|
Notka |
|
Emigrantki Emigrantki to forum dla "zagranicznych" Wizażanek. Wejdź, poznaj rodaczki, wymień się opiniami i swoim doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
pomocy problem z sasiadka
Hej dziewczyny,prosze o rade.Mam problem z upierdliwa sasiadkaMieszkam w UK.Problem polega na tym ze mieszkam w budynku i wszyscy mamy to same wejsciowe dzrzwi.Otoz to i tu zaczyna sie problem,ona ma kota i dla niego zostawia dzrzwi otwarte podparte cegla albo kijkiem,i tak sa otwarte caly dzien.Nasze mieszkanie bylo odrabowane ,zreszta sasiada obok tez,prawdopodobnie ba dzwi sa ciagle otwarte.Rozumiem ze kot musi jakos wyjsc ale co za problem wypuscic go i wpuscic.Ona poprostu robi na zlosc,my z siostra wyciagamy tre jej kijki,i problem sie zaczyna,rzuca zdechle szczury i myszy na nasz balkon albo kamienie pod drzwi,chce nas zastraszyc,zadz po policje ,laskawie przyjechali spisali i pojechali.Jakas paranoja.Mamy glownego dyrektora budynkow dzwonilam tam 3 razy i tylko obiecuja ze sie nia zajma.Gdzie mam z tym problemem sie zwrocic.Moze council by cos z tym zrobil?Nie wiem zabardzo czy oni sie tym zajmuja.Moze ktoras z wizazanek doradzi.dziekuje
https://static.wizaz.pl/forum/images...c/progress.gif Moderacja Delete Messages Approve Messages Unapprove Messages Deselect All Messages |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: pomocy problem z sasiadka
Cytat:
Mozesz skontaktowac sie z landlordem Z councilem: environmental health jak rowniez dowiedziec sie czy w poblizu nie przeprowadzaja mediacji w przypadkach konfliktow sasiedzkich
![]() |
![]() |
#3 |
Raczkowanie
|
Dzieki za odp, masz na mysli naszego landlorda?on mieszka w Australii,ale mamy specjalny numer do jego agenta, o mediacjii nie ma mowy ona jest troche mental,z nia sie nie da rozmawiac,a do cauncilu ide jutro dzieki
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Co do mediacji to na pierwszym etapie wcale nie musicie z nia rozmawiac, ani ona z wami. ![]()
![]() |
![]() |
#5 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Zakorzenienie
|
agencja od ktorej wynajmujesz ew landlord
council, mozesz napisac skarge, mozna nawet online zalezy pod jaki council podlegasz mozesz posadzic ja o te szczury jesli masz dowod ze to ona ale zanim cokolwiek zaczniesz spisuja aty kiedy i co podrzucila moga tego wymagac wzywac policje za kazdym razem kiedy wrzuci te szczury, wzywac jak zostawi otwarte drzwi isc do civic cetre czy jakto sie zwie po darmowa porae co mozesz zrobic ps.mozesz jej te szczury na jej balkon podrzucic albo kupic sobie psa ![]()
![]() |
![]() |
#7 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie dawaj jej miesa armatniego skarga do councilu powinna pomoc w zupelnosci, oni sie przejmuja takimi rzeczami niech sie jeszcze okaze ze kot bez obrozki, nieubezpieczony i walesa sie sam po ulicy to bedzie miala wizyte z RSPCA |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Przyczajenie
|
Zajrzyj do kontraktu, jaki podpisalas z agencja - najprawdopodobniej dowiesz sie kto jest freeholderem waszego bloku, albo dowiesz sie kto jest odpowiedzialny za takie rozne adminjstracyjne rzeczy. Skontaktuj sie z nimi! musza sie nia zajac. Sama zostawiaj te kijki
![]() ![]() A I zapytaj ich czy nie maja termsa, ktory nie pozwala na trzymanie zwierzat-to block, wiec najprawdopodobniej taki zakaz macie. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Przyczajenie
|
?? Nie bardzo wiem co Ci sie nie spodobalo
![]() Term - leasehold covenant dokladnie - czyli cos, co jesli jest zlamane przez osobe, moze stanowic podstawe jej ewikcji. Bardzo czestym jest wlasnie zakaz trzymania zwierzat. A chyba jest tutaj problem z sasiadka, ktora ma kota! ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#12 |
Zakorzenienie
|
![]() |
#13 |
Przyczajenie
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Przyczajenie
|
![]()
Wg mnie nie powinnas dzownic do tego ''zarzadcy'' budynku ale napisac do nich skarge i najlepiej wyslac mailem- po to zeby miec dowod,ze ta sytuacje zglosilas. Napisz dokladnie co sie dzieje, co ci nie odpowiada itd. najlepiej jakby jeszcze podpisali to inni wynajmujacy.
