|
Notka |
|
Konkurs Sephora Napisz w swoim wątku, jakie kosmetyki są niezbędne w Twojej kosmetyczce i wygraj wspaniałe nagrody marki Sephora! |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Zakorzenienie
|
To mieć muszę, bez tego się nie ruszę!Witam, to może żeby było kulturalnie to na początek się przedstawię
na imię mam Karolina, lat mam 20 i co ważne jestem kompletnym laikiem w dziedzinie makijażu, co nie ukrywam bardzo chciałabym zmienić.. W mojej kosmetyczne znajdują się raczej tanie kosmetyki, bo dopiero się uczę i kombinuję, ale może lepiej byłoby mi uczyć się na kosmetykach takiej marki jak Sephora? Na pewno tak, więc próbuję. Konkurs trwa do 2 kwietnia, więc postanowiłam że codziennie będę dodawać jedną- dwie notki na temat danego kosmetyku znajdującego się w mojej kosmetyczne, każdy post będzie okraszony zdjęciem mojego autorstwa żeby nie było, że kłamię motam i kombinuję. W każdej notce będzie podana nazwa, cena no i oczywiście powód tego czemu akurat ten produkt znajduje się zawsze w mojej kosmetyczce, mam nadzieję że Was nie zanudzę. Pozdrawiam i życzę powodzenia wszystkim pozostałym Paniom biorącym udział w konkursie. ![]() ![]() Edytowane przez Imperfecta Czas edycji: 2012-03-20 o 17:24 |
![]() ![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: To mieć muszę, bez tego się nie ruszę!
Cześć, co u Was?
Ja delikatnie umieram na anginę ropną i jedząc kisielek pomarańczowo-ananasowy postanowiłam napisać pierwszą notkę w moim wątku konkursowym. W kosmetyczce mam na prawdę różne rzeczy więc może zacznę od dwóch które może nie są konieczne by nosić je zawsze przy sobie ale mimo wszystko je mam. 1. Jedwab do włosów, Joanna cena, ok 15 zł ![]() Moje włosy są kręcone i niesforne, a tan jedwab sprawia że wszystko układa się jak należy, tylko należy "wyciskać" z umiarem żeby nie przesadzić w czym pomaga zdecydowanie pompka. Nie wyobrażam sobie nie mieć tego kosmetyku przy sobie, często zdarza mi się, że mimo porannego układania włosów już po dojściu do szkoły jeden włos tu, jeden tam a on wszystko porządkuje a do tego tak cudownie pachnie i sprawia, że włosy są miękkie i lśniące! ![]() 2. Antyperspirant, Rexona Women Maximum Protection cena, ok 25zł ![]() Zawsze miałam problem z nadmierną potliwością, próbowałam już tylu rzeczy że pewnie brakłoby mi miejsca do opisania tego wszystkiego. Ten antyperspirant polecała mi moja macocha, która bardzo go chwaliła, ale ja byłam dość sceptycznie nastawiona no bo i ta cena za zwykły nieapteczny produkt mnie zastanawiała, ale kiedy go dostałam w prezencie na wypróbowanie całkiem zmieniłam zdanie! Świetnie sobie radzi przez cały dzień z moją potliwością, ma dość przyjemny choć jak dla mnie zbyt intensywny zapach no i troszkę brudzi ubrania. Ale skuteczność ma maksymalną więc nie narzekam, tylko wkładam go z powrotem do mojej kosmetyczki. ![]() 3. Szczotka do włosów oraz gumki i inne przybory do włosów. ![]() Szczotkę do włosów ma chyba każda z Nas, a bo wiatr, a bo coś nie wygląda tak jak miało więc zawsze się przydaje. A gumka do włosów wbrew pozorom może mieć wiele zastosowań! Dziękuję za uwagę i poświęcenie czasu jeśli ktoś przegląda. Wieczorem bądź jutro opiszę kolejne kosmetyczne niezbędniki. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
Wczoraj nie miałam już czasu więc dzisiaj kolejna część rzeczy znajdujących się w mojej kosmetyczce, pozdrawiam wszystkie dziewczyny biorące udział i zapraszam do udzielania się w moim wątku.
![]() 4. Odżywczy krem do rąk z Biedronki BeBeauty. cena: ok 4 zł. ![]() Uwielbiam ten krem, mimo że nie mam nie wiadomo jakich problemów ze skórą dłoni to zdarzają się dni kiedy woła ona pomocy, wtedy zawsze mam przy sobie ten właśnie krem, uwielbiam jego cenę, konsystencję i zapach, który fakt faktem na początku mnie drażnił ale teraz jest dla mnie idealny. Krem szybko się wchłania i sprawia że skora jest gładka i sprężysta. Właśnie dlatego ten krem jest zawsze blisko mnie. 5. Odżywka do paznokci z jedwabiem, Lovely cena: ok 5-6zł ![]() Kiedyś moje paznokcie łamały się na każdym kroku, wtedy nadłamany paznokciem przemalowałam właśnie tą odżywką i wszystko było w porządku. Na szczęście odkąd jej używam coraz rzadziej jest mi potrzebna w awaryjnych sytuacjach, bo po prostu utwardza moje paznokcie, ale mimo wszystko nie umiem się z nią rozstać i noszę ją wszędzie ze sobą. 6. Pilnik do paznokci For Your Beauty cena- ok 4,50 ![]() Jak już wspominałam często łamały mi się paznokcie, więc pilniczek był niezbędny, by przypiłować i nie dopuścić do dalszego rozdwajania i niszczenia się płytki. A ten w dodatku ma śliczny różowy kolor. Dziękuję, jutro kolejne rzeczy z mojej kosmetyczki. Pozdrawiam. Karolina. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
|
![]() Witam wszystkich w kolejnej części mojego wątku o niezastąpionych rzeczach znajdujących się w mej kosmetyczce, to jedziemy z tym koksem!
