|
Notka |
|
Ceremonia i tradycja ślubna, weselna W tym miejscu możesz podzielić się widzą, jak zaplanować ceremonię ślubną. Na co zwrócić uwagę przy szukaniu sali weselnej. Przypomnieć tradycje weselne. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
Proszę o pomoc z DJ-em - Warszawa
Czołem!
Przejrzałam wyszukiwarkę, ale wyniki niekoniecznie zgadzają się z tym, co wyobrażam sobie na swoim weselu, także postanowiłam założyć nowy wątek. Poszukuję Dj'a na wesele, które odbędzie się pod Warszawą, pod koniec lipca. Przejrzałam kilka podstron google i trochę się przeraziłam, bo większość dj'ów wygląda jak iluzjoniści, dodatkowo oferują jakieś akordeony, dymy, lasery i cuda na kiju. My natomiast chcemy, żeby taka osoba zajmowała się jedynie puszczaniem muzyki, nie chcemy żadnych zabaw, konkursów itp. Dodatkowo, jestem upierdliwa, także chciałabym skomponować cały repertuar, a przynajmniej go skontrolować (powoli zaczynam zamieniać się w bridezillę). Czy któraś z Was zna/korzystała z usług takiego dj'a i byłaby w stanie go polecić? ![]()
#2 |
Zadomowienie
|
Dot.: Proszę o pomoc z DJ-em - Warszawa
Hej, ja już mam DJa, a wesele również mam w lipcu.
Ja również nie lubię udziwnień, zbytniego gadania, dziwnych przebrań, pajacowania, nie chciałam DJ'a-wodzireja i nie przepadam a wręcz nienawidzę akordeonów. Co do stworzenia w całości całego repertuaru to już mogę Ci powiedziec, że ten pomysł możesz śmiało wybic sobie z głowy. DJ to nie "puszczacz" muzyki. Miałam spotkania z kilkoma DJ'ami i pamiętaj że oni swoim nazwiskiem podpisują się pod wykonaną przez siebie pracą. Każdy DJ ma swój styl pracy i zawsze jednym z punktów umowy jest to, że w pełni akceptujesz styl pracy DJ'a, czyli to co i w jaki sposób puszcza. Oczywiście masz wpływ na repertuar, co chcesz żeby było na pewno było, a jakich piosenek nie chcesz na swoim weselu, możesz również podesłac swoje piosenki, jednak nie liczyłabym na to że ktoś zgodzi na narzucenie swojego repertuaru w całości (wyobrażasz sobie sytuację, że ktoś karze DJ'owi przez całe wesele puszczac disco polo i potem będą opinie "a ja byłam na weselu gdzie był ten DJ i puszczał tylko disco polo" - nikt się na to nie zgodzi). Równie dobrze modłabys puscic muzykę z kompa a 1 z kuzynów by mógł ją ściszac/wyłączac na czas przerw... Poza tym, pamiętaj że DJ zna się na swojej robocie, z pewnością grał na wielu weselach i wie jak je prowadzic. Namiary przesłałam na priv.
#3 |
Raczkowanie
|
Dzięki
![]() Na szczęście nie mam zamiaru narażać dj'a na puszczanie disco polo, mam nadzieję, że uda się w ogóle takiej muzyki uniknąć. Nie przepadam za imprezami, dj'e ogólnie mnie przerażają, stąd ta chęć kontroli. Byłam w wakacje na weselu brata TŻ i muzyka była tak słaba, że poza PM i jej mamą (nawet brat TŻ odpuścił) nikt nie tańczył. Ludzie się zaczęli sypać do domów po 22 ![]() Zresztą nawet nie chodzi mi o wymyślanie w całości całej playlisty, tylko nie wiem, wybór z tego co pan dj ma do zaoferowania. A kuzyna z laptopem nie puszczę, bo nie chcę, żeby mi w trakcie zabawy wpadli panowie w kominiarkach z okrzykami, że nielegalnie puszczamy muzykę ![]()
#4 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Na spotkaniu z DJ'em obejrzysz sobie fragmenty wesel, dowiesz się jaki jest jego styl pracy i rodzaj puszczanej muzyki. Ja właśnie dostałam playlistę od DJ'a i teraz jestem na etapie skreślania tego czego nie chcę (np. nienawidzę "Cudownych rodziców mam" oraz muzyki Rodowicz), dopisuję swoje, zaznaczam co ma byc puszczone na 100%. I radzę się pośpieszyc, widziałam kalendarze 3 DJ'ów i chyba cudem trafiliśmy na wolny termin.
