Kosmetyki odebrane, zaczyna sie wielkie tesotwanie!:) - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe > ROSSMANNiaczki

Notka

ROSSMANNiaczki Forum ROSSMANNiaczki to miejsce, w którym znajdziesz informacje o promocjach sieci Rossmann, konkursach, kodach promocyjnych przeznaczonych tylko dla Wizażanek.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2012-03-17, 12:49   #1
Emilcia_1616
Zakorzenienie

Kosmetyki odebrane, zaczyna sie wielkie tesotwanie!:)

Wybralam sie wczoraj po kosmetyki, ale nie wolno ich bylo wydac, wiec musialam jechac dzisiaj znowu
Paczka byla zapakowana w ozdobna torebke 5 minutek i wyszlam z paczuszka, ochrniarz wodzil za mna wzrokiem a ja pewnym krokiem opuscilam drogerie Moj TZ odrazu uzyl kremu do rak i powiedzial ze mu pasuje, bo czuc nawilzenie ja posmarowalam usta pomadka, dobrze ze nie ma intensywnego zapachu i smaku czasami dobrze odpoczac od tego
Wieczorem przetestuje szampon (ktory kiedys mialam zreszta)maseczke oraz peeling
Zapraszam do czytania recenzji
Stary 2012-03-19, 10:32   #2
Emilcia_1616
Zakorzenienie

Dot.: Kosmetyki odebrane, zaczyna sie wielkie tesotwanie!:)

Od razu napisze ze moja torebka byla w stanie idealnym, ale byla dodatkowo w tej torbie od kuriera

Nie chce pisać oceny po 1 zastosowaniu, bo to dla mnie nie jest obiektywne, każdemu trzeba dać szanse

POMADKA
Ogólnie to odzwyczaiłam sie od pomadek, nawilżaczy ponieważ uwielbiam błyszczyki ale wiadomo ze pomadka to jednak pomadka
Większość pomadek jak i również błyszczyków gryzie mnie w gardło, ponieważ często je oblizuje itp.
Ta pomadka nie gryzie mnie w gardło, nie czuje jej zapachu oraz smaku a to dla mnie wielki plus Do tego jest bezbarwna i możne robić jako podkład pod szminki itp.
Mi odpowiada taki rodzaj pomadki
Napisze po kilku dniach czy aby nie zmieniłam zdania

MASECZKA
Zastosowałam ja już dwa razy, ponieważ uwielbiam maseczki i stosuje jakaś prawie codziennie Ubolewam tylko ze tyle maseczek jest w takich małych torebeczkach a nie np większych tubkach Przynajmniej raz płaciłoby się za opakowanie.....ale
co do skutków zastosowania tej maseczki to ciężko mi coś napisać. Na pewno twarz po niej jest wyciszona. Maseczka jest bardzo wydajna, ponieważ w każdej saszetce jest jej dużo, mi starczy na około 4 razy jedna polówka. A to już ogromny plus, nie pożałowali jej na pewno
Co do nawilżenia to zobaczymy po jeszcze kilku zastosowaniach, czy aby nie jest krótkotrwale... aaa i najwazniejsze ma boski zapach jak wszystkie produkty Alterry!!

ZAPRASZAM do czytania:roza :
Stary 2012-03-20, 10:50   #3
Emilcia_1616
Zakorzenienie

PEELING
Ładnie pachnie, fajne są te pesteczki, ładny kolor i fajna konsystencja. Ja przyzwyczajona jestem do peelingu z kawy, wiadomo on jest dość mocny. Ten peeling ma moim zdaniem za mało tych najmniejszych drobinek, gdy nałoży sie go na skore i rozsmaruje to wyczuwa sie właśnie ich zbyt mala ilość. Trzeba sie duzo namachać zęby peeling wogole zadziałał Jesli byłoby ich więcej, byłby bardziej wydajny no i ogólnie skuteczniejszy, proponuje producentom trochę nad tym pomyśleć.

KREM BRĄZUJĄCY
Hmmm....i tu nie wiem co napisac. Uzylam go dwa razy i jakos no nie mogę! Jestem zmuszona go zmyc.
-walkuje sie na twarzy, nakladalam go na krem jak i na sucha twarz
-wchodzi w kazdy por na twarzy, bardzo to widac
-podkresla suche skorki
-jak sie dostanie miedzy brwi to kaplica
-ma zbyt uciazliwy zapach jak na krem
-w opakowaniu ciemny(co dla mnie na plus) na twarzy strasznie jasnieje
+ z daleka nie wyglada zle na twarzy, ale z bliska, gdyby sie nie walkowal i nie wlazil w pory to dalabym mu szanse ale jakos narazie nie moge.