![]() 7. Nivea Visage, Odżywczy krem nawilżający na dzień, cena: ok 17zł ![]() Ja posiadam akurat wersję niemiecką, którą dostałam w prezencie. Ten krem jest świetny, moja skóra wygląda po użyciu tego kremu wygląda na wypoczętą i promienną. Używam go też pod makijaż, świetnie się do tego nadaje, mam go zawsze przy sobie, ponieważ nigdy nie wiadomo kiedy może się przydać. 8. Pomadka do ust NIVEA Hydro care cena: 6,99zł ![]() Zawsze mam problem z popękanymi ustami więc warto mieć przy sobie tę ulubioną ochronno-leczniczą (jak dla mnie) pomadkę. Szukałam długo tej swojej ulubionej a właśnie ta na dobre zagrzała miejsce w mojej kosmetyczce. 9. Perfum, Halle Berry Reveal cena: dostałam w prezencie, lecz Google mówią, że ok 62 zł. ![]() Jak każda kobieta lubię piękne zapachy, ten dostałam w prezencie i chociaż nie jestem zwolenniczką dawania w prezencie perfum jeśli nie zna się gustu osoby, której się chce je podarować to ten prezent był strzałem w dziesiątkę! Piękny delikatny, lekko kwiatowy orzeźwiający i co najważniejsze długo utrzymujący się na ciele zapach zagościł w mojej kosmetyczce na dobre, kilka razy dziennie wyciągam buteleczkę by rozkoszować się tym pięknym zapachem. Więc to koniec kolejnej porcji moich kosmetycznych skarbów. Od jutra już kosmetyki kolorowe. Pozdrawiam wszystkie uczestniczki konkursu. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5 |
Zakorzenienie
|
![]() Witam w ten piękny sobotni dzionek wszystkie uczestniczki konkursu i wszystkie pozostałe osoby przeglądające mój wątek.
Dzisiaj przedostatni wpis i jednocześnie początek kosmetyków kolorowych. Zapraszam do komentowania i oceniania. 10. Podkład Maybelline Dream Matte Mousse Make-Up. cena: ok 30 zł ![]() Uwielbiam ten podkład od pierwszego użycia! Świetna konsystencja, świetny zapach, cudownie matuje, wygładza i ukrywa niedoskonałości.. Kolor jaki posiadam to 026- Honey Beige i jest świetny, idealnie dopasowuje się do mojej karnacji i pięknie stapia się ze skórą, noszę go bo nigdy nie wiadomo kiedy trzeba będzie coś podreperować. 11. Antybakteryjny puder w kompakcie Synergen cena: 5,99zł ![]() To jest mój numer jeden wśród wszystkich kosmetyków jakie chyba mam (a mam ich na prawdę mnóstwo), tani, świetnie matuje, cudowny kolor 02 idealnie trafiony, ukrywa wszytko co chciałabym ukryć! Noszę zawsze przy sobie, bo lubię co jakiś czas przypudrować nosek. ![]() 12. Róż z jedwabiem i wit. E, WIBO cena: 7zł ![]() Ten róż jest świetny kiedy należy dodać makijażowi rumieńców i ładnie zaznaczyć kości policzkowe. Jestem z niego na prawdę zadowolona, no i ta cena, zawsze mam go przy sobie. ![]() Dziękuję za uwagę, jutro już ostatnia część mojego niezbędnika! Pozdrawiam. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#6 |
Zakorzenienie
|
Witam w ostatniej konkursowej notce w moim wątku.
![]() 13. Tusz AVON, SuperShock cena: w promocji 19,90zł ![]() Super, wydłuża i rozdziela rzęsy, na początku nie mogłam się przyzwyczaić do jego grubej szczoteczki ale teraz jestem zadowolona. ![]() 14. Avon Glimmersticks Diamond, kredka do oczu cena: 19,90zł ![]() Nie potrafię robić kresek, a dzięki tej kredce kreski wychodzą idealnie! Długo się trzyma i ślicznie błyszczy ![]() 15. Eveline, błyszczyk do ust cena: 8zł ![]() Mam bzika na punkcie błyszczyków, zwłaszcza tych przezroczystych z brokatem, dlatego ten jest właśnie taki. Poprawiam usta kilka razy, więc niemożliwością dla mnie jest nie posiadać go blisko siebie. ![]() To już ostatni wpis konkursowy, więc pozdrawiam i życzę powodzenia wszystkim uczestniczkom. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:10.