|
Notka |
|
Podróże, wakacje, wycieczki Forum dla osób, które lubią podróże, wakacje i wycieczki. Dołącz do nas i podziel się opinią na temat ciekawych miejsc, promocji, organizacji wyjazdu itd. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Zadomowienie
|
Porozmawiajmy o wakacjach/urlopach :)
Porozmawiajmy o naszych planach wakacyjnych i urlopowych
![]() Porozmawiajmy też o miejscach w których byliśmy ![]() Ja na urlop wybieram się za kilka dni, do miejscowości Adama Małysza czyli do Wisły ![]() Już nie mogę się doczekać! Czekam na Wasze zwierzenia ![]()
![]() |
#2 |
Agencja Spamu - Nie stać nas na reklamę, więc spamujemy!
|
Dot.: Porozmawiajmy o wakacjach/urlopach :)
Ja też bardzo lubię Wisłę
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Zadomowienie
|
A co poleciłabyś w Ustroniu? Na pewno się tam wybierzemy żeby wjechać na Czantorię ale w sumie nigdy dalej niż za wyciąg się nie zapuszczałam
![]()
![]() |
#4 |
Marudziara
|
Ja jadę z Tż do Zakopanego
![]() ![]()
![]() |
#5 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#6 |
Marudziara
|
Tak, już mamy zarezerwowane miejsce w Willi Mozaika na Makuszyńskiego płacimy 50zł od osoby, ale warunki są super
![]() ![]()
![]() |
#7 |
Zadomowienie
|
O proszę, to tanio jak na centrum i dobry standard
![]()
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#8 |
Konto usunięte
|
Jeszcze niecałe 2 miesiące i dopiero wtedy odsapnę
![]() ![]() A we wrześniu będę starała się złapać jakiegoś lasta, czy to do Turcji czy Chorwacji, a jak nie to hmm Warmia lub Tatry. Tylko zastanawiam się, czy we wrześniu nie będzie dzikich tłumów w Zakopanym. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#10 |
Zakorzenienie
|
Polskie góry
![]() Edytowane przez lala2506 Czas edycji: 2012-07-20 o 18:05 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Zadomowienie
|
![]() |
#12 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Zadomowienie
|
Wreszcie mam czas żeby napisać parę słów o Wiśle. Byłam tam już kilka razy w różnych odstępach czasowych także niektóre rzeczy mogły się zmienić.
Jeśli chodzi o zwiedzanie to: - W centrum przy rynku stoi "ciuchcia" która zbiera większe grupki po czym wyrusza w trasę po całym mieście. Czy podczas jazdy ktoś opowiada historię Wisły, nie wiem bo nie byłam na tej przejażdżce i dopiero teraz się wybiorę. - Również w centrum, w tym samym budynku gdzie jest kino, stoi pomnik Adama Małysza z czekolady. - Jeśli już mowa o Adamie Małyszu to warto też zobaczyć skocznię do której trzeba podreptać dalej w stronę Ustronia o ile dobrze pamiętam. - Tuż za Wisłą a chyba jeszcze przed Ustroniem, jest wyciąg krzesełkowy którym można sobie wjechać na Czantorię. Fotograf pstryka wszystkim zdjęcia i można później swoje kupić wedle życzenia. - Ogółem jest dużo kościołów różnych wiar które można obejrzeć. - Jak byłam mała to pamiętam że było też gdzieś w centrum muzeum owadów ale nie było dane mi tam być. Jeśli chodzi o rozrywkę to: - W centrum jest kino. - Nieopodal za kinem jest amfiteatr gdzie często się coś dzieje a najczęściej w czasie Tygodnia Kultury Beskidzkiej. - Na starym rynku wówczas jest też stawiana mała scena i odbywają się tam różne eventy. - Gdzieś w okolicy Olimpijskiej jest basen odkryty i zakryty chyba też. - Przy starym rynku jest też targowisko gdzie można kupić pamiątki, oscypki, ubrania a nawet jakieś inne domowe bibeloty. - No i najfajniejszą rozrywką jest wylegiwanie się i pluskanie nad Wisłą ![]() Jeśli chodzi o jedzenie: - Mając trochę pieniędzy można sobie pozwolić na wizytę w Bavarii na Wyzwolenia. Kelnerki są ubrane na ludowo, stukają chodakami i zarzucają warkoczami. - Tuż przy Bavarii mieści się pub Alcatraz którego kuchnia to niebo w gębie i to samo tyczy się drinków. Ceny bardzo przystępne ale we wszystkich kolejnych lokalach które opiszę są właśnie takie. - Na przeciwko na 1 Maja (można przejść przez pomost i przejść górną dróżką koło cmentarza) jest fajna knajpka której nazwy nie pamiętam. Zakochałam się tam w smażonych pierogach. - Przy owej knajpce jest cukiernia u Janeczki która sieje rozpustę w portfelach :P Mają też lokal w centrum. W ciastku Snickers można się zakochać bez pamięci ![]() - Im bliżej centrum tym więcej jadłodajni. Przy rzece jest mała budka z parasolami gdzie mają dobre kiełbaski i rybę. - Tuż za nią jest Zapiecek u Jędrysa gdzie mają bardzo dobre naleśniki pikantne ale nie tylko. - Przed straganami jest "bar" gdzie mają dobre rzeczy z grilla. - W samym centrum warto usiąść nad rzeką (za amfiteatrem) na nieziemskie szaszłyki. Jeśli chodzi o nocleg: - Nie polecam Wenecji na Wyzwolenia. Kombinowali z pokojami (miałyśmy z mamą spać w określonym pokoju, to musiałyśmy jedną noc spać w innym nierozpakowane bo nie było sensu się wypakowywać). Nie mają szaf w pokojach tylko stelaże. No i zginęło nam parę rzeczy w tym bluzka która odnalazła się i była ewidentnie noszona... Na podwórku bez kagańca snuł się Amstaff który wyglądał groźnie ale w rzeczywistości był słodziakiem chętnym do zabaw. - Całkiem w porządku również na Wyzwolenia jest Katarzynka. - Na 11 Listopada nocowałam w jednym z tamtejszych licznych domów wczasowych. Był to chyba Relaks który był najfajniejszy jeśli chodzi o nocowanie w Wiśle. Pokoje czyste, w pełni wyposażone ze swoimi łazienkami a w cale nie tak drogo. W budynku Wi-Fi, możliwość jadania obiadów, organizowane dyskoteki dla młodych i ogniska jak ktoś chciał. Piękne widoki z balkonu ale niestety trzeba było do pensjonatu iść kawałek pod górkę i to był jedyny minus. Jeśli chodzi o zakupy to jest dużo budek z pamiątkami, kiosków, sklepów (jeden duży koło ronda), jest nawet super piekarnia prawie w samym centrum. Podobno przed wjazdem do Wisły stoi Biedrona ![]() Chyba wszystko już napisałam, mam nadzieję że pomogę nieco zainteresowanym ![]() ![]()
![]() |
#15 |
Raczkowanie
|
w tym roku wymyśliłam sobie projekt - podróże na koturnach: jeżdżę gdzie się da i zwiedzam miejsca bardzo atrakcyjne turystycznie jak i mniej. zapraszam na bloga, tam prowadzę relacje. Polska naprawdę jest ciekawa
![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:38.