|
Notka |
|
Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie Forum dla osób, które lubią aktywność fizyczną i chcą spalić zbędne kalorie. Wejdź, poznaj świat fitnessu i różne rodzaje aktywności fizycznej np. joga, pilates czy zumba. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
pływanie czy aqua aerobic
Witam! zbliża się zima więc zaczęłam myśleć o jakimś sporcie bo rower i rolki poszły w odstawkę. Wymyśliłam żeby się zapisać na aqua aerobic albo po prostu chodzić na basen popływać i nie wiem co jest lepsze. Chodzi mi oczywiście o zgubienie kilku kilogramów, walkę z cellulitem i ogólne wysmuklenie sylwetki.
Dodam że jeżeli chodzi o pływanie to umiem tylko żabką i na plecach ![]() Jak mi doradzicie co jest lepsze to będę bardzo wdzięczna ![]() ![]()
![]() |
#2 |
Zadomowienie
|
Dot.: pływanie czy aqua aerobic
To zależy co Ci sprawi większą przyjemność
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Raczkowanie
|
na basen mogę iść zawsze a jak mi się nie chce albo nie dam rady to mogę nie iść a na aqua aerobik są karnety i to dość drogie, jak nie przyjdę to mi przepada wejście.
Jeżeli działają na ciało tak samo to chyba wolę zwykły basen :P
![]() |
#4 |
Zadomowienie
|
Lubię i jedno i drugie
![]() Aqua aerobik generalnie polecam, jak samej jest Ci się trudno zmobilizować. Ja niestety tak mam, że początkowo idąc na pływanie zakładam sobie bardzo ambitny plan zrobienia iluś basenów - a potem nici z tego. Wiem, że aqua aerobic jest drogi - ale może warto, żebyś przeszła się kilka razy na zajęcia, nauczyła się dobrze wykonywać ruchy - a potem możesz sama ćwiczyć ? Na aquaarebiku czułam, że więcej partii mięśni angażuje się w ćwiczenia; na pływaniu musiałabym się bardzo postarać, żeby tak było.
![]() |
![]() |
#5 |
Agencja Spamu - Nie stać nas na reklamę, więc spamujemy!
|
najlepiej będzie jak pójdziesz najpierw na jedne zajęcia zobaczysz czy ci się podoba czy nie, albo może w cenie tego aerobicu mogłabyś chodzić 3x w tyg na basen to dałoby jeszcze lepsze efekty
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Raczkowanie
|
czytałam ostatnio dosyć dużo o odchudzaniu na basenie
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#7 |
Raczkowanie
|
Byłam na zajęciach z aqua aerobiku i wiem jak wyglądają, mnie jakoś w sumie specjalnie nie zmęczyły.
Dużym minusem jest to właśnie że trzeba z góry kupić karnet (drogi karnet) na konkretny dzień i godzinę. Chyba zdecyduję się na basen, jak idę sama to sporo popływam ![]()
![]() |
#8 |
Konto usunięte
|
Jeżeli kwestie finansowe wchodzą w grę, to wybierz basen.
![]() Choć ceny aqua aerobiku bywają zróżnicowane. Może znajdziesz taką opcję, która nie będzie wybitnie droga, a poziom zajęć oraz miejsce będą Tobie odpowiadać. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
amor vincit omnia
|
aqua aerobic jest zdecydowanie ciekawszy
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Raczkowanie
|
Zapisałam się na aqua aerobic głównie dlatego, że mam blisko - normalny duzy basen jest dalej i nie miałabym możliwości chodzić regularnie.
Jutro idę pierwszy raz. Kilka lat temu już chodziłam, ale problem był taki, że w ogóle mnie te cwiczenia nie męczyły - chyba przez to że łatwiej się je robi w wodzie i człowiek sie tak nie poci. Czy któaś z Was schudła dużo dzięki tym ćwiczeniom? Co o nich myślicie? pozdrawiam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Zakorzenienie
|
chodziłam na aqua aerobic i generalnie straaaaaasznie mnie nudził, dużo przyjemniejsze było zwykłe pływanie
![]() poza tym było dośc niewygodnie - babki ustawiały się ciasno na tej najbardziej optymalnej głębokości to jest dobre dla kogoś kto nie umie pływać a tusza czy jakieś problemy ze stawami lub kręgosłupem uniemożliwiają mu ćwiczenie bez wody myślę, że pływając można dużo bardziej efektywnie wykorzystać tą godzinkę na basenie, poza tym jak nie masz konkretnego grafika, to nie ma wymówki, że nie mogłam i nie poszłam na zajęcia, bo można zawsze pójść w innym terminie
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:44.