|
Notka |
|
Konkurs Sephora Napisz w swoim wątku, jakie kosmetyki są niezbędne w Twojej kosmetyczce i wygraj wspaniałe nagrody marki Sephora! |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Zadomowienie
|
Niezbędniki optymistycznej maturzystkiWstęp Ostatni rok liceum stanowi wielkie wyzwanie dla młodego człowieka. Czas intensywnych przygotowań do matury, męczące zajęcia w szkole, pogodzenie nauki z poświęceniem choć odrobiny czasu dla najbliższych, by nie czuli się zaniedbani, mnóstwo stresu i obowiązków. Nie oznacza to jednak, że wszytko jest przeciwko nam. Optymistyczne podejście do świata i dobry humor pomogą nam przebrnąć przez największe problemy. 'Czy coś może nam dopomóc w trudnym okresie?' Oczywiście oprócz grona najbliższych osób, ważny jest uśmiech na twarzy, dobre samopoczucie i dbanie o siebie! W dzisiejszych czasach ciągle podkreśla się, że liczy się charakter i wnętrze. Ale nie możemy zapominać o naszym wyglądzie. Najważniejsza jest równowaga! Odpowiednia pielęgnacja i makijaż podkreślający urodę dodają nam odwagi i pewności siebie, poprawiają nasz humor i samopoczucie. Dzięki temu mamy więcej wiary w siebie i łatwiej mierzyć się nam z trudnymi problemami i przyjmować wszystko z uśmiechem. W następnych postach postaram się przedstawić, co mi pomaga w mierzeniu się z codziennością i pokażę moje niezbędniki kosmetyczne! ![]() ---------- Dopisano o 22:08 ---------- Poprzedni post napisano o 21:42 ---------- Pielęgnacja twarzy
Nawet najpiękniejszy makijaż wykonany ulubionymi kosmetykami nie będzie dobrze wyglądał na zaniedbanej skórze. Odpowiednia pielęgnacja jest więc podstawą do lepszego samopoczucia ![]() Jako posiadaczka skóry mieszanej, muszę bardzo umiejętnie dbać o swoją cerę. Szerokim łukiem omijam kosmetyki podrażniające cerę, zawierające alkohol i dużo detergentów. Stawiam na naturalną pielęgnację. Oczyszczanie skóry rano
Oczyszczanie skóry wieczorem
![]() Edytowane przez ThinkOrange Czas edycji: 2012-03-31 o 21:12 |
![]() ![]() |
![]() |
#2 |
Zadomowienie
|
Dot.: Niezbędniki optymistycznej maturzystki
Niezbędniki makijażowe
Czyli bez czego naprawdę trudno by mi było się obejść. Mam więcej kosmetyków, ale najważniejsze są właśnie te poniżej! ![]() Bardzo lubię się malować, ale nie jestem uzależniona i pójście do szkoły bez makijażu jest u mnie normalnie ![]() Czasem człowiek woli poleżeć dłużej rano w łóżku ![]() 1. Do ujednolicenia cery ma ważne okazje i nie tylko ![]() 2. Cienie z firmy sleek - moje ulubione! ![]() 3. Tusz do rzęs, czarny, wydłużający. 4. Róż w kremie - aktualnie maybelline dream touch blush w kolorze pink. 5. Naturalny puder bambusowy z jedwabiem z Biochemii Urody. 6. Błyszczyki, szminki, pomadki - zawsze muszę mieć coś przy sobie. ZAWSZE ![]() ![]()
![]() |
#3 |
Przyczajenie
|
Dot.: Niezbędniki optymistycznej maturzystki
No siostra, mam nadzieję że wygrasz i się podzielisz kosmetykami
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:00.