|
Notka |
|
Pielêgnacja w³osów W tym miejscu rozmawiamy o pielêgnacji w³osów. Je¶li twoje w³osy s± suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawê sytuacji. Do³±cz do nas. |
![]() |
|
Narzêdzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 432
|
Jedna strona w³osów w du¿o gorszym stanie...
Znowu mam problem z wlosami i jest on do¶æ nietypowy
![]() Mianowicie - prawa strona moich w³osów znacz±co rózni siê od drugiej. A moja pielêgnacja chyba tylko pogarsza sprawê. Ró¿nicê w wygl±dzie dwóch stron moich w³osów zauwa¿y³am ju¿ dawno temu, ale by³a nieznaczna (lewa trochê bardziej siê krêci³a) i postanowi³am, ¿e prawa strona bedzie bardziej pielêgnowana. Wiêc na praw± stronê g³owy nak³ada³am od¿ywki, oleje z duz± dok³adno¶ci±, w zwiêkszonej ilo¶ci i ogólnie chucha³am i dmucha³am na ten obszar :P Teraz zaczynam mieæ wra¿enie, ¿e nic mi to nie da³o, a wrêcz przeciwnie ![]() ![]() ![]() Macie mo¿e jakie¶ propozycje co z tym zrobiæ? Z góry dziêkujê ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 3 594
|
Dot.: Jedna strona w³osów w du¿o gorszym stanie...
Cytat:
Albo prawa strona jest prosta, bo obci±¿ona zbyt du¿± ilo¶ci± kosmetyków ?
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 182
|
Ja prawie zawsze ¶piê na lewym boku i zauwa¿y³am, ¿e w³osy z tej strony s± w gorszym stanie :/
Jakie¶ rady ? Nauczenie siê spaæ na prawym niestety nie wchodzi w grê :/ Mo¿e zwi±zywanie na czubku g³owy ?
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 3 787
|
Nie na czubku, bo mo¿esz os³abiæ cebulki przez kilka godzin napiêcia w³osów. Wysoko i lu¼no nie da rady - koczek nie przetrwa nocy.
Ja nie bawiê siê w jakie¶ finezyjne upiêcia i zwi±zuje w³osy na wysoko¶ci karku w kitkê, nie przeci±gam ostatni raz, to co zostaje owijam dooko³a powsta³ej 'cebulki' i koñcówki wk³adam pod gumkê (oczywi¶cie bez metalowych elementów!). Czasem zabezpieczam drug± gumk±. Wygl±da to jak '¶limaczek' Anwen. Polecam zakup/uszycie jedwabnego czepka, ¶wietnie chroni w³osy przed ocieraniem siê o poduszkê. Jak kto¶ nie wie o co chodzi to doda³am za³±cznik ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 81
|
Powinna¶ przede wszystkim zacz±æ tak samo pielêgnowaæ obie strony w³osów, w ogóle wydaje mi siê g³upim pomys³em skupianie tylko na jednej O_o nigdy bym na co¶ takiego nie wpad³a. Dbaj o ka¿d± stronê tak samo i najwy¿ej bêdziesz mieæ jedn± bardziej skrêcon±, a nie jedn± idealnie zdrow±, a drug± suche siano.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 6 595
|
moze to wina torebki? ja mam dlugie i wiecznie je sobie przygniatam, niestety, ale staram sie przerzucaæ je na lewa stronê.
![]() |
#7 |
Przyczajenie
Wiadomo¶ci: 5
|
Te¿ mam problem z w³osami z prawej strony
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 461
|
Ostatnio zauwa¿y³am w lustrze ¿e praw± stronê w³osów mam bardziej zniszczon± ni¿ lew±
![]()
![]() |
#9 |
Przyczajenie
Wiadomo¶ci: 11
|
A mi siê wydaje, ¿e to mo¿e byæ tak¿e wina ciêcia.
Oczywi¶cie nie wiem, jakie macie fryzury, ale mogê stwierdziæ to na w³asnym przyk³adzie. W³osy mam do¶æ mocno wycieniowane, a przedzia³ek z boku g³owy (po lewej stronie). Strona z przedzia³kiem wydaje siê czasami byæ g³adsza i bardziej prosta, bo jest tam mniej w³osów. Ta strona która przedzia³ku nie ma i "zabra³a" trochê tych w³osów drugiej stronie (nie wiem czy zrozumiecie o co mi chodzi ![]() Jednak to tylko z³udzenie... Obie strony maj± tak± sam± kondycjê. Wiêc wam chyba zostaje zganiaæ na poduszki i torebki. ;P
![]() |
#10 |
Konto usuniête
Wiadomo¶ci: 20 500
|
tak, to mo¿e byc wina ciêcia. chyba mam co¶ takiego.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 142
|
JA TE¯ MAM TEN PROBLEM!
I to z po³ow± w³osów i brwi± po tej samej stronie- s± wytarte i bardziej zniszczone. TO WINA pozycji podczas snu!!! fryzjerka kaza³a mi spaæ na wznak, ale bardzo trudno jest mi siê przyzwyczaiæ ;-( |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 432
|
Dzieki za rady
![]() Sadze, ze przyczyn± jest pozycja podczas snu, jednak trudno mi temu zapobiec, bo jak probuje spiac w³osy to rozplatuja mi sie, a koczek na czubku g³owy sprawia, ze bol± mnie cebulki. Ciêcie w moim przypadku nie ma nic do rzeczy, bo mam zwyczajnie ¶ciête na prosto. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 142
|
To mo¿e spaæ w cienkim turbanie na g³owie?
Ja wi±¿e kucyk bo nie mogê siê nauczyæ spaæ na wznak, tylko zawsze na lewej stronie ... ;-(
![]() |
![]() |
|

Ten w±tek obecnie przegl±daj±: 1 (0 u¿ytkowników i 1 go¶ci) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:50.