![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
![]() Wspólne odchudzanie! Razem na pewno sobie poradzimy!
Hej to jest kontynuacja z tego wątku https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...7#post28716327
Tam już się narobił bałagan więc postanowilam zalozyc kontynuację. Od początku. Przed maturką się odchudzałam pół roku do studniowki. Schudlam aż 9 kg.... pozniej po studniowce juz mi sie nie chcialo więc waga wrocila do 58 kg... Ważę teraz 58,5 kg przy 158cm wzrostu! Odchudzam się do 49 od dzisiaj ![]() Dietka + ćwiczenia ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Wspólne odchudzanie! Razem na pewno sobie poradzimy!
Cytat:
![]() byłam na tamtym wątku, ale niestety nam zdechł, z tym może będzie lepiej ![]() u mnie ciągle pod górkę, kilka miesięcy już walczę i nic ![]() pilnuję się, schudnę a potem coś wyskakuję i znowu tyję i tak w kółko ![]() ![]() no ale trzeba się zawziąć to może w końcu się uda ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
Czy mogę dołączyć?
![]()
![]() |
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Zakorzenienie
|
Aniu, eeeech...to tylko cyfry
![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#6 |
Raczkowanie
|
Hej
![]() To i ja się dołączę. Od prawie dwóch tygodni jestem na mojej pierwszej w życiu diecie ![]() ![]() ![]() Mam nadzieję, że razem oznacza wyłącznie do przodu ![]()
Nie płacz, że coś się skończyło, tylko ciesz się, że Ci się to przytrafiło ! 1)Schodzimy do magicznej granicy : 59,9 ![]() 2) Zobaczyć dwie piątki na wadze ![]() 3) Rozstanie z czekoladą zacząć czas ![]() 164 cm....74,3-70,9-59,9-55
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Raczkowanie
|
Ja też się dołączę
![]() Przez ostatnie dwa lata przytyłam 13kg - zły tryb życia,fatalne odżywianie, no i odbiło się tu i ówdzie ;]] i stało się - stwierdziłam że tak być nie może. Startowałam z 73kg, docelowo ma być ich 60... Póki co jestem już w połowie drogi - dziś rano waga pokazała 66,5kg z czego jestem niezmiernie dumna! ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Raczkowanie
|
Hejka
![]() Ja tez dolączam, od dzis sie zabieram za siebie porzadnie ![]() nie chce miec juz napadow obzarstwa i chudnac 3 kg a tyc 5 kg bo to chore i niezdrowe bede wam wklejach moje jadlo od jutra ![]() Dzaga witaj po znajomosci ![]() ![]()
![]() |
#9 |
Raczkowanie
|
im więcej nas tym lepiej!
![]() Moja dieta to standardowo głodówka albo "dieta na zawolanie" polecam schudlam na niej moje pierwsze 5 kg ![]()
![]() |
![]() |
#10 |
amor vincit omnia
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Zakorzenienie
|
Dzieńdoberek
![]() ![]() Dorisek, ![]() ![]() Pati, głodówka? ![]() Ja wrzucam wczorajsze menu (które jest notabene karygodne ![]() śniad: owsianka (4łyż. płatków + 2łyż. otrąb + 1łyż. rodzynek) obiad: 1/2 woreczka kaszy + 2 kotlety mielone + sałatka z papryki i pieczarek deser: mały rożek orzechowy Także jak widzicie, mało co zjadłam. Do tego jeszcze sporo piwa, bo z tż wczoraj browarowaliśmy. A wcześniej, tj. po deserze ćwiczyłam: 40min. twister + 8min abs + 8min legs. A ogólnie moje zasady "dietty Pauletty ![]() - zero drożdżówek, fast foodów, chipsów - codziennie ćwiczę - rano węgle, wieczorem białko - pieczywo tylko razowe i tylko do obiadu - słodycze i alkohol tylko raz w tygodniu w wybrany dzień (u mnie jest to na ogół sobota, ale wczoraj zjadłam loda, więc dziś już nic słodkiego nie zjem) - staram się nie przekroczyć limitu 1200kcal dziennie
![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#12 |
Zakorzenienie
|
chce Ci się liczyć kalorie?
