|
Notka |
|
Seks Tutaj porozmawiasz o seksie. Masz pytania związane z życiem seksualnym lub szukasz porady? Dołącz do nas. Podziel się doświadczeniem, dodaj opinię. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Zakorzenienie
|
![]() Dlaczego odmawiam sobie przyjemności?
.
_/\"/\_ (=^.^=)(") (,("')("') Edytowane przez lilka_vanilka Czas edycji: 2012-12-17 o 03:45 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Rozeznanie
|
Dot.: Dlaczego odmawiam sobie przyjemności?
Jak dziewczyna się wstydzi i nie chce przed soba przyznać ze jest jej dobrze to może byc to urocze ale nie jak tak jest cały czas.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Zadomowienie
|
Brudne majtki, skarpety, niepozmywane naczynia, fizjologia, swoje towarzystwo praktycznie 24/h, wspólne jedzenie, gotowanie, pranie, sprzątanie, oglądanie telewizji. Wbrew pozorom nic wielkiego dla dwojga zakochanych ludzi, prawda?
Ktoś może powiedzieć, że to nie ma nic do rzeczy. Otóż, ma. Za dużo czasu spędzasz w domu, zbyt bardzo skupiasz się na Was, na tym, co się w danym momencie dzieje. Wkradła się rutyna, nie tylko do codziennych prac domowych, ale też seksu. Zapewne znasz każdy ruch swojego partnera, każdy dotyk, każde zdania, jakie wypowie tuż po, w trakcie lub przed stosunkiem. Wiesz w jakich pozycjach będziecie się kochać i wiesz, jak się skończy? Zacznij robić coś dla siebie, nie myśl o tym, że przestaliście się kochać. Seks nie może być mechaniczny. Skoro Twój partner nadal Cię pociąga i zaspokaja, z czasem wszystko powinno minąć. Pozwól mu się zaskoczyć, daj mu wolną rękę, rozmawiajcie o swoich fantazjach, powiedz co Ci nie pasuje. Jeśli problem będzie tkwić nadal, zastanów się, czy nie kieruje Tobą wyłącznie przyzwyczajenie do tego człowieka, i czy nie próbujesz sobie wmówić miłości, szczęścia, itd..
![]() Edytowane przez CytrynowaPannica Czas edycji: 2012-04-04 o 14:19 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Zadomowienie
|
..ja może bezrobotna nie byłam jak do tej pory ale wiem..słyszałam od innych kobietek jak podświadomie może to dołować a tym samym wpływac na inne sfery Twojego życia...seksik jest na początku najfajniejszy.. sam z siebie..a później troszkę trzeba nad tym pracować
![]() ![]() ![]() ![]() ...a nie zaczęłaś brac jakiś hormonów ostatnio??? jakieś antypiguły??mnie hormony masakrowały ..psychicznie wysiadałam...i na Tż odbijało to się najmocniej..
Rudzielec o farbowaniu i pielęgnacji skóry wrażliwej... ![]() Początkująca włosomaniaczka ![]() www.red-head-rules.blogspot.com Edytowane przez Martka72 Czas edycji: 2012-04-04 o 15:30 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Zakorzenienie
|
.
