|
Notka |
|
Paznokcie Forum, w którym rozmawiamy o pielęgnacji paznokci. Podyskutujmy o malowaniu, kształcie, stylizacji i dominujących trendach w zdobieniu paznokci. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
Sztuczne paznokcie na naturalną płytkę?
Witam
![]() Mam pytanko a właściwie problem. Kiedyś bardzo się spiesząc zerwałam sobie tipsy (tak, tak byłam głupia ;() No i teraz niektóre z moich naturalnych pazurków są postrzępione, zniszczone ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Raczkowanie
|
Dot.: Sztuczne paznokcie na naturalną płytkę?
Bardzo głupio zrobilaś...Moim zdaniem nie powinnaś nic przyklejać i dać pazurkom odpocząć. Kup sobie dobrą odżywkę i zadbaj o nie. Każda z nas jest kobietą i rozumiem Cię doskonale jednak na chwilę obecną powinnaś zadbać o swoje pazurki a nie je męczyć dla lepszego wyglądu bo ich stan może się pogorszyć. Samo to, że weszłaś na forum i zadałaś to pytanie świadczy o tym, że ich stan Cię niepokoi.
Dodaj proszę zdjęcia paznokci w zbliżeniu (tryb macro), niech inne dziewczyny ocenią. Poza tym pomyśl o przedłużeniu pazurków a nie naklejanych tipsach. I tutaj mam pytanie do doświadczonych stylistek - czy naklejanie takich paznokci na naturalsy nie wspomaga rozwoju bakterii? Poszukaj na forum polecanych stylistek w Twoim mieście. Są tutaj dziewczyny, które zajmą się doskonale Twoimi pazurkami za rozsądną cenę.
![]() |
#3 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Raczkowanie
|
Na zniszczone paznokcie, zamiast tak inwazyjnych i niszczących je zabiegów polecałabym coś bardziej naturalnego np. cos takiego http://supersluby.pl/japonski-manicu...kci-a2542.html
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Raczkowanie
|
Dopóki będziesz na nie coś nowego przyklejać i piłować płytkę nie ma szans żeby ona odrosła i tym sposobem ciągle nie będzie szansy zeby się wzmocniła.
ja polecam Ci ze swojego doświadczenia kiedy też chciałam poczekać na moment aż mi zniszczony fragment odrośnie żeby obciąć - pomaluj paznokcie utwardzaczem a potem jakimś kolorem ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Rozeznanie
|
Poza tym co 10 dni to stanowczo za często na przyklejanie na nowo tipsów... Nie dziwię się, że masz zniszczoną płytkę. Daj jej trochę odpocząć...
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:41.