|
Notka |
|
Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Zakorzenienie
|
"Filozof" itp. XXI wieku
Szukam do wspólnych rozmów osób podobnych do mnie. Takie, które lubią pofilozofować na temat życia, takich, które interesują się rozwojem duchowym, medytacją i takimi tam "pierdołami". Często w tłumie jestem uważana za osobę ekscentryczną z tymi moimi zainteresowaniami i analizami życia.
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#2 |
Raczkowanie
|
Dot.: "Filozof" itp. XXI wieku
Ja zawsze chętnie!
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Zadomowienie
|
tytuł mnie zaintrygował, ale szczerze mówiąc, nie wiem czym ma być ten wątek właściwie O.o?
bo nie ma za małych lub za dużych piersi ![]() Więc nie za cnoty i charakter nagrodą jest miłość i nie za posłuszeństwo ani lojalność, ale za wdzięk i niepokorność, za życie samo w sobie w całej jego oczywistości. Wielka jest bowiem w nas potrzeba kochania. Julia Hartwig, Kot Maurycy
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Moje pierwsze wielkie rozkminy na temat życia i świata miały miejsce jak miałam jakieś 5 lat. Pewnego dnia doszłam do jakże wielkiego odkrycia, że bez względu na kolor skóry, wiek, kolor włosów, płeć itd. wszyscy, ale to wszyscy robimy... kupę. ![]() ---------- Dopisano o 13:53 ---------- Poprzedni post napisano o 13:52 ---------- Witaj, powiedz coś o sobie, a szczególnie czym twoja dziwność się objawia. ![]()
Treningi 2016: 117/100 2017: 71/100 Edytowane przez SekretnyWachlarz Czas edycji: 2014-06-14 o 12:54 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Zakorzenienie
|
Mnie też zaciekawił tytuł wątku. Ale zamiast rozkmin, które niczemu nie służą jak tylko robieniu tychże, wolę pragmatyczne podejście do zagadnień. Bardziej praktyczne na co dzień
![]() Jednak jeszcze kilka lat temu takie rzeczy mnie kręciły. Tak czy inaczej, miłego filozofowania Autorko ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Raczkowanie
|
Rozkmina o kupie to dobra rozkmina
![]() Moje ostatnio krązą wokół trzech rzeczy: uduchowienia (nie religijności, bo religijna nie jestem), podejścia do roli kobiety w społeczeństwie i życia "dla siebie" (to znaczy bez szczególnego wypływu osób postronnych). Mogłabym jeszcze wymieniać, ale póki co wystarczy ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Zadomowienie
|
kurczę, uwielbiam rozkminiać, ale moje rozkminy nie są jakieś super głębokie, raczej takie na poziomie 'kupy' właśnie, więc chyba nie nadaję się do tego wątku
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Zakorzenienie
|
Ja się chętnie przyłączę
![]() We mnie filozofia zawsze gdzieś leżała głęboko, al dla mojego toczenia równiez byo to dziwne. Ulubiona współczesna książka to Socrates Cafe ![]()
Zdognie z perzporawdzomyni baniadmai nie ma zenacznia kojnolesc ltier przy zpiasie dengao solwa. Nwajzanszyeim jest, aby prieszwa i otatsnia lteria byla na siwom mijsecu, ptzosałoe mgoą być w niaedziłe i w dszalym cąigu nie pwinono to sawrztać polbemórw ze zozumierniem tksetu. Narysuj mi coś 23/6 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Powiedzcie mi, czy któraś z Was robiła tak, że burzyła do cna fundament, na którym budowała dotychczasowe życie, a który okazał się zbyt słaby i rozpoczynała budowę na nowo, tym razem mocniejszego? |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Zakorzenienie
|
Ja tak całkowicie nie, ale szybko i znacząco zburzył się u mnie fundament dot. religii. Mimo wszystko jestem za słaba, bo nie mam odwagi do końca zerwać z tym, na czym byłam wychowywana. Religie całkowicie odrzuciłam, pozostal pierwiastek boskości i tego jedynego, ale znacząco sobie w tej kwestii wszystko poukładałam po prostu po swojemu.
Zdognie z perzporawdzomyni baniadmai nie ma zenacznia kojnolesc ltier przy zpiasie dengao solwa. Nwajzanszyeim jest, aby prieszwa i otatsnia lteria byla na siwom mijsecu, ptzosałoe mgoą być w niaedziłe i w dszalym cąigu nie pwinono to sawrztać polbemórw ze zozumierniem tksetu. Narysuj mi coś 23/6 |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#12 | |
BAN stały
|
Cytat:
Wszyscy inni tak ale osoby duchowne nie. I dopiero sytuacja na wiejskim weselu gdzie zaproszony proboszcz w trakcie uczty pomknął do drewnianego kibelka przy stodole uprzednio zdjąwszy sutannę z pomocą gorliwego parafianina rozjaśniła mi to. Byłam w szoku przez kilka dni po tym wydarzeniu. Edytowane przez grubella Czas edycji: 2014-06-18 o 13:41 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:40.