Czuję się gorsza od swojego faceta... - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Intymnie

Notka

Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2012-04-01, 21:09   #1
Storczyk12
Przyczajenie

Unhappy

Czuję się gorsza od swojego faceta...

Witam Wszystkich

3 miesiące temu poznałam świetnego faceta...Jest kochany, dba o mnie,mamy codziennie ze soba kontakt tzn smsujemy, piszemy wieczorami na gg, jak tylko może spotykamy się, robi miłe prezenty, seks z nim jest cudowny....No ale jest pewne "ale"... Tż jest wykształcony (mgr farmacji), po bardzo dobrych studiach, od roku ma stałą prace w aptece...Jest inteligentny, mądry, bystry, błyskotliwy,spokojny, bardzo rodzinny i religiny....A ja nie posiadam nawet matury, i raz powtarzałam klase...Nie jestem aż tak mądra, inteligenta jak on i zle sie z tym czuje... On nie wie o tym. Boje się ,że jak się dowie to zrazi się i będzie się mnie wstydził...Byłam wczesniej z chlopakiem 6 lat i czasami dawał odczuć ,ze wstydzi sie tego ,że nie mam odpowiedniego wykształcenia...Kłamal przed znajomymi ,ze jestem po studiach.... Boje sie ,że jak tż się dowie to bedzie jak z poprzednim...Czuję się przez to strasznie gorsza i mimo ,ze jest mi z nim dobrze, to odnosze wrażenie ,że zasluguje na kogoś lepszego niż ja Nie wiem juz sama co mam mysleć...Gubie się w tych myslach...

Edytowane przez Storczyk12
Czas edycji: 2012-04-01 o 21:10
Storczyk12 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-04-01, 21:13   #2
Ostre wasabi
Zadomowienie

Dot.: Czuję się gorsza od swojego faceta...

Na maturę nigdy nie jest za późno jeśli jej brak Cię w jakiś sposób uwiera

Fakt jest że ludzie się wstydzą swojego wykształcenia a raczej jego braku, chociaż fakt posiadania wyższego wykształcenia też nie ma wpływu na to jakim człowiekiem ktoś jest bo znam kilku mgr którzy są totalnie prymitywni ;/ więc to nie wykształcenie świadczy o człowieku, a jeśli jemu to będzie przeszkadzać to jego problem że ma manię wielkości
Ostre wasabi jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-04-01, 21:13   #3
asia1010
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Storczyk12 Pokaż wiadomość
Witam Wszystkich

3 miesiące temu poznałam świetnego faceta...Jest kochany, dba o mnie,mamy codziennie ze soba kontakt tzn smsujemy, piszemy wieczorami na gg, jak tylko może spotykamy się, robi miłe prezenty, seks z nim jest cudowny....No ale jest pewne "ale"... Tż jest wykształcony (mgr farmacji), po bardzo dobrych studiach, od roku ma stałą prace w aptece...Jest inteligentny, mądry, bystry, błyskotliwy,spokojny, bardzo rodzinny i religiny....A ja nie posiadam nawet matury, i raz powtarzałam klase...Nie jestem aż tak mądra, inteligenta jak on i zle sie z tym czuje... On nie wie o tym. Boje się ,że jak się dowie to zrazi się i będzie się mnie wstydził...Byłam wczesniej z chlopakiem 6 lat i czasami dawał odczuć ,ze wstydzi sie tego ,że nie mam odpowiedniego wykształcenia...Kłamal przed znajomymi ,ze jestem po studiach.... Boje sie ,że jak tż się dowie to bedzie jak z poprzednim...Czuję się przez to strasznie gorsza i mimo ,ze jest mi z nim dobrze, to odnosze wrażenie ,że zasluguje na kogoś lepszego niż ja Nie wiem juz sama co mam mysleć...Gubie się w tych myslach...
Jesli mu na Tobie naprawde zależy to bez względu na Twoje wykształcenie bedzie z Toba. Szczerość przede wszystkim.
Jest z Toba bo dla niego jestes wyjątkowa
Stary 2012-04-01, 21:38   #4
KarolinaK
Zakorzenienie

Zrob mature nie dla niego a dla siebie przede wszystkim . A powiedziec mu musisz. Wiem ze to wcale nie bedzie latwe. I to niekoniecznie jest tak ze skoro Cie kocha to bedzie z Toba mimo wszystko. Roznie ludzie do tego podchodza. Ale liczy sie szczerosc i zaufanie. Im dluzej bedziesz to ukrywac tym bardziej bedzie sie chlopak czul oszukany.
KarolinaK jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-04-01, 21:38   #5
Storczyk12
Przyczajenie

