|
Notka |
|
Makijaż - pytania do wizażystki Miejsce, w którym rozmawiamy o wizażu, stylizacji, kosmetykach kolorowych oraz trendach w makijażu. Masz pytanie? Zadaj je wizażystce. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Zakorzenienie
|
prosze o porade
Aguś!!
Czy moge gdzieś znależc makijaze z lat 50-60?potrzeba mi na moj pokaz choć namiastke tego jak malowały sie panie, dokladniej ,bedzie to spektakl ,przedstawiajacy eleganckie paryżanki z tamtych lat. ![]()
![]() |
#2 |
Przyjaciółka Wizaz.pl
|
Re: prosze o porade
Grażko generalnie z książkami jest dość duży problem
![]() Najprościej jest przygotowac się do takiego pokazu oglądając filmy o tamtym okresie. Teraz w kinie jest choćby film "Daleko do nieba" z makijażami z lat 50 - zdj. poniżej. Jeśli moge coś Ci radzić - to najważniejsza jest jasna cera, dość wyraźna kreska na oczach i mocne usta w różnych odcieniach czerwieni. Cmoczki ![]() AgaZ
Kochane Wizażanki, bardzo Was proszę piszcie w sprawie wszystkich zgłoszeń i problemów do Aniołka Tasmańskiego. Aniołek jest THE BEST. Ja już nie pracuję w wizażu od czerwca 2014. Bardzo mi przykro, ale już nie mogę odpowiadać na Wasze prośby ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Raczkowanie
|
Jest yaka książka "Kanony piękna"-opisuje historię mody i makijaży od 1890 do 1990 roku.Znajdziesz tam wiele zdjęć z lat 50 tych.Książka a została wydana kilka lat temu.Poszukaj w internetowych ksiegarniach lub bibliotekach.Chociaż w zwykłej ksiegarni w większych miastach wciąż jeszcze można ją dostać,
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Zadomowienie
|
Polecam także pozycje "kanony piekna' wydaną przez Arkady (koszt koło 60 zł). Na pewno podchwycisz klimat tych lat ogladając filmy, których akcja rozgrywa się w tym okresie. Np. "Cudowne lata", "Godziny".
Przesyłam kilka zdjęć. Lata 50'te to jasne oczy i bardzo ciemne, czerwone usta, twarz jasna, włosy upiete lub uczesane w fale, takze równe, krótkie grzywki i włosy o długości za ucho. Lata 60'te to makijaż pełen sexu - troszke jak Pamela Anderson tyle że w przełożeniu na tamte lata. Oczy mocno obrysowane, wydłuzone - oczy kociaka, mocno wytuszowane, sztuczne rzęsy. Duże, kuszące usta - jasne pomadki i błyszczyki. Fryzurki mocno natapirowane, włosy raczej długie. Życze powodzenia w trakcie pokazu Pozdrawiam Sam |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Zakorzenienie
|
Wlaśnie wpadłam do domu!!!
![]() ![]() Dzięki moje kochane za rady i slowa otuchy!! ![]() ![]() Troche jestem smutna ,bo wlaśnie sie dowiedzialam, ze bede zakwaterowana w grupie z osoba ,ktora kiedys byla dla mnie bardzo niemilya niestety los tak chcial ,zebysmy sie znowu spotkali, podobno tego żaluje,(ale ja w to niebardzo wierze)ja mam zal do tej osoby ,szkoda ,ze wlasnie przy okazji tak waznego dla mnie wyjazdu , musze sie nia spotykac. Ale widocznie tak musi być, a ja sie musialam Wam pozalic!! ![]() ![]()
![]() |
#6 |
Zakorzenienie
|
Ojejku dobrze będzie
![]() W końcu nie ona jedna tam będzie ![]() Powodzenia i miłej zabawy ![]() ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:39.