|
Notka |
|
Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie Forum dla osób, które lubią aktywność fizyczną i chcą spalić zbędne kalorie. Wejdź, poznaj świat fitnessu i różne rodzaje aktywności fizycznej np. joga, pilates czy zumba. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
Proszę o ocenę planu ćwiczeń i diety .
Witam,
chciałabym poprosić użytkowniczki, które znają się narzeczy ( może lady kala? ![]() Codziennie spaceruję szybkim marszem ok 40 min . Ok. 4-5 razy w tygodniu intensywnie jeżdzę konno i pomagam w prowadzeniu stajni. To jest ta moja '' codzienna'' aktywność fizyczna. Do tego niedługo chcę dołożyć rower ![]() Jeżeli chodzi o dietę: codziennie rano owsianka z płatków górskich bez dodatków, obiad kasza albo kanapka z warzywami , jakieś mięcho w ciągu dnia ( niecodziennie ) , jogurt naturalny ( czasami miksuję z bananem albo innymi owockami). Do tego 1l soków warzywno owocowych wyciskanych z sokowirówce; sok z 1 cytryny, pomarańcza, jabłko, banan. Czasami jakiś twaróg albo serek wiejski. Żadnych napojów gazowanych, tylko zielona herbata, mięta i woda . Dodam,że mam bardzo otłuszczone ciało i lekką nadwagę ( poważny upadek z konia wyelminował mnie z jakiegokolwiek ruchu na pół roku - uraz lędźwi i rdzenia kręgowego w ostatnich kręgach). Jeżeli dodamy do tego ciągłe siedzenie w domu i szybkie przybieranie na wadze to wynik nie będzie za ciekawy. Obecnie jestem już sprawna fizycznie i wróciłam do jazdy konnej. Chciałabym stopniowo schudnąć, tzn wrócić do prawidłowej wagi i ją utrzymać. Moje pytanie więc jest takie: Czy prawidłowo się odżywiam i czy taka ilość ruchu wystarczy? Podkreślam, to nie jest chwilowa dieta i chwilowy ruch, tylko stały program dnia. Może powinnam coś zmienić? Chcę schudnąć w swoim tempie,powoli, po prostu wrócić do prawidłowej wagi. Dodatkowo zależałoby mi , aby wyszczuplić trochę brzuch, bo z tym mam najgorszy problem. Jeżeli powinnam coś zmienić w diecie albo dołożyć jakieś ćwiczenia to bardzo proszę o jakieś sugestie doświadczone użytkowniczki. Pozdrawiam.
![]() |
#2 |
Raczkowanie
|
Dot.: Proszę o ocenę planu ćwiczeń i diety .
Według mnie ilość ruchu jest optymalna
![]() Nie jestem specjalistą ale zastanawiałabym się nad dodaniem ćwiczeń siłowych, rzeźbiących - nawet nie na siłowni (chciaż byłoby najlepiej) ale wykonywanych w domu. Co do diety, trudno stwierdzić czy jest prawidłowa. Podałaś jedynie produkty jakie jadasz, bez konkretnego jadłospisu, więc nie można stwierdzić w jakich proporcjach wartości odżywcze są dostarczane do organizmu. Co do jakości produktów - ciężko się przyczepić, wszystko jest zdrowe i na pewno korzystne dla Twojego ciała. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:41.