|
|||||||
| Notka |
|
| Konkurs Sephora Napisz w swoim wątku, jakie kosmetyki są niezbędne w Twojej kosmetyczce i wygraj wspaniałe nagrody marki Sephora! |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1 |
|
Przyczajenie
|
Kosmetykowo:):)
Witam w moim zwariwanym świecie. Powiem szczerze, że kosmetyki grają w nim bardzo ważną rolę, dlatego na ich cześć napisałam wiersz
Nadalam mu wdzięczny tytuł "Kosmetykowo". Zatem zapraszam serdrcznie do lektry![]() "Kosmetykowo" W kosmetyczce- kosmetyki, pośród nich me niezbędniki. Ta opowieść jest stworzona na cześ kosmetyków grona, które co dzień mi wtórują, piękno we mnie eksponują! Kiedy rano smutna wstaje, wszystko szare się wydaje lecz ja sposób na to znam, przecież kosmetyczkę mam! Wtem otwieram jej oblicze, co tu znajdę? Zobaczycie. Gdy na twarzy coś nie tak już korektor daje znak. Po nim zaraz po cichutku podkład kryje resztki smutków. A nastepnie puder pan, Zamatuje buzię sam! Kiedy cera jest gotowa czas by oczy pomalować. Wnet do ręki kredka wpada, niczym różdżka jest nielada. Kocie oko już gotowe, czas na cienie kolorowe. Tusz do rzęs też się pojawia, piękne rzęsy, trudna sprawa. W czerni zaraz je zanurza, jak podkręca, jak wydłuża... Oczy pięknie błyszczą już czas nałożyć blady róż. Więc na pędzel aplikuję różem twarz wymodeluję. Do pomocy spieszy szminka, kolor pyszny jak malinka. Żeby usta się błyszczały, na nią błyszczyk doskonały. Chyba wszysko już zrobione i poprawki naniesione, zaraz szarość dnia zanika, bo w koloach Dominika! Wrzeszcie spokojna ma głowa, mogę w miasto wywędrować. Kosmetyki kocham, wielbię z nimi świat podbijam pewniej! |
|
Nowe wątki na forum Konkurs Sephora
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:45.

Nadalam mu wdzięczny tytuł "Kosmetykowo". Zatem zapraszam serdrcznie do lektry