|
Notka |
|
ROSSMANNiaczki Forum ROSSMANNiaczki to miejsce, w którym znajdziesz informacje o promocjach sieci Rossmann, konkursach, kodach promocyjnych przeznaczonych tylko dla Wizażanek. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Zakorzenienie
|
kamuha Alterrkę niucha :DJakżesz się ucieszytłam gdy dowiedziałam, że udało mi się dostać do testów Alterry
![]() ![]() Na zestawik poczekam najprawdopodobniej do poniedziałku jednak, ponieważ po wizycie dzisiaj dowiedziałam się, że jeszcze nic dla mnie nie ma, ale dzisiaj mają dostawę, więc powinno czekać w nowym tygodniu. Także póki co witam się z innymi testerkami i czekam na pierwsze-weekendowe wrażenia z wiosennych testów Alterry ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Konto usunięte
|
Dot.: kamuha Alterrkę niucha :D
Kamuha niuchaj niuchaj, bo zapaszki niezłe!
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
[1=7ff68c701155e8d8df718a5 3d4dcd8f42fe80c19_6010ad0 234c28;32982682]Kamuha niuchaj niuchaj, bo zapaszki niezłe!
![]() No już mi smaka robisz ![]() Uschnę do poniedziałku ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
|
Moje drugie podejście do odbioru kosmetyków okazało się skuteczne
![]() ![]() Na pierwszy ogień bardzo spodobały mi się opakowania - są takie wiosenne ![]() ![]() Przyznam szczerze, ze z największym dystansem podchodzę do kremu, bo nie mam w zwyczaju już od dłuższego czasu używać tych "drogeryjnych" i pachnących, a co na dokładkę - brązujących. Ale dam mu szansę ![]() Także do następnego "zobaczenia" ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
PIP.
|
ja też niucham
![]()
![]() |
![]() |
#6 |
Zakorzenienie
|
[1=7ff68c701155e8d8df718a5 3d4dcd8f42fe80c19_6010ad0 234c28;32982682]Kamuha niuchaj niuchaj, bo zapaszki niezłe!
![]() ![]() ![]() ![]() testuj, testuj, bo przyciagają i na plus póki co ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Konto usunięte
|
A ja im dłużej testuję, tym bardziej mi śmierdzą te kosmetyki
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Zakorzenienie
|
[1=7ff68c701155e8d8df718a5 3d4dcd8f42fe80c19_6010ad0 234c28;33037445]A ja im dłużej testuję, tym bardziej mi śmierdzą te kosmetyki
![]() zapachy maja baaardzo intensywne.... ![]()
![]() |
#9 |
Zakorzenienie
|
Pierwsze wrażenia By móc się szerzej wypowiedzieć o działaniu kosmetyków, wiadomo należy je troszkę postosować, ale chciałam sie z Wami podzielić pierwszym wrażeniem z tymi produktami, których zaczęłam używać ![]() 1. Pomadka z rumiankiem Cóż jestem maniaczką mazideł do ust. Na wstępie odejmuje tej pomadce jedną gwiazdkę za to, że nie jest Carmexem ![]() ![]() A na poważnie. Nie jestem również wielbicielką sztyftów-za szybko je "zjadam", szybko znikają mi z ust - tak też jest z tą pomadką. Ma raczej twardą konsystencję, no zasadniczo sztyft, jak sztyft. Ja mam w tej materii duże potrzeby i o ile sama aplikacja i krótko po-jest ok. Tak w niedługim czasie czuję potrzebę posmarowania ust. Ale to też wynik może tego, że preferuje jednak coś bardziej "wazelinowego" no i zasadniczo wolę słoiczki ![]() Co jednak jest dla mnie sporym minusem - zapach, smak - nawet ciężko mi określić. Bo wąchając pomadkę bezpośrednio niewiele czuję, tak zaraz po posmarowaniu ust czuję na nich dziwny posmak i to na pewno nie jest rumianek - bardziej jakiś skisły orzech ![]() Może jednak ją domęczę, bo zasadniczo produkt jest ok, miewałam gorsze. Jeżeli nie, to oddam mamie, bo ona akurat miała ją już kilka razy i na jej potrzeby starcza - raczej była z niej zadowolona, to ja akurat w kwestii balsamów do ust jestem dość wybredna ![]() 2. Krem do rąk Krem ładnie pachnie i już na wstępie piszę, że jest to produkt bardziej na użycie gdzieś tam w ciągu dnia. Ma fajną konsystencję, nie za ciężką, nie za lekką, dobrze się wchłania, nie pozostawia jakiejś tłustej warstwy na rękach (chyba że chlapnie się go więcej, ale to każdy krem). Co do działania...bardziej ochronne, niż odżywiające. Dlatego uznaję go za krem bardziej na dzień, bo posmarowane nim dłonie nie przeszkadzają w normalnym funkcjonowaniu w ciągu dnia, a czujemy, że jednak łapki jakoś tam nawilżyłyśmy ![]() Nawet przy większej ilości nałożonej na noc nie odczułam jakiegoś specjalnie większego odżywienia dłoni. Reasumując - dobry, pachnący produkt, ale bardziej do torebki czy szafki w pracy niż na nocną szafkę ![]() 3. Szampon do włosów W tym momencie kończę marudzić ![]() Chyba będzie moim ulubionym produktem z otrzymanych do testowania i zapewne będę do niego wracać. Z Alterry do tej pory miałam tylko odżywkę z Morelą (pachni vibovitem ![]() ![]() ![]() Dziś poza tym pierwszy raz użyłam Kremu brązującego (tonującego). Mimo drżenia wszystkich odnóg, postaram się przez najbliższych parę dni potestować go regularnie (mam nadzieję, że wyjdę z tego z twarzą ![]() ![]() ![]() Wieczorem wypróbuję także peeling, jednak po Waszych pierwszych opiniach widzę, że w kategorii peeling się nie pokochamy ![]() Edytowane przez kamuha Czas edycji: 2012-03-21 o 13:29 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Zakorzenienie
|
Peeling do ciała
No cóż. Co tu ukrywać, megazdzieraczem nie jest. Ma małe, delikatne drobinki zatopione w żelu poprzetykane gdzieniegdzie pestkami figi i raczej szybko one zanikają przy masażu ciała. Także w kategorii peeling na pewno nie spełnia swojego zadania w 100%. Ale jako żel do codziennego użycia jest spoko, chociaż nie wydaje się być zbyt wydajny. Akurat zapach mi odpowiada, więc jak najbardziej były to dość przyjemne chwile z jego użyciem z nie do końca złuszczoną jednak skórą ![]() Poza tym pojawił się u mnie ten sam proble,, co juz któraś z Was wspominała. Pomadka z rumiankiem przy użyciu wkręca się do środka i wcale nie przy jakimś mocniejszym docisku ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Zakorzenienie
|
W ciągu ostatnich paru dni dość regularnie testowałam otrzymane produkty (oprócz maseczki, której jak nie zapomnę użyję dziś wieczorem, aczkolwiek po przeczytaniu kilku waszych recenzji aż strach się bać
![]() Podtrzymuję moją opinię o szamponie - ten produkt najbardziej mnie przekonał do siebie i pewnie w przyszłości skuszę się by wsadzić go do koszyka ![]() Przekonuję się natomiast do kremu tonującego - o ile po pierwszym użyciu skóra dość szybko mi się przetłuściła w strefie T, tak teraz jakby już przyzwyczaiła się do niego i robi takich numerów na taką skalę ![]() ![]() ![]() Peeling okazuje się, że jest naprawde mało wydajny. Właśnie ze względu na to, że jest słabo ścierający. Zauważyłam, że podświadomie wyciskam go więcej niż trzeba, bo mam nadzieję na więcej drobinek ![]() ![]() Pomadka ust mi nie urwała <i dobrze ![]() ![]() ![]() Krem do rąk - nie zauważyłam żeby jakoś specjalnie nawilżał na dłuższą metę, a sam anwet przyjemny zapach to trochę za mało jak an tego typu kosmetyk. Dziś sięgam po maseczkę! Strzeżcie się! ![]() Edytowane przez kamuha Czas edycji: 2012-03-27 o 10:37 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Zakorzenienie
|
Maseczka no cóż z wielką obawą po nią sięgnęłam.
Może moja twarz nie stała się cała czerwona jak u Indianina...ale po nałożeniu i przez okres trzymania jej na twarzy odczuwałam delikatne szczypanie. Dlatego też zmyłam ją po ok.10 minutach, a nie zalecanych 15. Wydaje mi się, że jakby troszkę ściągnęła mi wągry na nosie (może dlatego nos jako jedyny się trochę zaczerwienił). Poza tym nic mi z zachwytu nie urwało ![]() Zapach jest zbyt intensywny jak na twarz. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Zakorzenienie
|
Czas chyba na pewne podsumowanie. Postanowiłam zrobić mały ranking testowanych przeze mnie produktów
![]() 1. Szampon do włosów - zdecydowanie lider. Czytałam Wasze recenzje, że słabo się pieni, jednak ja tego nie zauwazyłam, a nie wyciskam go wcale więcej niż innego szamponu. Fajnie oczyszcza włosy, które już podczas umycia są dość miękkie (niektóre szampony jak się spłukuje to czuć, że włosy sa tępe po ich umyciu - tu tego nie ma). Nie jest tez tak agresywny dla skóry głowy. Jedyny produkt, który przekonał mnie, że warto będzie w przyszłości w niego zainwestować. Wychodzi na to, że linia do włosów Alterry najlepiej się spisuje. 2. Krem brązujący-o dziwo wysunął się na fotel wicelidera ![]() ![]() ![]() 3. Krem do rąk- mimo, że zapach na dłuższą metę drażniący krem spisuje sie ok. Nic poza tym, ale jest to produkt w porządku ![]() 4. Peeling- gdyby tylko miał troszkę większe i bardziej ścierające drobinki byłby zdecydowanie wyżej, bo jako produkt do mycia ciała bardzo mi się spodobał, zwłaszcza zapachowo. Jednak nazwa mówi o peelingu, a tą rolę nie do końca spełnia, no i jest niewydajny. 5. Pomadka z rumiankiem- no po prostu po raz kolejny się przekonałam, że nie jestem fanką sztyftów, potrzebuję po prostu czegoś więcej ![]() ![]() 6.Maseczka- totalnej masakry mi nie zrobiła (myślę, ze dam radę zużyć ją do końca, może dam jej drugą szansę), ale jednak nałożenie jej na twarz wiązało się z dyskomfortem w postaci delikatnego szczypania, po zmyciu lekkie zaczerwienienie nosa. Skóra niby miękka w dotyku, ale po paru minutach stała się ściągnięta i wymagała nałożenia kremu - gdzie więc to nawilżenie? ![]() Miejsca 3-5 są w sumie bardzo blisko siebie. W każdym z tych produktów coś mi się spodobało, jednak coś też nie pasowało. Ustawiłam je więc pod kątem, która rzecz nie pasująca ma dla mnie najmniejsze znaczenie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:57.