![]() |
#1 |
Pani Buka
|
Maturzyścia '09 - nareszcie część XXVI!
Miło mi powitać w nowej części wątku
![]() ![]() Linki do poprzednich części: 1. Maturzyści 2009... ![]() 2. Maturzyści 2009 - cz. II 3. Maturzyści 2009 cz..III 4. Maturzystki 2009 cz.IV - w oczekiwaniu na cud! ;* 5. Maturzystki 2009 cz.V - w oczekiwaniu na cud ciąg dalszy! 6. Maturzystki 2009 cz.VI - ostatnie odliczanie! 7. Maturzystki 2009 VII Oczekiwania na cud wyników cd 8. Gorące maturzystki na zielonej trawce czyli w oczekiwaniu na deszcz procentów cz. VIII 9. To już jest koniec! Czyli o tym co porabiają Maturzyścia 2009 po maturach cz. IX 10. Modlitwa o 100% czyli 30 czerwca tuż tuż! Maturzystki 2009, odsłona X 11. Mżawka, kapuśniaczek czy oberwanie chmury, czyli 30. już już! Maturzyścia 2009 cz.XI 12. Nowe życie! czyli o tym gdzie Maturzyścia '09 idą na studia. 13. Wakacyjne zamieszanie, czyli perypetie Maturzyściów '09 cz.XIII 14. Wakacyjne zamieszanie, czyli perypetie Maturzyściów '09 cz.XIV 15. Immartykulacyjne zamieszanie czyli przygotowania do nowego życia Maturzyściów cz.XV 16. Rewolucja październikowa, czyli Maturzyścia '09 na studiach cz. XVI 17. Szkoła przetrwania czyli Maturzyścia w studenckiej dżungli cz. XVII 18.Wszystko byleby sie nie uczyć, czyli to co robią Maturzyścia przed świętami cz. XVIII 19. Sesja?! Nie, dziękuję, czyli Maturzyścia '09 w styczniu i nie tylko cz. XIX 20. Wiosna coraz bliżej, czyli Maturzyścia '09 kontra drugi semestr cz. XX 21. Maturzyścia '09 spamują i wakacji oczekują cz. XXI 22. Maturzyścia '09 rozpoczynają wakacje cz. XXII 23. Skok w bok? Nie! Na drugi rok! - Maturzyścia '09, cz. XXIII 24. zaginione w akcji ![]() 25. Maturzyścia '09 sesję już tylko wspominają i w XXV części zaraz wiosnę witają!
How I choose to feel is how I am. Edytowane przez kasiencja Czas edycji: 2011-09-09 o 23:30 |
![]() ![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Maturzyścia '09 - nareszcie część XXVI!
Czyżbym była pierwszą w nowym wątku?
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
emano
![]() ogarniam się i po 9 ruszam na pierwszą i ostatnią część kampanii wrześniowej... czarno to widzę |
![]() ![]() |
![]() |
#4 |
Zadomowienie
|
NOWY WĄTEK
![]() ![]() ![]() JA niedługo wyruszam do pracy. Nicru, Agusia trzymam za Was kciuki ![]() EDIT: Vinka i za Ciebie też ![]()
Edytowane przez Szarosc Teczy Czas edycji: 2011-09-10 o 08:01 |
![]() ![]() |
![]() |
#5 |
Zakorzenienie
|
O nowy wątek
![]() ![]() Ja już jestem w domku ![]() Dziewczyny trzymam za Was wszystkie kciuki! Dacie radę ![]() ![]()
![]() |
#6 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny trzymam za was kciuki
![]() Vinka dasz radę ![]() ![]() ![]() ![]()
#8 |
Zakorzenienie
|
Melduję się i ja
![]() Agusia, Nicru ![]()
#9 |
Zakorzenienie
|
Również zgłaszam obecność
![]() W końcu nowa część, mam nadzieje że ją szybciej skończymy ![]() Wczoraj byłam cały dzień w Szczecinie i nie obeszło się bez kupienia butów ![]() ![]() Trzymam kciuki za Was wszystkie ![]() ![]()
![]() |
#10 |
Pani Buka
|
a co do prawa jazdy to moja mama oblała wczoraj pierwsze podejście
![]() a ja nie wiem kiedy zrobię. na pewno nie w najbliższym czasie... i tak na razie nie mam żadnych szans na własny samochod...