Dodaj ze chcesz wiedziec co sie bedzie w tej sprawie dzialo i nie masz zamiaru czekac az do swojej smierci ,wiec rzuc im np. 3 tyg ''deadline'' zeby cos zrobili a jak nie bedzie zadnej reakcji to zglosisz ich do Ombudsman (chyba dobrze przeliterowalam- ![]() Nie dzwon do nich tylko PISZ, PISZ, PISZ- w agencjach to zawsze lubia sciemniac. Ewentualnie, to zostaje ci tzw. shitbag ![]() http://www.caffesociety.co.uk/large-...paper-bag.html
![]() |
#15 |
Zakorzenienie
|
z tym RSPCA to dobry pomysl....sprawdza kotusia ....a niz nie zaczipowany......
A nie mozna by zamontowac takiego okienka w drzwiach dla kotka? sa takie,tylko nie wiem gdzie sie to kupuje |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() chodzilo mi o to , o co luna zakumala od razu. nie mozna napisac ze sa warunki? tylko trzeba termsy bylo pisac? |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Wtajemniczenie
|
tu to ja termsy zaczailam
![]() ![]() sorry taki offtop ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Zakorzenienie
|
ty, czilaks to cyba chill out. nie wiem, nie spolszczam angielskiego bo uwazam to za malo rozgarniete dzialanie. jakby sie czlowiek nie mogls wysilc i powiedziec po polsku
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Przyczajenie
|
?? Nie bylo Cie na forum tygodniami?? Komentarze na Twoj temat na innych watkach?? Krytykujesz mnie za lunowy czilaks?
Ojj Katakumba popracuj nad czytaniem ze zrozumieniem.. ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#20 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() i jestem szczesliwsza jak nie musze czytac pongliszowskich wypocin, tak na serio |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() Tez przyjmij moja - wyluzuj! ![]() To normalne, ze polacy mieszkajacy w uk wtracaja angielskie terminy! ![]() ![]() A jak wyluzowanie nie wychodzi w gre (choc nie widze powodu zeby tak nie bylo) to jak "pongliszowskie wypociny" az tak kulajacych w oczy - to moze mozesz przestac czytac emigranckie forum ![]() Nom buziam I Pozdrawiam pozytywnie nastawiona katakumbe! ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja cie nie buziam bo cie nie lubi ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Przyczajenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#24 |
Zakorzenienie
|
23 posty i wie co to troll forumowy
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() ![]() Gratuluje wyobrazni! ![]() I zycie Wesolych Swiat! ![]() Ps: ciesze sie, ze temat zamkniety! ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
Wtajemniczenie
|
Ale zescie mnie rozbawily
![]() ![]() ![]()
![]() |
#27 |
Przyczajenie
|
![]() A co z ta sasiadka teraz sie dzieje? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#28 |
Raczkowanie
|
Juz drugi raz byla u niej policja,bo grozila ze zabije mnie i siostre,pozchizowana baba,wiec szuka nam agencja zamiennego mieszkania,zostawiamy jej te patyki w dzwiach bo to jak walka z wiatrakami,i tak caly dzien otwarte drzwi,bylam i dzwonilam wszedzie gdzie sie dalo,a zarzadca budynkow moze jedynie listy wysylac i na tym sie konczy ,jakas porazka.A co do tematu to narazie siedzi cicho,chyba policja poskutkowala.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#29 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
wiec to nie jest tak ze agencja nic nie moze, nie chce to na pewno |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:27.