_/\"/\_ (=^.^=)(") (,("')("') Edytowane przez lilka_vanilka Czas edycji: 2012-12-17 o 03:46 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Raczkowanie
|
jestem ze swoim facetem od blisko 5 lat - i mam coś podobnego. nie jest to niechęć do seksu, ale też nie mam jakiejś specjalnej ochoty. tłumaczę to sobie w bardzo prosty sposób:
(mam 23lata, zaznaczam, bo to może zabrzmieć jak wypowiedź kobiety ponad dwa razy starszej). jesteśmy zewsząd zasypywane erotyką, seksualnością, nagością. żyjemy w czasach, kiedy nagie pupy i piersi są wszędzie, a w mediach promuje się (uogólniając) model kobiety, która:
druga sprawa: to media kreują obraz par, które ciągle się... kochają, mówiąc delikatnie. naoglądamy się filmów i naczytamy wyznań gwiazd w prasie, a potem wydaje się nam, że jeśli nie mamy ochoty na seks, to coś jest nie tak. słodycze są dobre, alkohol jest dobry, wysiłek fizyczny jest dobry - te wszystkie rzeczy też są przyjemne, a przecież nie zawsze mamy na nie ochotę, prawda? tylko że z seksem - mam wrażenie - kiedy zaczniesz sobie uświadamiać, że wg medialnego wzorca masz ochotę zbyt rzadko, to później odechciewa ci się w ogóle. tracisz motywację do zaspokajania swojego faceta raz na jakiś czas, bo wydaje ci się, że po co - skoro to i tak za mało. można by tak pisać w kółko, ale tu postawię kropkę -> "." |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Zadomowienie
|
..tak, na pewno media nas dobijają ale trzeba mieć do tego meeega dystans..super kobiet nie ma....chociaż moda na bycie aktywnym sportowo to fajna sprawa..sama ćwiczę..jeżdze rowerem i zamówiłam hula hop
![]() ![]() ...przesilenie wiosenne?...
![]() |
#9 |
Zakorzenienie
|
Serdecznie dziękuję Wam za odpowiedzi!
![]() mysipyszczek - swietnie to ujełas ![]()
_/\"/\_ (=^.^=)(") (,("')("') Edytowane przez lilka_vanilka Czas edycji: 2012-12-17 o 03:46 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Zadomowienie
|
To ja też wtrące swoje 3 grosze. Z poprzdnim facetem byłam 4 lata... po roku zaczelam miec wlasnie takie objawy jak autorka. Totalny brak ochoty na seks... ciągnęłam taka sytuację jescze 3 lata. Unikałam seksu, byłam kłodą, udawałam orgazmy, kłócilisy sie setki razy i seks... Przez ostatni rok seks zaczal mnie brzydzic... chcialam zeby odbyl sie jak najszybiej, zadnego calowania, zadnych pieszczot... tylko "tób co masz zrobić i nie mówmy o tym". Bylam nieszczęśliwa, przekonana o tym że jestem wybrakowana, jakaś dziwna, że nie lubie seksu, który przecież wszyscy lubią. Lubić seks trzeba... on jest wszedzie... zwisa z bilboardow, z telewizora wyskakuje, z komputera...
Ale do sedna... okazało się po długim czasie ze problem nie tkwił w seksie tylko w tym zwiaku. Ja po prostu przestawalam go kochać, on mi nie imponował, momentami się za neigo wstydziłam, miałam dużo żali do niego i tak na to reagowałam (byłam młodziutka i głupiutka że nei odeszłam wczesniej). Teraz jestem w zwiazku w którym seks jest radością a nie przymusem i powodem do kłótni ![]()
Walczę o długie włosy! ![]() Piję drożdże od 18.12.2012 Jantar od 22.01.2013 CP od 26.01.2013 Sesa, Nafta, Vatika i inne dobroci - szukam swojego KWC Zrzucam tłuszczyk - od 07.01.2013 Start 70kg ![]() Jest 66 kg ![]() Cel 63 kg ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#12 |
Zakorzenienie
|
Również mam nadzieję, że się uda i obejdzie się bez tragedii.
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Raczkowanie
|
Może to spowodowane jest tym bezrobociem? Wiem, że w taki stanie nic się nie chce. Sam w takim okresie nie miałem ochoty nawet wyjść z domu wiec ten kryzys może być uzależniony od zajęcia.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Raczkowanie
|
znajdź sobie pracę
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Zakorzenienie
|
.
_/\"/\_ (=^.^=)(") (,("')("') Edytowane przez lilka_vanilka Czas edycji: 2012-12-17 o 03:47 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:15.