|
Notka |
|
Praca i biznes W tym miejscu rozmawiamy o pracy i biznesie. Jeśli szukasz pracy, planujesz ją zmienić lub prowadzisz własny biznes, to miejsce jest dla ciebie. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
Zmiana szkoły ???
Hej
![]() We wrześniu kończe 18 lat i zastanawiam się nad przeniesieniem do liceum zaocznego. Zastanawia mnie to czy będę miała możliwość kontynuowania nauki od 4 semestru? A jeśli zdam do 3 klasy, to czy będę mogła na rok przenieść się do liceum zaocznego i tam kontynuować naukę ? Wiem ,że to troche bezsensu , ale naprawdę cieżko daje sobie radę w tej szkole. Proszę o jakieś rady ![]() PS Proszę o przeniesienie mojego wątku, naprawdę nie mam pojęcia czy to dobre miejsce na takie pytanie ![]()
![]() |
#2 |
Konto usunięte
|
Dot.: Zmiana szkoły ???
Ja przenosiłam się do innej szkoły gdy byłam w 1kl. liceum, po pierwszym semestrze. Też nie dawałam sobie rady z nauką. Wszystkie oceny zostały przepisane, tyle że doszły mi też inne przedmioty i musiałam je zaliczać. Dowiedz się, czy jest szkoła w Twoim mieście, gdzie są przemioty identyczne, jakie uczysz się teraz, czyli np. uczysz się angielskiego i niemieckiego, to żebyś nie miała angielskiego i francuskiego. Nie wiem tylko, czy teraz będziesz mogła się przepisać, obawiam się że albo będziesz musiała zdać i rozpocząć naukę w kolejnej klasie w nowej szkole, albo nie zdać i powtarzać rok w innej szkole. Nie wiem jak to wygląda z liceami zaocznymi, ale sądzę że lepszym wyborem byłoby zwykłe, dzienne liceum
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Władca Wizażu
|
Treść usunięta
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Raczkowanie
|
Nie biorę pod uwagę innego liceum dziennego , ponieważ do najbliższego liceum miałabym 30 km. Chodzę do liceum, które jest jako jedyne w moim mieście.
Natomiast liceum zaoczne znajduje sie w moim mieście i dlatego o tym pomyślałam.
![]() |
#6 |
Zakorzenienie
|
idź do sekretariatu tego zaocznego i się o wszystko wypytaj
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Rozeznanie
|
Moja koleżanka przepisywała się tyle, że z technikum dziennego na liceum zaoczne po 1 klasie, nie miała jeszcze 18 lat, ale ze względu na to, że urodziła dziecko pozwolili jej się przenieść przed ukończeniem 18 i nie zaczynała od nowa 1 klasy tylko od 2, tyle, że musiała pozaliczać te przedmioty, których np. nie miała na dziennych w 1 klasie, a na zaocznych w LO były.
Zastanów się nad tym, czy jednak nie warto byłoby dojeżdżać te 30km na dzienne, bo jednak na zaocznych ten materiał jest trochę okrojony, a po za tym to już nie jest to samo co w dziennej. To wygląda tak, że przeważnie 2x w tygodniu idzie się do szkoły na tych zaocznych, nauczyciele prowadzą lekcje, później co jakiś czas egzaminy ustne i prace zaliczeniowe. To nie jest to samo co codziennie mieć lekcje i z przygotowaniem do matury też może być różnie.
And reach out for the spell Find the door to the promised land Just believe in yourself Hear this voice from deep inside It's the call of your heart Close your eyes and your will find The way out of the dark |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:40.