|
Notka |
|
Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
problem z orgazmem
hej
powiedzcie mi czy torbiel na jajniku ma wpływ na osiąganie orgazmu? jestem w stałym związku, facet mój jest cudowny, wszystko ładnie pięknie zawsze było, nawet kilka razy, a od jakiegoś miesiąca nie mogę dojść, udało mi się może ze trzy .. wiecie coś na ten temat? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Raczkowanie
|
Dot.: problem z orgazmem
Myślę, że na orgazmy torbiel nie ma wpływu, ale gdy jest torbiel, to stosunki są w mniejszym, lub większym stopniu bolesne i to nie pozwala się skupić na przyjemności. Tak jest u siebie?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Raczkowanie
|
kobieta do orgazmu musi dojrzec... rzadko sie zdarza zeby odrazu po pierwszym razie byl orgazm... czasami to trwa latami... u mnie trzy lata... seks byl przyjemny... no ale fajerwerkow nie bylo :d
![]() |
#4 |
Przyczajenie
|
chodzi właśnie o to, że dochodziłam za każdym razem, a od jakiegoś czasu jestem już bardzo blisko, ale sam szczyt nie nadchodzi
nie jest to sprawa życia i śmierci, bo seks jest przyjemny nawet bez szczytu no ale zawiedziona mina partnera nie robi na mnie dobrego wrażenia, zastanawia się co się z nim stało, że nie jest już tak cudownie (w jego mniemaniu) jak poprzednio. jeśli chodzi o bolesność, to raczej nie odczuwam bólu, czasem mi się to zdarza, ale tylko w jednej pozycji, której z racji torbieli staram się unikać, mimo że to moja ulubiona nie wiem co mam robić, bardzo kocham mojego faceta i nie chcę, żeby myślał, że coś z nim jest nie tak. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
ma zielone pojęcie
|
joeanns, a czy coś się w Waszym życiu seksualnym zmieniło odkąd wiesz o torbieli? Zaczęłaś brać tabletki antykoncepcyjne, pogorszyło się Twoje zdrowie, przestaliście stosować żele, zmieniliście pozycje seksualne na takie, w których dawniej też nie miałaś orgazmu...? Czy wszystko jest takie jak było wcześniej?
![]() |
#6 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Coś więcej napisz o tym, co robisz z tą torbielą, jak duża jest i jak wygląda leczenie. Czy ona jest stwierdzona przez lekarza, czy tylko podejrzewasz, bo może to coś innego. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Przyczajenie
|
Tabletki brałam już kilka miesięcy, zanim dowiedziałam się o torbieli po badaniu usg. Jest ona niewielka, ma 2,5 centymetra. Może sama świadomość tego, że tam jest, ogranicza mój psychiczny komfort.
Jeśli chodzi o zmiany w życiu seksualnym, to nic się nie zmieniło, kochamy się z dnia na dzień coraz bardziej. Mój pociąg seksualny nie maleje po tabletkach- wręcz przeciwnie, mój partner nazywa mnie żartobliwie 'nimfomanką'. ![]() z torbielą do lekarza wybieram się jeszcze raz, bo jedyne co usłyszałam od ginekologa to : przyjdzie pani za pół roku, to wytniemy. Taki NFZ - trzeba wyjąć stówę i iść prywatnie. |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#8 |
Raczkowanie
|
Dziwne, bo przy tabletkach raczej nie powinno być torbieli... To wycinanie za pół roku też dziwne. Szybko zmień lekarza. Torbieli o takim rozmiarze się raczej nie wycina, tylko się wycisza jajniki właśnie tabletkami hormonalnymi, żeby nie rosła większa, no i się oczywiście monitoruje co się z nią dzieje... jakie pół roku, do diabła?... Poza tym 2,5 cm - taki rozmiar osiąga dojrzały pęcherzyk graffa, kto to nazwał torbielą. Wg mnie coś jest nie tak z tą diagnozą, ale nie denerwuj się i po prostu idź do innego lekarza. Co do problemu z orgazmem, to wydaje mi się, że masz stresa po prostu, bo nie wierzę, że informacja o torbieli cię nie zdenerwowała.
Nie martw się. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:57.