|
Notka |
|
Szkoła i edukacja Szkoła i edukacja, to forum dla osób, które chcą się uczyć. Tu dowiesz się wszystkiego o szkołach, uczelniach, kursach. Na forum NIE odrabiamy prac domowych! |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
Matura z matematyki
Do matury zostały niecałe 2 tygodnie, a ja wiem ze nie zdam matematyki. Staram się uczyć, przerabiam kurs z matemaksem ale nie widzę żadnych większych efektów. Kiedy staram się rozwiązywać arkusz mam w głowie pustkę i nie wiem co robić. Na próbnej maturze miałam 16%. Inne przedmioty poszły mi w miarę dobrze, tylko nie ta nieszczęsna matma... Odkąd jest nauczanie zdalne z matmą idzie mi coraz gorzej, bo nauczycielka wysyłała tylko opracowanie tematu i nie prowadziła lekcji, twierdziła ze to nie ma sensu ,,bo i tak zaraz wrócimy do szkoły”.. :/ Chciałabym pójść na studia i uzyskać dobry wynik z matematyki ale teraz już naprawdę tracę nadzieje. Nie wiem czy problem tkwi w tym jak się uczę? Dużo osób poleca mi robić arkusze maturalne, ale jak mam je przerabiać skoro nawet nie wiem jak rozwiązać większość zadań
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Matura z matematyki
Korzystasz przy rozwiązywaniu arkuszy z tablic wzorów, kojarzysz jak są w nich zorganizowane tematy? To naprawdę sporo daje.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Przyczajenie
|
Dot.: Matura z matematyki
Tak na przyszłość dla wszystkich maturzystów - ja przez 2 lata liceum ledwo zdawałam(mój rekord to 0,5/30 pkt na sprawdzianie ktory cały napisalam, po prostu wszystko zle bylo), probowałam sie uczyc i sie na serio starałam ale matematyka mi nie wchodziła. W 3 klasie postanowiłam coś zmienić. Co tydzien arkusz maturalny, robienie zadan i jak cos nie wyjdzie poprawianie ich z odpowiedziami. Dwa miesiace przed matura codziennie po szkole jeden arkusz a czego nie wiedzałam pytalam sie ludzi z rozszerzenia, czasami mi ktos pomogl czasami nie. I UWAGA! 90%
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:33.