|
Notka |
|
Konkurs Sephora Napisz w swoim wątku, jakie kosmetyki są niezbędne w Twojej kosmetyczce i wygraj wspaniałe nagrody marki Sephora! |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
Niezbedne kosmetyki w mojej kosmetyczce
Uwielbiam kosmetyki,zarowno pielegnacyjne jak i kolorowe,wiec moje kosmetyczki sa niemale by to wszystko pomiescic.
Zaczynajac od puelegnacji: -zel do mycia twarzy-delikatny,ale jednoczesnie dobrze oczyszczajacy cere z wszelkich zanieczyszczen i makijazu -krem nawilzajacy na dzien-o lekkiej konsystencji ,czesto z filtrem ☠ -krem pod oczy-wybieram te naprawde bardzo delikatne ,bo skora pod oczami wymaga naprawde szczegolnej troski. Do makijazu przykladam szczegolna uwage,wiec obowiazkowo musze miec pod reka: -podklad-to chyba najwazniejszy kosmetyk dla mnie.Dobrze dobrany dba o cere,podkresla urode,tuszuje drobne niedoskonalosci . -korektor w sztyfcie lub pascie ☠☠-nie uzywam zawsze ,ale w mojej kosmetyczce nie moze go zabraknac ,bo cera bywa kaprysnai czasem sam podklad nie wystarczy by ukryc idealnie -korektor pod oczy-koniecznie plynny( delikatny dla wrazliwej okolicy oczy) i delikatnie llrozswietlajacyv-by odswiezyc spojrzenie szczegolnie po nieprzespanej nocy -rozswietlacz-w plynie badz w pudrze -dobrze rozswietlona twarz wyglada naprawde zdrowo i jest pelna blasku -bronzer-by nadac odpowiednie rysy twarzy i ja wymodelowac -roz -jakze cudownie taki kosmetyk potrafi nadac dziewczecej swiezosci ! -tusz do rzes -pieknie podkrecone,pogrubione i wydluzone rzesy potrafia nie raz zastapic nawet cienie i nadaja wyrazistosci spojrzeniu. -paletka cieni do powiek -i to o roznej strukturze -matowych i satynowych cczy perlowych w roznych tonacjach kolorustycznych by miec wybor kazdego dnia na inny makihaz -mala paletka pomadek i blyszczykow -zaleznie od humoru moge pozwolic sobie na inny kolor Na ustach -puder sypki -nie wyobrazam sobie by go nie miec! Utrwala i jest dopelnieniem calosci ! Nielubie pudrow matowych,w mojej kosmetyczce goszcza tylko rozswietlajace,ktore optycznie zmiekczaja rysy i wygladzaja. -kilka pedzli -uwazam,ze makijaz wykonany przy pomocy pedzli jest trwalszy,dokladniejszy. Z pewnoscia wiekszosci osob wystarczylaby polowa badz nawet mniej kosmetykow jako niezbednikow,ale taka maniaczka makijazu i kosmetykow jak ja nie moglaby obejsc sie bez tych wyzej wymienionych rzeczy -sa one dla mnie naprawde konieczne . |
![]() ![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:02.