|
Notka |
|
Dom, mieszkanie, nieruchomości Szukasz domu, mieszkania lub nieruchomości? Masz już upatrzone lokum i czeka cię remont? Dobrze trafiłeś - tutaj wymieniamy się wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Rozeznanie
|
jak duże lub małe macie kuchnie
Witam. Mam problem i chciałabym prosić Was o radę.
otóż w chwili obecnej mam dość dużą kuchnie 3,20 na 4,70. Nie jest mi taka potrzebna. I zastanawiam się, żeby ją podzielić na pół. Wyszłaby mała kuchnia i mała sypialnia, taka, zeby sie zmieściło tylko łózko i jakiś mały stolik. Po zmniejszeniu kuchnia miałaby 2,30 na 2 do 2,50 metra. Już rozplanowałam jak postawiłabym mebeki, które mam i zamówiłabym tylko jedną szafkę w sumie. Nie wiem jednak czy w tak małej kuchni nie będzie zbyt ciasno. proszę napiszcie , może macie takie małe kuchnie. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Raczkowanie
|
Dot.: jak duże lub małe macie kuchnie
Ja mam mniej więcej taką kuchnię 2,3 x 2,3 m. Nie narzekam, choć w kuchni trzymam tylko rzeczy (garnki, talerze, kubki itp.), których codziennie używam. Inne (półmiski, wazy, serwisy, zastawy) przechowuję w wbudowanej we wnękę szafie przedpokojowej. Mam zabudowany tylko jeden róg w kuchni. Poza tym stół, ławę góralską i krzesła. Kuchnia jest przytulna i uwielbiamy w niej przesiadywać, ale chcąc mnieć taką małą trzeba znaleźć miejste na różne czubki, kubki itp gdzie indziej.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Raczkowanie
|
![]()
Moja kuchnia ma wymiary: 2,20 * 3,40. Wolalabym żeby była szersza, bo wygląda jak wagon tramwajowy
![]() Twoja kuchnia po przeróbce bylaby szersza od mojej o 10cm, a krótsza o 90cm. Edytowane przez Alkmina Czas edycji: 2009-08-28 o 16:04 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Rozeznanie
|
Alkmina czekam na fotki. Remont planujemy co prawda dopiero w przyszłym roku, bo bedziemy musieli podłączyć hydraulikę w innym miejscu , ale już teraz chcę zaplanowac wszystko.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Rozeznanie
|
Ja przeniosłam kuchnię z pomieszczenia 2,5mx2,5m - zrobiłąm tam małą sypialnię- łóżko i dwie szafeczki nocne. Przeniosłam ją do wnęki z oknem w dużym pokoju, bo trudno było zagospodarować tę wnękę na sypialnię. Teraz mam kuchnię otwartą na duży pokój, w którym znajduje się narazie tylko stółi krzesła. Co do obecnego aneksu kuchennego to ma 2,30mx1,85m. Szafki mam pod sam sufit więc miejsca mi nie brakuje. W związku z tym, że jest otwarta na pokój nie wydaje się mała. Jestem zadowolona z tych przenosin. Dzięki temu mam 3 pokoje.
![]() |
#6 |
Rozeznanie
|
kraajanka u mnie wyszła by sypialnia 3,20 na 2 lub 2,5 metra (zalezy gdzie postawie ściankę). Może masz zdjecia, chciałabym zobaczyć jak to wyglada. Czy sypialnia nie jest ciasna? u mnie akurat byłby w sypialni duże okno (2 metry szerokości), więc chyba nie byłoby tak źle.
Kochane wklejajcie zdjecia, muszę to zobaczyć na własne oczy ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Raczkowanie
|
abc_81, załączam zdjęcia mojej kuchni.
Edytowane przez Alkmina Czas edycji: 2009-08-28 o 16:04 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Rozeznanie
|
Moja kuchnia we wnęce pokoju i sypialnia w miejscu kuchni (tylko przerobiliśmy wejście od pokoju z aneksem, a w miejscu starego wejścia wyszła wnęka 50 cm x 180 cm i mamy tam szafę z przesuwanymi drzwiami.
Przepraszam za zdjęcia z bałaganem i te niewyraźne ![]()
![]() |
#9 |
Rozeznanie
|
Jeszcze szafa wnękowa w przedpokoju, zdjęcie stare, bo nie ma już stolika z tv w tym pokoju.
![]() |
#10 |
Rozeznanie
|
Kraajanka całkiem nieźle ta sypialnia wyglada. Co prawda jest mała, ale jak sobie wyobrażalam, to myślałam że bedzie mniejsza.
o to smialo mogę planować taką małą sypialnie u siebie. A co do kuchni ja muszę mieć zamknięta kuchnię. bardzo lubie piec i gotować. Ale zapach potraw w całym mieszkaniu mnie drażni ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Rozeznanie
|
Ja nie miałam z tym problemu. Lubię gotować, ale lubię też mieć kontakt z rodziną i przyjaciółmi, którzy nas odwiedzają. Zawsze wspólnie przygotowujemy wtedy posiłki. Lubię tam przebywać.
W sypialni są dwie małe szafeczki nocne i łóżko 140cm x 205 cm. Za łóżkiem we wnęce będą jeszcze półki na książki, które muszę przenieść z innego pokoju. Na ścianie na wprost okna będzie tapeta ozdobna. Wejście do sypialni ma ponad 120 cm. Takie mam drzwi do sypialni i tak wygląda pomieszczenie po kuchni - bałagan w czasie remontu - to była masakra ![]()
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#12 |
Zakorzenienie
|
ja mam kuchnie 180 cm na 240 cm z nie wliczająca sie w ten wymiar wnęką na lodówkę. byłam przerażona ale przy dobrym doborze odpowiednich szafek i sprzętów można zrobić naprawdę ładne i funkcjonalne wnętrze.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Raczkowanie
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Zadomowienie
|
Kraajanka ale super rozwiązanie. Piękna kuchnia a sypialnia...
Marzyła mi się kuchnia w pokoju, ale miałabym problemy z wentylacją. Mam tylko jedno okno w pokoju, a kuchnia musiałaby być na drugim końcu pokoju. Na dodatek kuchnia ma 3mx2m, z czego na całej ścianie 3 metrowej jest okno. Więc sypialnia z niej żadna. Tylko łóżko i nawet nie byłoby miejsca na szafkę nocną. A jeszcze przydałby sie telewizor, komputer... Niby są plazmy i laptopy, ale obawiam się, że zarówno nie miałabym salonu z prawdziwego zdarzenia, ani sypialni. Więc nie pozostaje mi nic innego jak tylko zrobić kuchnię tak żeby było w miarę funkcjonalnie i tyle. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:42.