![]() |
#5 |
Raczkowanie
|
Taa, no właśnie my tak cały czas zostawialiśmy wszystko, "bo to dopiero w przyszłym roku", a teraz poczułam oddech zbliżającej się imprezy na plecach, oby się udało kogoś złapać jednak, bo nie czuję się na tyle uzdolniona wokalnie, żeby dawać recital na cały wieczór, wręcz obawiam się, że ów wieczór skończyłby się bardzo szybko ucieczką gości w popłochu
![]() No i oczywiście rozumiem, o co Ci chodzi, a taka kontrola, jaką opisałaś zdecydowanie mi wystarczy. I też nie chcę Rodowicz! ![]()
![]() Edytowane przez saswati Czas edycji: 2013-01-13 o 16:47 |
![]() ![]() |
![]() |
#6 |
Przyczajenie
|
Kiedy zaczęliśmy poszukiwania dj-a na nasze przyjęcie ślubne (w sumie 60 osób) wiedzieliśmy tylko, że nie chcemy przypałowej muzyki i przysłowiowego pana Cześka z syntezatorem. Trafiliśmy na Dj w garniturze i on tak naprawdę nas pokierował i pokazał ile jest kawałków przy których można się bawić a jednocześnie nie są "oklepane". Mają przykładowe pakiety na stronie xxx zawsze można się zainspirować. U nas grał sam DJ bo nie mielismy konkursów ani cozepin ale wiem ze normalnie występują we dwójkę.
Edytowane przez Trzepotka Czas edycji: 2016-02-22 o 23:12 Powód: Link. |
![]() ![]() |
![]() |
#7 |
Przyczajenie
|
U nas DJ w garniturze występowali we dwóch i było baaaardzo, baaardzo fajnie. Są profesjonalnie, znają sie na muzyce, bezbłędnie trafiają w gust gości, są mili, taktowni i bezproblemowi. Warci polecenia!
|
![]() ![]() |
![]() |
#8 |
Przyczajenie
|
Jeśli szukasz Dj na wesele na poziomie to mogę polecić Pana Marcina: xxx Długo zastanawiałam się, czy wybrać na muzykę DJ czy zespół muzyczny i jestem zadowolona, że zdecydowaliśmy się z mężem na DJ, zabawa fantastyczna, można wszystko omówić i zaplanowac z Panem Marcinem. Polecam!
Edytowane przez Trzepotka Czas edycji: 2016-02-22 o 23:12 Powód: Link. |
![]() ![]() |
![]() |
#9 |
Przyczajenie
|
![]()
Nie dawno odbyło się moje wesele, jeżeli poszukujecie super dj-a polecam DJ w Garniturze, chłopaki rewelacyjnie prowadzą imprezę, są z klasą i na odpowiednim poziomie, muzykę ustala się wcześniej ale Jarek ma tak na prawdę wszystko i sam w trakcie imprezy wyczuwa przy czym ludzie się dobrze bawią, Oczepiny są prowadzone ze smakiem i na pewno nie w wiejskim stylu
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#10 |
Przyczajenie
|
Powiem szczerze, że miałabym ograniczone zaufanie do komentarzy pisanych w internecie, bo nigdy nie masz pewności kto je napisał. W ten sposób czasami można się niestety naciąć. Jeśli chcesz mieć pewność, że będzie ok to najlepszą opcją według mnie jest zebranie sobie najpierw ofert, które pasują ci cenowo z jakiegoś katalogu typu https://www.planujemywesele.pl/katal...rej-na-wesele/, i jeśli mają nagrania video to sprawdzać po nich, a jeśli nie to zobaczyć na żywo. Inaczej trudno oceniać.
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Edytowane przez kokardi Czas edycji: 2016-11-27 o 11:29 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:27.