![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
strój do ślubu na przekór tradycji
witam wszystkie przyszłe Panny młode!
Nie widziałam jeszcze podobnego wątku, dlatego podyskutujmy. Ja w dzień ślubu chciałabym wyglądać inaczej tzn nie tak jak wszystkie moje koleżanki na jedno kopyto : bałe buty z czubem, bolerko, idealnie pasujące kolczyki do bransoletki i naszyjnika, french na paznokciach, welon itp Nie mówię, że takie rzeczy, dodatki są brzydkie!! Tylko mi się po prostu nie podobają, każdy może mieć inny gust ![]() Do ślubu wybrałam: - sukienkę bez żadnych ozdób, nic żadnych kwiatków, kryształków kokard dosłownie nic - buty Vivienne Westwood w kolorze nude z krwisto czerwonymi serduszkami( buty z kałczuku) - wielkie kolczyki - sztywną wielką bransoletę - krwisto czerwoną szminkę, i krwisto czerwony lakier do paznokci - woalkę z kwiatkiem zamiast welonu - przedłużone rzęsy i podkład, bez żadnego cienia do powiek - no i zero bolerka - powinnam też dodać że bukiet będzie z ulubionych "pogrzebowych" kalii tak nielubianych przez moją teściową( przyszłą) ![]() nie sądzę żebym aż tak ekstrawagancko wyglądała, ale chodzi mi o to że strój do ślubu nie musi być monotonny i cały biały bądź beżowy ![]() na koniec dodam, że cały mój strój jest zupełnym przeciwieństwem tego w czym chciała by mnie zobaczyć rodzina, ale cóż to mój dzień i chcę wyglądać tak a nie inaczej ![]() Czy Wy też w waszych ślubnych stylizacjach macie jakieś wariactwa? ![]() a jak tak to jakie bardzo jestem ciekawa ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: strój do ślubu na przekór tradycji
ja wprawdzie bez żadnych 'wariactw' (jedynie rozważam czerwone buciki, ale nie wiem czy znajdę odpowiednie), ale ogólnie też jestem przeciwnikiem sukni-bezy i wszelkiego przesytu (moja suknia jest bardzo prosta, a makijaż chyba będzie nude).
Ale nie o tym ... Chciałam napisać, ze całym sercem POPIERAM wszelkie wariactwa i inne pomysły! ![]() Sama mam kilka rzeczy na weselu, które niekoniecznie podobają się części mojej tradycyjnej rodziny (którzy, swoją drogą, najchętniej zamknęli by się w remizie przy jakiejś wiejskiej kapeli) i usłyszałam kilka niemiłych słów na ten temat, ale... kicham na to! ![]() ![]() ![]() Trzymam kciuki! Jeśli możesz, pokaż zdjęcia sukni, biżu itd ![]() ---------- Dopisano o 11:51 ---------- Poprzedni post napisano o 11:49 ---------- PS. Kalie są piękne ![]() ![]()
Edytowane przez talkative2 Czas edycji: 2012-03-30 o 10:51 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() A kiedy masz ślub? Jestem ciekawa, jak będzie wyglądał Twój strój w całości ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Raczkowanie
|
Bardzo dobry pomysł. Popieram !
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Uzależnienie
|
Jak już się pokręcisz po forum, to się zorientujesz, że już mało kto się trzyma takiej sztywnej tradycji i Twoje pomysły na nikim szoku nie wywołają
![]() ![]()
![]() |
#6 |
Zadomowienie
|
Zgadzam się z Antilią, powoli tego typu ekstrawagancje powoli zaczynają być standardem, podobnie jak suknie bezy kilkanaście lat temu
![]() ![]()
![]() |
#7 |
Zakorzenienie
|
Tak jak dziewczyny wyżej piszą, w sumie niczym nie szokujesz, przynajmniej nas na tym forum
![]() kolorowe buty, paznokcie to już właściwie "chleb powszedni", sporo dziewczyny nie przejmuje się już przesądami nt. biżuterii czy kwiatów. Po temacie wątku oczekiwałam naprawdę szokującego pomysłu na strój ![]() Edytowane przez Jamee Czas edycji: 2012-03-30 o 13:28 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Zakorzenienie
|
i ja spodziewałam się czegoś bardziej niezwykłego, na przykład spodni
![]() to co zaprezentowałaś to powoli staje się nową tradycją. mało która panna młoda (przynajmniej z tych udzielajacych się na Wizażu) ma ochotę na przerysowaną suknię bezę z długim welonem, kulką różowych róż i białymi zakrytymi butami ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
BAN stały
|
Po temacie to tez pomyslalam ze bedzie cos szkujacego,dla mnie to nic nowego.Ja na przyklad nie bede miala zadnej bizuteri a ramiona bede miala przykryte szalem i tez slyszalam opinie ze szale sa nudne ale mi sie podoba
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 | |
sajkolidżist
|
Cytat:
![]() Zgadzam się z dziewczynami, to co opisałaś powoli wypiera wielkie suknie i koczki z brokatowych loczków ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Raczkowanie
|
No może i będziesz wyglądała trochę inaczej, ale wiele dziewczyn ma już koncepcje z kolorowymi butami i dodatkami. Jednak widzę że nieco mylisz ekstrawagancję z NIEELEGANCJĄ, bowiem moim zdaniem pójście do kościoła, zwłaszcza na własny ślub (!), z odkrytymi ramionami i palcami stóp (tak, butki masz śliczne, ale właśnie z odkrytymi paluchami) to zwykła nieelegancja i brak umiejętności dopasowania stroju do okazji. Rozumiem, że w Twoim domu mogli Cię nie nauczyć zasad ubierania się w różne miejsca, ale skoro wychodzisz za mąż to jesteś już dorosła i powinnaś takie rzeczy wiedzieć. Koncepcja ubioru ciekawa, owszem, ale kościół to kościół, miejsce święte, które należy szanować jak już się tam pokazujesz. Chyba że ślubujesz w urzędzie, to zupełnie inna sprawa. Powodzenia
![]()
![]() |
#13 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() hehe jak tylko będę miała czas powrzucam fotki ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
tematem jest na przekór tradycji a nie moje szukujące pomysły na strój ![]() zgadzam się nie ma w tym nic szalonego, ale nie o to w tym wszytskim chodzi, chodziło mi o to że teoretycznie nie powinno się brać kalii do bulietu slubnego, że teoretycznie powinno się mieć zakryte ramiona w kościele itp w każdym bądź razie mi się moja stylizacja bardzo podoba i chyba to jest najważniejsze ![]() a jeżeli komuś nie to cóż jak wcześniej pisałam każdy ma inny gust, który ja przynajmniej szakuję! ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#16 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#17 |
Przyczajenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Przyczajenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 | |
BAN stały
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#20 |
Przyczajenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Do ślubu szłam w fioletowych sandałkach, bez rajstop, z gołymi nogami ![]() Nie miałam tez bolerka a suknia była bez ramiączek ![]() I do tego nie miałam welonu tylko fioletowe tasiemki we włosach ![]() To mnie rodzina nieźle wychowała... ![]() ---------- Dopisano o 15:16 ---------- Poprzedni post napisano o 15:14 ---------- Cytat:
![]() A tak to miałam hortensje, z różą i santini przyozdobione (pewnie wg niektórych mega nieelegancko ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#22 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#23 |
Zakorzenienie
|
A ja się chwale, bo wyglądałam pięknie i nie przejmowałam się myśleniem z zaścianka
![]()
![]() |
#24 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Widzę, że niektórzy mają jeszcze myślenie z poprzedniej epoki...
![]() |
![]() |
#26 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#27 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#28 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() do ślubu idę w szafirowych butach z odkrytymi palcami i bez rajstop . Bolerka nie chcę, suknia bez ramiączek no i jedyne co to będę miała welon - mama bardzo chciała a to długa historia ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#29 | ||
Przyczajenie
|
![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 10:20 ---------- Poprzedni post napisano o 10:08 ---------- Cytat:
no ja na co dzień nie używam cienia, poza tym do czerwonej szminki to może dołożę jakiś perłowy prawie nie widoczny, co do butów to to jest zdjęcie akurat z internetu, ale moje są identyczne ![]() http://www.google.pl/imgres?hl=pl&bi...63&tx=57&ty=95 |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#30 |
Zakorzenienie
|
The Rock - czy można gdzieś obejrzeć zdjęcie twojej fryzury?? Zwłaszcza jak wplotłaś wstążki, bo chciałabym ale nie bardzo mam pomysł. Na początku chciałam, opaskę zamiast welonu, ale zmieniłam zdanie, jednak dość szybko chcę zdjąć welon.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:46.