#11 |
Zakorzenienie
|
cześć, dzięki za kciuki, chyba pomogły i udało mi się nawet ściągnąć jedno zadanie
![]() a teraz myślę co zrobić z dalszą częścią pięknego dnia ![]() |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#12 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() stresuje się jak 150 -.- gdybym wiedziała od początku, że mnie weźmie najpierw na plac to bym się tak nie stresowała ![]() Witam w Wątku ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#13 |
Zakorzenienie
|
Wpisuję się, aczkolwiek słabo tu już pasuję.
#14 |
Zakorzenienie
|
#15 |
Zakorzenienie
|
No w końcu
![]() Zajadam się owsianką i piję kawę, ale niestety zaraz muszę się ruszyć, bo syf straszny... No właśnie dlaczego, Seren?
![]() |
#16 |
Zakorzenienie
|
Powiedzmy, że mam trochę inne problemy niż Wy. Nie martwią mnie egzaminy, rzucający facet (nie chcę nikogo urazić, rozumiem, że to są duże problemy). Mam głęboką deprechę i po prostu wszystko sie sukcesywnie wali.
Nie wiem co zrobić z przyszłością, jakiej pracy szukac, skąd wziąć na drugi kierunek, doluje mnie praca na kasie, bo czuję się jak ostatni tępak przed znajomymi i klientami. Masakra jakaś ![]()
#17 |
Zakorzenienie
|
Nareszcie nowy wątek!
![]() ![]() ![]() Po pierwsze dziękuję Wam wszystkim za życzenia! ![]() ![]() ![]() Po drugie dziękuję za kciuki, pomogły ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Sory, że tak chaotycznie piszę, ale wczoraj zabalowałam i jeszcze mi się w głowie kręci ![]() Trzymam kciuki za wszystkie, które potrzebują! ![]() ---------- Dopisano o 12:54 ---------- Poprzedni post napisano o 12:50 ---------- Seren ja też widzę czarną plamę gdy patrzę w przyszłość. Nie wiem, czy znajdę jakąkolwiek pracę po studiach. Może trzeba będzie wyjechać... możę zacznę jezdzić do Niemiec jak mama... Całuję w czółko! Głowa do góry, pierść do przodu ![]() ---------- Dopisano o 13:29 ---------- Poprzedni post napisano o 12:54 ---------- Dziewczyny potrzebuję przepisu na jakąś sprawdzoną, dobrą sałatkę z makaronem ![]() Chciałabym zrobić coś nowego ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#18 |
Zadomowienie
|
Ooo... nowy wątek
![]() Mucha - jedyna sałatka makaronowa jaką potrafię zrobić jest z zupek Amino ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#19 |
Zakorzenienie
|
Seren, może praca na kasie nie należy do najbardziej ambitnych (sama na magazynie robię), ale przecież jesteśmy tylko studentkami, gdzie możemy pracować? Co innego gdybyś miała już jakieś wykształcenie i tam pracowała, mogłabyś to uznać za porażkę, ale tak? Nie myśl w ten sposób.. A na jaki kierunek chcesz iść? Nas ta ustawa, tak słyszałam, nie obowiązuje.
|
![]() ![]() |
![]() |
#20 |
Pani Buka
|
Mucha
![]() Seren, taka prawda, że gdybym ja zaczęła się rozpisywać na temat tego, jak niepewnie się czuję odnośnie swojej przyszłości, to by to końca nie miało a i tak do żadnych konkretnych wniosków bym nie doszła ![]() Jaki drugi kierunek chcesz studiować? Co do pracy to nie wiem jakie we Wrocławiu są stawki, podobno wyższe niż w Krakowie, i nie wiem też co by Cię satysfakcjonowało jeżeli o zarobki i czas pracy chodzi... W kinie można akurat robić sobie ten grafik naprawdę elastyczny, ale z kolei kokosów się nie zarabia niestety. Tak czy siak jako studenci musimy się chwytać różnych rzeczy, no ale trzeba to trzeba...
#21 |
Zakorzenienie
|
Myo pewnie!