W jego rodzinie wszyscy są wykształceni, podobnie ze znajomymi lekarze, mgr, inz...Nawet jego była dziewczyna jest mgr farmacji....Rany jaka ja prosta jestem....Myśle ,że mu na mnie zalezy....Już 3 miesiące sie spotykamy, codziennie smsujemy, piszemy na gg, jak tylko może to sie spotykamy (praca, praca i praca). W łóżku jest nam razem dobrze...Ale nie powiedział mi jeszcze ,ze mu na mnie zalezy, że mnie kocha....Więc sama nie wiem....
Stary 2012-04-01, 21:39   #6
_Lady Zgaga
Raczkowanie

"Jak się dowie"? No nie mów, że przez trzy miesiące omijaliście temat "gdzie prasujesz", "gdzie się uczysz", "gdzie się uczyłaś"...
_Lady Zgaga jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-04-01, 21:42   #7
201610310857
Konto usunięte

Moim zdaniem, jedynym powodem dla którego mógłby z Toba zerwać to fakt iż go oszukałaś, bo coś jednak musiałaś o swojej edukacji mówić
201610310857 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2012-04-01, 21:42   #8
Kaja-ja
Wtajemniczenie

GG do Kaja-ja

(Tak, bardzo religijny a seks z nim cudowny... eh..)

A co do Twojego problemu: brak matury zawsze można nadrobić. Bez matury (czyli nawet średniego wykształcenia) cholernie ciężko o pracę. Pracujesz?

Brak studiów i MGR przed nazwiskiem nie zaniża Twojej wartości w żaden sposób. Liczy się to co robisz, czy jesteś samodzielna, czy dążysz do wyznaczonych przez siebie celów, czy jesteś "dobrym człowiekiem" i czy potrafisz stworzyć fajny związek z tym facetem.
Ja sama za 3 miesiące kończę studia, będę mieć mgr i co z tego? Wiele moich koleżanek olało studia i albo poszło na studium dwuletnie - jedna już jest fryzjerką i pracuje w niezłym salonie, druga pracuje w aptece i całkiem nieźle zarabiają - albo od razu do pracy. I są lepiej "ustytuowane" ode mnie. Wcale nie czuję się od nich lepsza, bo jestem lepiej wykształcona. Nawet gorzej się czuję, bo zanim się "pozbieram", to minie trochę czasu, a one już od kilku lat żyją "dorośle" i w pełni samodzielnie.
Kaja-ja jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-04-01, 21:43   #9
ulicznica
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to ulicznica

Po trzech miesiącach znajomości można nie być pewnym, że się kogoś lubi, a co dopiero, że kocha

Skoro tak nisko się oceniasz, to o czym rozmawiacie, kiedy się spotykacie i na razie jest dobrze, jak to się stało, że on nie wyczuł, że jesteś mniej bystra (jak sama uważasz)?
Masz w planach maturę? Powiedziałabym mu na Twoim miejscu, na pewno, ale na pewno też powiedziałabym, że zamierzam ją zrobić, żeby nie uważał Cię za kogoś bez żadnych ambicji. No i faktycznie bym ją zrobiła.

KSIĄŻKOWE NOWOŚCI W WĄTKU - KLIK!

Biżu i ciuchy M, L, XL

"Bo gdy Bóg zamyka drzwi, otwiera okno..."
ulicznica jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-04-01, 21:48   #10
Storczyk12
Przyczajenie

Teraz koncze 2 letnie studium administracyjne, a od nastepnego tygodnia ide do pracy...Od wrzesnia planuje nauke w szkole medycznej. Nisko siebie oceniam, bo juz taka jestem. Jak jestesmy razem to smiejemy sie, wyglupiamy, rozmawiamy o roznych rzeczach powaznych i mniej powaznych...
Stary 2012-04-01, 21:58   #11
martusia205
Zakorzenienie

Spotykacie się już 3 miesiące.Oznacza to,że Twój tz nie zauważył braków w Twoim wykształceniu i ma Cię za inteligentną osobę.Musisz jak najszybciej powiedzieć mu całą prawdę..nawet najgorsza prawda jest lepsza niż celowe kłamstwo.

http://suwaczki.slub-wesele.pl/201007032438.html
martusia205 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-04-02, 09:25   #12
6610e975c85461a73511d7b83bf3e01cd5d91d24_6487a38504e0b
Konto usunięte

Macie wspólne tematy czy tylko gruchacie o pierdołach? Macie podobne zainteresowania? Gdybyście mieli spędzić tydzień bez typowo związkowych czynności, to nie umarlibyście z nudów? Dla mnie takie kryteria o wiele lepiej określają prawdopodobieństwo udanego związku niż podobny stopień wykształcenia.