Edytowane przez Emilcia_1616
Czas edycji: 2012-03-20 o 10:51
Emilcia_1616 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-03-20, 10:59   #4
TwojaKokaina
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Emilcia_1616 Pokaż wiadomość
Ta pomadka nie gryzie mnie w gardło, nie czuje jej zapachu oraz smaku a to dla mnie wielki plus Do tego jest bezbarwna i możne robić jako podkład pod szminki itp.

zgadzam się z Twoim zdaniem. dla mnie to największy plus
TwojaKokaina jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-03-21, 12:17   #5
Emilcia_1616
Zakorzenienie

SZAMPON
Szampon juz kiedyś miałam
Moje wrażenie co do szamponu:
-ślicznie pachnie
-nie plącze włosów a to dla mnie duzy plus
-co do jakiegoś odżywiania - to tylko szampon mam go niecałą minute na głowie i nigdy nie wierzyłam ze jakiś szampon je odżywi, chodzi mi tylko o to żeby myl i ładnie pachniał
- niektórzy piszą ze się słabo pieni i coś w tym jest, ale ja mam włosy ra ramion, zawsze staram się je dobrze zmoczyć cale a później nalewam sobie na rękę taka średnia dawkę, możne i nie ma jakiejś ekstra piany ale spokojnie włosy się myją w pianie takiej jakiej moim włosom potrzeba

Ogólnie jestem na tak
Stary 2012-03-22, 13:18   #6
Emilcia_1616
Zakorzenienie

Niestety nie polubilismy sie z kremem Alterry i juz sie nie polubimy. To wlazenie kremu w pory oraz walkowanie sie jest strasznie uciazliwe. musze trzec twarz a pozniej mam czerwona. chyba lepiej uzyc juz lekkiego podkladu niz tego kremu....
Stary 2012-03-22, 13:53   #7
cypressangel
Zakorzenienie

U mnie niestety ten krem też się wałkuje w czasie nakładania, podkreśla pory i suche skórki

cypressangel jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-03-23, 16:59   #8
Emilcia_1616
Zakorzenienie

Co do MASECZKI to moim zdaniem nie podraznia ani nie zapycha
u mnie uspokoja cere i nakladam ja ostatnio codziennie rano w mniejszej dawce na okolo 30 minut, pozniej zywam i jest ok jak dla mnie chcociaz mogla by bardziej nawilzac
Stary 2012-03-30, 08:41   #9
Emilcia_1616
Zakorzenienie

Z tego co pamietam to dzisiaj ostatni dzien recenzowania nie pisalam ostatnio poniewaz chcialam przetestowac rzeczy troche dluzej i czesciej i napisac rzetelna ocene

SZAMPON
+zapach
+cena
+opakowanie-szata
-moim zdaniem minusem jest to ze moglby byc jednak troche wiekszy
-+moim zdaniem jest on malo wydajny poniewaz troche trzeba go nalac na dlon zeby pod palcami pozniej wyczuc piane,
+dobrze myje wlosy nawet przy niezaduzej ilosci piany

ogolnie jestem na tak, dobry szampon, ale raczej nie dla dlugich wlosow bo starczy tylko na kilka myc

MASECZKA
+wydajnosc! jedna saszetka starcza mi na 5 razy
+zapach, oj piekny jak dla mnie!
+nawilza, nie za duzo ale wystarczajaco

u mnie nie powoduje zadnych niespodzianek, pieczenia skory czy zaczerwienienia. Moge z czystym sumieniem polecic

KREM DO RĄK
+zapach
+opakowanie
+wydajnosc, potrzeba go naprawde niewiele na dokladne rozprowadzenie na dloniach
+dlonie sa nawilzone po uzyciu kremu

I teraz tak, nawilza ale po zastosowaniu,, po umyciu rak (jak to z wiekszoscia kremow bywa) nawizlenie znika i dlonie sa szorstke, trzeba go znowu nalozyc. Weic tak wydajnosc jednak nie jest tak do konca na plus. Ale pieknie pachnie i bede go uzywac

KREM TONUJACY/BRAZUJACY DO TWARZY
Dla mnie bez roznicy czy to tonujacy czy brazujacy nie polubilismy sie wogole!
-wlazi w pory jak cholera
-pokresla suche skorki, nawet u mnie jak ich nie mam
-walkuje sie na twarzy strasznie
-powoduje zaczerwienienia
-zapach moze i ladny ale nie powinien taki byc w kosmetyku do twarzy, az troche mdli
-nie kryje nic, nie ujednolica kolorytu, wiec po co go uzywac? lepiej nalozyc podklad i miec sliczna buzie

POMADKA
+nawilza usta
+bez smaku i zapachu
+nic sie z nia nie dzieje, nie przemieszcza sie, wbija itp.
+ladne opakowanie i trwale, nie otwiera sie sama

Pomadka bardzo mi przypadka do gustu

PEELING
+zapach
+swietna konsystencja i kolor!
+super pomysl z pestkami
+pojemnosc

Gdyby mial wiecej tych mniejszych drobinek to bylyby naprawde super bo pestki to raczej sluza ozdobie. A tak to raczej sluzy do mycia niz peelingu. Dodajcie duzo wiecej tych malych drobinek scierajacyh a bedzie gitara

JEDNA WSPOLNA CECHA WSZYSTKICH PRODUKTOW JEST CENA!

Bardzo dziekuje za mozliwosc przetestowania tych kosmetykow Wychodzac z Rossmana zawsze mam w koszyku jakis produkt tej firmy Polecam kazdemu przetestowanie produktow tych i innych napewno znajdziecie cos dla siebie

Dziekuje i pozdrawiam

Nowe wątki na forum ROSSMANNiaczki

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości