|
|||||||
| Notka |
|
| Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1 |
|
Elwirka-Elmirka :D
|
Grunt- można ogrodzić?
Mam takie pytanie:
Koło mojego ogródka, za siatką znajduje się nieużywany teren. Nie jest on duży, na jakąś rabatę czy do wypoczynku się nadaje. Byłam niedawno w gminie dowiedzieć się o wydzierżawienie kawałka. Niestety, nie mieli nr działki. Pani podała mi adres internetowy, żebym mogła sprawdzić. Problem w tym, że ten kawałek widnieje jako droga. Mam sąsiadów z domku obok, których nie było od 4-5 lat. Mieli oni mieć zrobioną drogę za naszymi komórkami gospodarczymi, właśnie gdzie chciałabym sobie ogrodzić. Przez miejsce, zaraz obok, gdzie ma być droga,sąsiedzi z bloku obok mają na tym kawałku zrobiony ogród. W związku z niemożliwością wydzierżawienia tego kawałka, chciałam sobie go odgrodzić. Tylko zastanawiam się, czy jeśli ktoś by doniósł, mogę dostać jakiś mandat czy coś? Chodzi mi o sąsiadów, bo oni sami o coś nie zadbają, a jak już ktoś coś zacznie robić, to zaraz problemy robią ![]() Wczoraj słyszałam, jak inna sąsiadka z mojego bloku chce sobie też kawałek zagrodzić, koło siebie. Chcę to ogrodzić również dlatego, że : - gimnazjum chodzi tam palić papierosy - sąsiad z bloku wywala tam śmieci ( stare szmaty i inne rzeczy, które się nie rozkładają) - między domkiem tych nieobecnych sąsiadów , a moim ogródkiem jest takie przejście i stamtąd niektórzy też przychodzą wywalić śmieci ( parasolki stare, namioty itd) - w zeszłym roku jakiś pijaczek rozpalił sobie tam ognisko ( cały teren jest pokryty zeschłą trawą oraz innymi suchymi, łatwopalnymi trawami) Ogrodziłabym zwykłą siatką. Nie sadziłabym tam żadnych drzewek , krzewów itd. Chcę tam trawę, ewentualnie jakieś kwiatki. Myślicie, że to by uszło? ![]()
Majlo 13.03.2013 r. Melman Pers Cham Figiel-z zepsutą łapką Papugi 23 Króliki Maksiu 20.11.2010 MałeKróliki Edytowane przez Nimfa20 Czas edycji: 2012-03-19 o 05:25 |
|
|
|
|
#2 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Grunt- można ogrodzić?
uszlo do momentu gdyby urzad miasta nie dopatrzyl sie tego. zeby nie bylo tak jak u mnie w rodzinie ze musieli zaplacic kare za bezprawna dzierzawe wedlug stawki urzedu miasta. samodzielne grodzenie nie swojego mienia to jest rzecz karalna. lepiej isc droga urzedowa i starac sie ta dzialke pozyskac legalnie.
Panie! Daj mi siłę -do akceptowania rzeczy, których nie mogę zmienić, -odwagę do zmiany rzeczy, których nie mogę zaakceptować, -i mądrość, abym ukrył ciała tych, którzy mnie dzisiaj wkurzyli. http://www.suwaczek.pl/cache/2310a7ec99.png |
|
|
|
|
#3 | |
|
Elwirka-Elmirka :D
|
Dot.: Grunt- można ogrodzić?
Cytat:
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:34.