Z drugiej strony...
Dlaczego nie masz matury? Myślę, że to poziom osiągalny dla każdego, może niektórzy muszą się przyłożyć bardziej. Mnie to by mogło zniechęcić, bo to świadczy o nieogarnięciu i lenistwie człowieka, a to nie są cechy wymarzonego partnera (chyba, że byłoby jakieś uzasadnienie takiego obrotu sprawy i plany na przyszłość).

Cytat:
Napisane przez Kaja-ja Pokaż wiadomość
Jedna religia na świecie jest? eh..
6610e975c85461a73511d7b83bf3e01cd5d91d24_6487a38504e0b jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-04-02, 09:32   #13
201704051255
Konto usunięte

mature mozesz zrobic w cku, to poltora roku nauki

nie przesadzajmy, pan aptekarz to nie jest kariera prezesa banku
Cytat:
201704051255 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-04-02, 10:11   #14
Storczyk12
Przyczajenie

[1=6610e975c85461a73511d7b 83bf3e01cd5d91d24_6487a38 504e0b;33289910]Macie wspólne tematy czy tylko gruchacie o pierdołach? Macie podobne zainteresowania? Gdybyście mieli spędzić tydzień bez typowo związkowych czynności, to nie umarlibyście z nudów? Dla mnie takie kryteria o wiele lepiej określają prawdopodobieństwo udanego związku niż podobny stopień wykształcenia.

Z drugiej strony...
Dlaczego nie masz matury? Myślę, że to poziom osiągalny dla każdego, może niektórzy muszą się przyłożyć bardziej. Mnie to by mogło zniechęcić, bo to świadczy o nieogarnięciu i lenistwie człowieka, a to nie są cechy wymarzonego partnera (chyba, że byłoby jakieś uzasadnienie takiego obrotu sprawy i plany na przyszłość).

Jedna religia na świecie jest? eh..[/QUOTE]
Co do matury. To tak po prostu wyszło. Chyba nie muszę się z tego powodu tłumaczyć? Mam swoje plany na przyszłość i mam zamiar jej w przyszłym czasie zrealizowac...Co do wspólnych tematów i zainteresowan, owszem mamy. Obydwoje sie interesujemy farmacją. Ja mam zamiar zostac tech. farmacji bo od zawsze mnie to interesowało i dlatego jest też o czym rozmawiac. Zresztą rozmawiamy tez o wiele innych sprawach i normalnych i o pierdołach...

Edytowane przez Storczyk12
Czas edycji: 2012-04-02 o 10:16
Stary 2012-04-02, 10:31   #15
weraera4
Raczkowanie

Autorko, czyli on wie co teraz robisz (studium) tylko po prostu nie wie, że nie masz matury?
weraera4 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2012-04-02, 10:53   #16
monika2284
Raczkowanie

GG do monika2284

Jeśli Cię zostawi z takiego powodu, że nie masz wyższego wykrztałcenia to widocznie nie wystarczająco mu na Tobie żależy, chyba najważniejsze jest to że macie wspólne tematy i się dogadujecie.
monika2284 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-04-02, 11:55   #17
201704051255
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez monika2284 Pokaż wiadomość
Jeśli Cię zostawi z takiego powodu, że nie masz wyższego wykrztałcenia to widocznie nie wystarczająco mu na Tobie żależy, chyba najważniejsze jest to że macie wspólne tematy i się dogadujecie.
Ona nie ma średniego wykształcenia... a to juz niestety czesto troche wstyd.
Mysle, ze jesli autorka o tym nie mowi, to sama sie wstydzi...
Stary 2012-04-02, 12:04   #18
pani-jesień
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pushit Pokaż wiadomość
No właśnie.
Co innego nie mieć wyższego, a co innego nie mieć nawet matury.
Nie dewaluujmy wykształcenia aż tak.
Stary 2012-04-02, 12:23   #19
prettysimple
Zadomowienie

