz Lumiere ale boję się ponownie eksperymentować, bo kiedyś powyskakiwały straszne syfki na czole. Do tej pory nie wiem czy była to wina składu w minerałkach czy skrobi ![]() Zaintersowały mnie także: - Moisture Mousse Foundation - Cream Foundation Chciałam kupić ale dolar podrożał i zrezygnowałam ![]() Zamawiam tylko Sample Pot za $2.50 dlatego, że są tańsze i starczają na bardzo, bardzo długo ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Raczkowanie
|
Edyto,
jak kolorystycznie trafiłaś z kolorami ? ja jestem ciut ciemniejsza ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Najbardziej przypasowal mi Kerrie,Ashlie byl za rozowy,Claire ciutke za ciemny.Celowalabym w Claire albo w nastepny ciemniejszy kolorystycznie w tonacjii cieplej. Edytowane przez CzarnyElf Czas edycji: 2009-02-10 o 17:48 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() wrzuciłam próbki 3 podkładów do koszyka, dodałam próbkę serecite i..... ![]() USPS - Package - Priority Mail International, (6 - 10 Days)$23.50 kurcze, a już się napaliłam ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jedna próbka wystarcza z całą pewnością na rok (przynajmniej u mnie) |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Raczkowanie
|
Dziewczyny, a czy posiadacie może porównanie do odcieni edm?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja niestety nie mam-bo z EDM nie znalazlam idealnego koloru. |
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#12 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ja z EDM również koloru dla siebie nie odnalazłam ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
BAN stały
|
Przed chwila na all kliknelam sobie ten podklad w pojemnosci 9 gram, to chyba sample tak? Nie mam szczerze mowiac zbyt duzego rozeznania w podkladach a tym bardziej innych kosmetykach mineralnych, bo jedyne, czego do tej pory uzywalam, to podklad TBS, ktory okazal sie dla mnie okropna porazka. Stosowalam go a efekt byl taki jakbym doslownie nic nie nakladala
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 | |
Organizatorka
|
Cytat:
![]() Rhea rzeczywiście nie ma tu zbyt wielu fanek, ale jest jeszcze mnóstwo innych firm (EDM, Buff'd, Joppa, EGM, DW, LaurEss i inne : ) |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 | |
BAN stały
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#16 |
Raczkowanie
|
ja przetestowalam juz bardzo wiele mineralnych kosmetykow i Monave pozostana chyba na dlugo moimi ulubionymi.
Mam cere bardzo mocno przetluszczajaca sie,ale czasami przesuszona kosmetykami antytradzikowymi np skinorenem lub brevoxylem. taka cera jest trudna wymagajaca ze wzgledu ,iz potrzebuje krycia(tradzik) i matowienia bez dodatkowego przesuszania jej. Przetestowalam wersje najmocniej kryjaca i krycie jest naprawde niesamowite,ale bez efektu maski. Mialam 2 odcienie Claire i Sandra,oba naturalne beze. Monave wysylaja duze probki,jedna probka malowalam sie prawie miesiac codziennie. moje ostatnie odkrycie. ze wzgledu na tlusta cere,ktora potrzebuje rowniez krycia zamowilam mineraly szweckiej firmy HH Mineral Cosmetics. Sa swietne,ale trzeba czytac uwaznie sklady,bo w zaleznosci od koloru a nawet jego nasycenia sklady sie zmieniaja. Wymieszalam puder Monave formule concealing z korektorem HH w kolorze light,zeby rozjasnic troche zle dobrany kolor podkladu (sandra,natural beige) i wyszlo mi cudo,a myslalam,ze nigdy czegos takiego nie znajde. Super krycie i trzyma moja tlusta cere w ryzach caly dzien,bez wysuszania jej- szczerze napisze,ze nie jest to efekt mega naturalny,ze wzgledu ,iz moja buzia przed miesiaczka naprawde potrzebuje krycia,ale przy chemicznych make upie tez mi bylo bardzo trudno uzyskac efekt naturalnosci,bo jak sie potrzebuje krycia to musze miec i korektor i fluid ,a potem puder,3 warstwy. teraz uzywam tylko tego ,bez primera i bez korektora i jest bardzo dobrze. Edytowane przez frantic Czas edycji: 2009-05-21 o 09:58 Powód: post pod postem |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Wtajemniczenie
|
Odswiezam watek i jednoczesnie zapraszam do przeczytania recenzji szminek marki Monave http://makeuphunter.blox.pl/2011/08/...-recenzja.html
![]() |
#18 |
Przyczajenie
|
Nabrałam wielkiej ochoty na przetestowanie kosmetyków mineralnych Monave. Jednak jak ktoś tu już napisał cena za przesyłkę jest dosyć wysoka, w dodatku nie ma w ogóle doświadczenia w płatnościach przy zakupach zagranicznych. Przyszedł mi więc do głowy taki pomysł, że może by tak złożyć wspólne zamówienie zbiorowe? Koszt przesyłki wtedy pewnie będzie niższy, może też są jakieś gratisy przy większych zamówieniach??
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:26.