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#22 |
Zakorzenienie
|
ja robiłam z tego przepisu i pycha
![]() http://www.smaczny.pl/przepis,salatk...kiszonym,zdj,1
#23 |
Zakorzenienie
|
dzień dobry
melduje się w nowym wątku wstałam rano z ogromnym bólem głowy ( wypiłam wczoraj tylko 4 piwa ![]() zjadłam kanapkę, wzięłam tabletkę i niedawno się obudziłam. Ale jest już dobrze. A dzisiaj idę do znajomych oglądać jak się Adamek będzie bił ;p ![]() A co wrzucacie do sałatki z tuńczykiem ? Bo mam w lodówce puszkę i mam ochotę na jakaś sałatkę
"Podczas każdego tańca, któremu oddajemy się z radością, umysł traci swoją zdolność kontroli, a ciałem zaczyna kierować serce." Piję pokrzywę ![]() Edytowane przez Marguerita Czas edycji: 2011-09-10 o 13:15 |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#24 |
maszyna, nie człowiek
|
Hej, jestem
![]() ![]() ![]() A ja trzymam Agusia za Twój też ![]() Teraz piję herbatkę, zjem obiad, pewnie wezmę prysznic i zrobię paznokcie i przejdę się do kościołka, bo potrzebuje wyciszenia przed zakuwaniem probala ![]() ![]() Ja tez nie mam prawa jazdy, wszyscy robili na przełomie 2/3 klasy LO, gdy byłam niepełnoletnia ![]() Mój brat tak btw zdał prawko za 4 razem ![]() Seren, ja tez miałam momenty, że cięzko mi było tu coś sensownego napisać, ale pamiętaj, że w razie czego zawsze możesz pisać na priv, dać znak życia, czy po prostu się wyżalić ![]() A co z pracą.. tez nie wiem, wiem tylko, że nie znajdę nic blisko mojego zatyłkowa i że kiepsko będzie ze znalezieniem czegoś "nie stojącego" (mam teraz problemy z kręgosłupem). ![]() A co do ustawy i obowiązywania/nie obowiązywania, to z tego co wiem jako że prawo nie działa wstecz tyczy sie ona osób rozpoczynających studia 1 października 2011 roku ![]() ---------- Dopisano o 14:18 ---------- Poprzedni post napisano o 14:17 ---------- Ło mój Boże, ile emotek ![]()
#25 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
A co do Twojej teraźniejszej pracy to nie powinnaś się czuć jak tępak a cieszyć się , że jesteś samodzielna. Owszem rozumiem , że nie jest to szczyt Twoich marzeń, ale uwierz , że niektóre osoby Ci zazdroszczą. A zresztą w naszej kochanej Polsce jest maaaaaaaaaaaaaaaasa osób, która mimo, że ma wykształcenie wyższe , magistra czy tam inżyniera, nie pracuje w zawodzie. ![]()
![]() |
#26 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Nie wiem jak Wy, ale zawsze mam problem z naużywaniem emotek, co zresztą chyba widać ;p |
||
![]() ![]() |
![]() |
#27 | ||
Pani Buka
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ja też trochę...
![]() |
#28 |
maszyna, nie człowiek
|
A ja z emotkami różnie, ale takiego emotkowego postu chyba dawno nie strzeliłam
![]()
#29 |
Zakorzenienie
|
Seren dla każdego jego problemy wydają się najtrudniejsze, ale w rzeczywistości niekoniecznie tak musi być
![]() ![]() Co do płatności za drugi kierunek, to chyba nas jeszcze nie obowiązuje. Tzn jak ja się dowiadywałam to powiedzieli mi że nie wiedzą. Ale później babka w dziekanacie powiedziała że udało mi się bo jeszcze ustawa nie weszła w życie ![]() A jak już ma być płatny, to wiecie jak to ma wyglądać? I narobiłyście mi chęci na sałatkę ![]()
![]() |
#30 |
maszyna, nie człowiek
|
No ma być tak, ze zaczynając studia masz określoną pulę ECTS do wykorzystania. Za te ECTS, ktore potrzebujesz mieć by móc studiowac na drugim kierunku musisz zapłacić. Z tym, ze my zaczęłysmy studia bez określonej z góry puli, z której by te ECTSy znikały, bo musiałybyśmy być o tym poinformowane, prawo wstecz nie działa przecież, chyba, ze się mylę, ale tak mi to tłumaczono.
Mnie w ogóle narobiłyście chęci na żarcie ![]()
Rosyjski A1-A2-B1-B2-C1 Francuski A1-A2-B1-B2-C1 ![]() Edytowane przez nicRu Czas edycji: 2011-09-10 o 15:50 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:06.