Myślę, że to powinno dać Ci kopa do działania i pociągnąć Cię w stronę realizacji swoich pragnień i marzeń.
Stary 2012-04-02, 12:26   #20
lizawietta
Zadomowienie

Cytat:

żeby uczęszczać do studium trzeba miec srednie wykształcenie.

do sredniego nie trzeba miec matury , a ukonczona szkole srednia.

shred level1 level2 level3
Mel B :
posladki
ramiona
lizawietta jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-04-02, 12:36   #21
201604181004
Konto usunięte

Na naukę nigdy nie jest za późno, warto zrobić maturę i jakiś kurs dla siebie, może roczną szkołę policealną z jakimś ciekawym zawodem, a może policealną dwuletnią z jakimś praktycznym tytułem.
Prawdę mówiąc wykształcenie może być dużą przeszkodą, myślę że miałabym duże opory żeby się związać z osobą która naukę po prostu... Olała, bo tak jest, nie rzuciłaś szkoły dla wyższych celów, nie stało się nic w twoim życiu, nie masz osiągnięć sportowych czy jakiś innych które byłyby powodem zaniedbania, nie masz też ani fachu ani pomysłu na zarobek (firmy budowlane ludzi po zawodówkach = napradę kasa jak wie się co się robi) - po prostu sobie odpuściłaś i to by mi przeszkadzało. Wyższe wykształcenie nie definiuje człowieka dlatego myślę że to nie ma sensu, ale warto zrobić średnią szkołę żeby sobie otworzyć drogę do szkół policealnych i na różne kursy. I to nie jest prawda "jakby cię kochał byłby z tobą bez względu na wszystko" miłość miłością ale trzeba zejść na ziemię.
201604181004 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-04-02, 12:44   #22
201704051255
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez lizawietta Pokaż wiadomość
żeby uczęszczać do studium trzeba miec srednie wykształcenie.

do sredniego nie trzeba miec matury , a ukonczona szkole srednia.
Pierwsze słysze - do wyższego nie wystarczy skonczyc studiów, trzeba zdac magisterke.

Teraz czytam, faktycznie. Chyba, ze skonczyla zawodowke lub inna szkole, ktora jest ponadgimnazjalna, a nie gwarantuje wykszt. średniego.

jednak dla mnie brak chociażby matury, to jednak wstyd... i pracodawcy jesli sie dowiedza, beda odbierac tak samo...
Stary 2012-04-02, 13:30   #23
Mojwa
zuy mod

GG do Mojwa

Tak, tylko po co pracodawcy wynik matury, jak już to chce świadectwo ukończenia szkoły średniej.

Hah, swoją drogą, ja czuję się gorsza od mojego faceta, a sytuacja jest zgoła inna - ja po dobrym liceum, na dobrych, przyszłościowych studiach - on rzucił technikum żeby iść do pracy, teraz będzie je kończył egzaminami i w przyszłym roku matura. Teoretycznie ja jestem "lepsza", prawda? A jednak widząc jego rozległą wiedzę na wiele tematów, jak na przykład historia, czy polityka; do tego dochodzą konkretne umiejętności techniczne i praca z tym związana - i jakby tego było mało, niesamowita inteligencja - i JA się czuję gorsza. Co z tego że napisałam dobrze maturę i studiuję, oh ah eh, ale ze mnie elyta. A i tak jestem głupsza.
Ale podsumowując - takie myślenie nie prowadzi do niczego dobrego. Sama sobie zaniżasz samoocenę wmawiając sobie, że jesteś gorsza, a pewnie dla faceta i tak jesteś cudowna.

Cytat:
Po trzech miesiącach znajomości można nie być pewnym, że się kogoś lubi, a co dopiero, że kocha
Przesadzasz, można być już bardzo bardzo zakochanym ;-)

L'amore scalda il cuore.

Do. Or do not. There is no try.

23.05.2011
22.05.2017
02.12.2017
Mojwa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2012-04-02, 14:06   #24
Unex
bez kija nie podchodz

Cytat:
Napisane przez KarolinaK Pokaż wiadomość
Zrób maturę nie dla niego a dla siebie przede wszystkim .
otóż to, sama piszesz, że czujesz się gorsza, zawsze możesz to naprawić, matura to nie nie wiadomo co.. Da się zrobić, trzeba tylko wykonać odpowiednie kroki i wziąć się w garść.