![]() ja jestem zbyt dużym leniem na takie rzeczy ![]() ale generalnie staram się jeść mało i zdrowo i ograniczać różne grzeszki do minimum, bo z tym ostatnio mam największy problem ![]() no i ćwiczyć w miarę możliwości jak najczęściej ![]() dzisiaj się zważyłam i jest 56kg ![]() ![]() no ale trudno, od dzisiaj znów się ostro za siebie biorę ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Btw. przejrzałam Twojego bloga i jestem w szoku, bo przy swoim 49kg faktycznie wyglądasz dobrze. Mam wrażenie, że masz lekkie kości i idealne geny! ![]()
![]() |
![]() |
#14 |
Zakorzenienie
|
Loriette, dlatego pisałam, że czasem waga to tylko cyfry. Noszę rozmiar XS, jestem szczupła, ale dzięki ćwiczeniom wyglądam zdrowo. Skóra jest jędrna i napięta, mam delikatne mięśnie, dzięki czemu nie wyglądam jak szkielet. Ostatnio zostałam zjechana przez jedną osobę za 57cm w talii, bo tak mało. Ale to tylko dlatego że codziennie kręcę na twisterze i robię abs, przez co nie przybywa mi tłuszczyku.
Aniu, liczenie kalorii zajmuje 5 minut. Robię to po ostatnim posiłku. Z resztą niektóre posiłki już umiem "wyporcjować" tak, że wiem, że jedząc danego dnia dane rzeczy zmieszczę się w limicie. Moje śniadanie zawsze ma tyle samo kcal. Kolacja podobnie. Wystarczy dodać obiad i ewentualne II śniadanie. Ja już jestem po śniadanku. Zastanawiam się co zrobić na obiad. Jadę dziś do mamy więc może z TŻ zjemy coś na trasie. Nie pogardziłabym jakąś smaczną sałatką z kfc ![]()
![]() |
![]() |
#15 |
Zakorzenienie
|
Hej dziewczyny
![]() ![]() ![]() ![]() dzaga1989 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() paati924 co to za głodówka ?? podaj swój przykładowy jadłospis ![]() Dorisek16 ![]() ![]() ![]()
![]() |
#16 |
Raczkowanie
|
Dieta na zawołanie polega na jedzeniu zupy ile sie chce, + 1 dzien owoce, 2 dzien warzywa itp i wszystko jest wyszczegolnione
![]() A głodówka to moj sposob. Jem owoce warzywa jogurt beztłuszczowe mleko. Jestem głodna, ale po 2 tygodniach jest to dla mnie przyjemny głód. Na takiej głodówce schudlam 5 kg kolejne ![]() Zaniedbałam organizm. Więc taka głodówke stosuje maks miesiac potem jakies normalne porcje jedzenia i znow. Dzis zrobilam moje standardowe cwiczenia 100 pompek 100 brzuszkow cwiczenia na nogi. Stosujcie diete i cwiczcie to naprawde duzo daje. Mimo ze malo byscie cwiczyly. Ja zaczynalam od 30 brzuszkow i 30 pompek ![]()
![]() |
![]() |
#18 |
Zakorzenienie
|
To ja też się dołączę
![]() ![]() Mam 165cm wzrostu, ważę 62,5kg, a jeszcze na początku czerwca było 72. Także jestem z siebie dumna ![]() Dieta tradycyjna, MŻ ![]() ![]() Na początku bywałam strasznie głodna, ale teraz czuję się dobrze, tym bardziej, że widać efekty ![]() Do tego oczywiście ćwiczenia, 30minut rozciągania i siłowych, 30minut hula-hop i 30minut skakanka (albo zamiennie rowerek stacjonarny) Mój pierwszy cel to 62kg czyli praktycznie już osiągnięty, teraz myślę o 55 ![]() Pozdrawiam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Raczkowanie
|
Agunia kochanie dziekuje za wiare i wsparcie ale dzisiaj znow poleglam i zjadlam kilka tys kalorii, przez 3 dni z wagi 53 kg przytylam na 58
![]() ja jestem normalnie rekordzistka w tyciu na czas chyba, ja tak mam ze zjem lisc salaty wiecej i juz wszystko idzie w ruch ![]() Od jutra chce zaczac, choc bym niewiem co tylko ciekawe czy bd miec taka motywacje jaka mam teraz bo zazwyczaj z dniem nastepnym ona znika Mam wszystko co sprzyja diecie, cala lodowka owocow i warzyw, ciemny chleb niskokaloryczny, zdrowe musli ktore dzis kupilam, chude mleko, owoce ktore rozna w ogrodku, wiec nie wiem czemu z tego nie korzystam Mam nadzieje ze od jutra juz nigdy nie bede miala napadu choc to nierealne przy ed ![]() Gdybym byla w polsce juz dawno bym poszla sie leczyc ![]()
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#20 |
Zakorzenienie
|
Dorisek16 po to tu jestesmy zeby sie wspierac
![]() I nie martw sie nie jestes sama ja tez sie nazarlam przed chwilka i znowu strasznie sie z tym czuje ![]()
![]() |
#21 |
Przyczajenie
|
![]()
Heej ;D
To może i ja się dołączę do Was ![]() A więc tak.. Ważę 66 kg przy wzroście 1.64 m i od 2 tyg zdrowiej się odżywiam i regularnie ćwiczę ( 5 razy w tyg biegam rano i ćwiczę a w sobotę i niedzielę tylko ćwiczę ). Wczoraj się zważyłam i moja motywacja się zmniejszyła bo nie ubyło mi ani 1 kg ![]() Czy u Was też tak ciężko waga ubywa czy to ze mną coś jest nie tak.? ![]() Pozdrawiam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Raczkowanie
|
Ok Agunia to od jutra zaczynamy razem
![]() jak bede czula ze zbliza sie napad to siade do kompa i bede pisala na forum lub cos musi mi sie udac ![]()
![]() |
#23 |
Raczkowanie
|
Hej hej koleżanki,ja też chętnie sie dołaczę.moj dzisiejszy jadłospis:
jogurt z platkami żurek z torebki ziemniaki,kotlet,mizeria napój kawowy jogurt,muesli,słonecznik mam 165,waze 54,3,chce zejść do 50,a potem do 47 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#24 |
Wtajemniczenie
|
Hej! Można dołączyć?
Ja zaczynam dietkować pierwszy raz w życiu (aż wstyd się przyznać). Ważę tak ok. 90 kg przy wzroście 169 (nie mam możliwości dokładnego zważenia się póki co). Masakra. Chcę zejść do 52-54. Utyłam strasznie przez studia i generalnie kryzys egzystencjalny. Czytam sobie o dietach, ale póki co jestem w tym dość zagubiona. Wiem tylko, że nie chcę stosować Dukana. Mój dzisiejszy jadłospis (nie mam pojęcia czy jest dobry, może mogłybyście ocenić?): śnaidanie: serek danio, kawałeczek ciasta czekoladowego (ałć) 2 śniadanie: też serek danio ![]() obiad: brak, nie mogłam wejść do kuchni (to długa historia) kolacja: 2 połówki bułki musli z pstrągiem wądzonym, jeden ogórek małosolny, 100 gram jogurtu naturalnego, kawałek białego sera grubości ok. 5 mm i wielkości dłoni z 5 wisienkami z dżemu + kawa z mlekiem (trochę za dużo na kolacje, nie? to przez ten brak obiadu...) Generalnie chyba ta dieta 1000 kcal jest najsensowniejsza - próbowałyście ją stosować? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Raczkowanie
|
Abraxsax tu masz link do dirty 1000 kcal
https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...1#post28738822
![]() |
#26 |
amor vincit omnia
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#27 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Może i masz rację. Ale ja nie mam za bardzo możliwości ćwiczyć (niemal nie wychodzę z domu, najwyżej jakieś spacery, biegać latem nie mogę, bo mam uczulenie na pyłki i dosłownie się podduszam, a w moim pokoju 3x3 m gdzie jest łóżko, biórko, szafa kątowa i jeszcze kilka mebli nie ma nawet jak się położyć do robienia brzuszków)- stąd to ograniczenie do 1000. Nie zamierzam tak jeść 10 lat, na razie spróbuję miesiąc, potem pewnie dodam te 200 kcal. A właśnie - znacie jakieś ćwiczenia, które nie wymagają miejsca ani sprzętów? przysiady - to wiem. A coś jeszcze? |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#28 |
amor vincit omnia
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#29 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() A co do diety, i to już do wszystkich: NIE RZUCAJCIE SIĘ NA DIETY CUD, GŁODÓWKI ITP ![]() Owszem schudniecie szybko ale kosztem efektu jo-jo! Jedyną słuszną i trwałą w efektach dietą jest ZDROWA DIETA którą stosuje Dzaga! ![]() ![]() ![]() Chudniecie wolniej, ale zdrowiej i bez wyrzeczeń (raz w tygodniu dzień dyspensy jest bardzo motywujący!) |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#30 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Myślę, że nie warto ![]() Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:46.