Zawsze on może Ci pomóc w przygotowaniach. A i im szybciej z nim o tym porozmawiasz tym lepiej, tylko nie mów, że się tego wstydzisz raczej , że chciałabyś mieć i czy może Ci pomóc

Cytat:
Waga najszybciej spada jak się ją wypie**oli przez okno

10/06/14

Unex jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-04-02, 15:09   #25
CytrynowaPannica
Zadomowienie

Nie wiem w czym problem. Maturę zawsze można zrobić, a na czole napisane nie masz, że powtarzałaś klasę.
Stary 2012-04-02, 16:39   #26
oasiss
Raczkowanie

Skoro z Tobą jest to chyba nie uważa Cię za gorszą
papierek nie świadczy o poziomie intelektualnym, aczkolwiek w tych czasach dobrze go mieć- to fakt. Bądź wobec niego szczera i zdaj maturę
Stary 2012-04-02, 17:16   #27
KarolinaK
Zakorzenienie

Cytat:
Pierwsze słysze - do wyższego nie wystarczy skonczyc studiów, trzeba zdac magisterke.

Teraz czytam, faktycznie. Chyba, ze skonczyla zawodowke lub inna szkole, ktora jest ponadgimnazjalna, a nie gwarantuje wykszt. średniego.

jednak dla mnie brak chociażby matury, to jednak wstyd... i pracodawcy jesli sie dowiedza, beda odbierac tak samo...
Mgr to stopien naukowy . Studia wyzsze uzyskuje sie jesli zda sie wszystkie egzaminy koncowe Tytul mgr uzyskuje sie przez obrone. Zalezy od uczelni czy egzamin koncowy jest razem z obrona...

Edytowane przez KarolinaK
Czas edycji: 2012-04-02 o 17:21
KarolinaK jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-04-02, 17:48   #28
6610e975c85461a73511d7b83bf3e01cd5d91d24_6487a38504e0b
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Storczyk12 Pokaż wiadomość
Co do matury. To tak po prostu wyszło. Chyba nie muszę się z tego powodu tłumaczyć? Mam swoje plany na przyszłość i mam zamiar jej w przyszłym czasie zrealizowac...Co do wspólnych tematów i zainteresowan, owszem mamy. Obydwoje sie interesujemy farmacją. Ja mam zamiar zostac tech. farmacji bo od zawsze mnie to interesowało i dlatego jest też o czym rozmawiac. Zresztą rozmawiamy tez o wiele innych sprawach i normalnych i o pierdołach...
Nie musisz się tłumaczyć, przecież napisałam. Jak dla mnie nie ma problemu skoro macie wspólne tematy, a Ty nie masz czego się wstydzić, skoro się rozwijasz i wiesz co ze sobą począć
6610e975c85461a73511d7b83bf3e01cd5d91d24_6487a38504e0b jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-04-02, 17:58   #29
umeko
Raczkowanie

Widzę, że dziewczyny mają różne opinie. Moim zdaniem brak matury czy zawalony rok to nie powinien być powód do wstydu. Różne są okoliczności. Jest wiele rzeczy ważniejszych m.in inteligencja i elokwencja Wykształcenie niekoniecznie tego uczy.

Storczyk, najważniejsze jest to, jak Ty się czujesz. Jeśli nie chcesz mu na razie mówić - nie musisz. Nie wiesz jakie jest jego zdanie, ale to właśnie Ty czujesz się z tym źle, jak ktoś gorszy tzn. że sama nie do końca siebie taką akceptujesz (bez matury). Dlatego może warto coś z tym zrobić tj. podejść do tej matury. Możesz się uczyć zaocznie, mieć to z głowy.

Nigdy nie jest za późno na naukę. Skoro jest to facet inteligenty i mądry - tak jak piszesz - to On tym bardziej powinien to zrozumieć.

Głowa do góry
umeko jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-04-02, 18:43   #30
ulicznica
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to ulicznica

Pytanie tylko, czy autorce tego tematu na tym w ogóle zależy, bo nic na ten temat nie widzę, albo przeoczyłam.

A tak z ciekawości, do autorki: jakie masz plany - te o których piszesz? Bo jestem ciekawa (bez żadnej złośliwości), co można sobie zorganizować, i na czym zarobić bez matury.
Zakładam, że jakiś własny biznes?

KSIĄŻKOWE NOWOŚCI W WĄTKU - KLIK!

Biżu i ciuchy M, L, XL

"Bo gdy Bóg zamyka drzwi, otwiera okno..."
ulicznica jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Intymnie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości