Przebywanie u tż a jego rodzice - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Intymnie

Notka

Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2012-04-03, 09:43   #1
Kwaśna truskawka
Rozeznanie

Przebywanie u tż a jego rodzice

Dziewczyny, pisze tutaj, ponieważ potrzebuje rady kogoś z zewnątrz.

Ja- 20 lata, tż- 22, każde z nas mieszka z rodzicami, dzieli nas 50 km

Tż pół roku temu wyjechał do pracy za granicę, jest 700km stąd, przyjeżdża co 10 dni na 2-3 dni. Oczywiście podczas przyjazdów mieszka w domu swoich rodziców, zawsze w tym czasie ja tam jestem, nocuję. Moi rodzice maja jakieś "ale" jednak uważają, że mam wolny wybór, to moja decyzja co robię, oni mogą tylko powiedzieć co o tym myślą.
Rodzice tż pozwalają mi tam być, są naprawdę uprzejmi. Jednak ostatnio jak rozmawiałam z tż i pytałam co oni na to, że tak często tam nocuje i jestem, tz powiedział, że oni wiedzą, że gdyby na to nie pozwolili to wcale nie przyjechałby do domu, tylko został u mnie (nie widzieliby go)

Teraz zdarzyło sie tak, że tz przyjechał do kraju, a ja nie mogę odpuscic zajęć na uczelni, więc tż ma przyjechać do mnie dzisiaj na dosłownie 3 godziny. A dzisiaj mi mówi, że rodzice mają do niego pretensje o to że jedzie do mnie a nie spędza czasu w domu z nimi.

I to dało mi do myślenia
Powiedzcie mi, czy mi sie wydaję, czy ja go osaczam? Nie daje mu chwili wytchnienia? Moze zrezygnować z tych noclegów u niego w domu? Tylko wtedy praktycznie nie bedziemy sie widywali.

Mam mętlik w głowie, sama nie wiem co mam robić.
Stary 2012-04-03, 10:28   #2
mazix19
Tibby Lockhart

Dot.: Przebywanie u tż a jego rodzice

...

Edytowane przez mazix19
Czas edycji: 2016-12-28 o 22:59
mazix19 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-04-03, 10:36   #3
bubus900
Zakorzenienie

Rozumiem i Ciebie i ich. Oni chcą zobaczyć syna, Ty chłopaka. A nie możecie spotkać się nastepnego dnia ?
Stary 2012-04-03, 10:43   #4
Isandri
Raczkowanie

Mi byłoby głupio tak często nocować u obcych ludzi. Rozumiem, że raz na jakiś czas w wyjątkowej sytuacji można, ale co 10 dni to jak dla mnie trochę za często. Nie dałoby się tego podzielić? Twój TŻ spędzałby jeden dzień i noc u rodziców, a drugi u Ciebie.

Edytowane przez Isandri
Czas edycji: 2012-04-03 o 11:01 Powód: powtórzenie
Isandri jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-04-03, 10:49   #5
Visez
Zakorzenienie

Rozumiem obie strony...
Długo ze sobą jesteście?
Stary 2012-04-03, 10:52   #6
Asji
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Isandri
Mi byłoby głupio nocować tak często nocować u obcych ludzi. Rozumiem, że raz na jakiś czas w wyjątkowej sytuacji można, ale co 10 dni to jak dla mnie trochę za często. Nie dałoby się tego podzielić? Twój TŻ spędzałby jeden dzień i noc u rodziców, a drugi u Ciebie.
Jak wyżej.
Asji jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-04-03, 10:56   #7
Kwaśna truskawka
Rozeznanie

Jesteśmy ze sobą 1,5 roku.
Ciężko byłoby zrobic tak, żeby tz nocował u mnie- mam pokój z bratem, nocował tylko kilka razy jak było miejsce. Tż mieszka w domu.
Tak naprawdę gdyby nie to nocowanie to widzielibyśmy sie znacznie mniej, krócej.

Własnie wiecie, może to głupie, ale jakoś wczesniej nie zastanawiałam się nad tymi noclegami tam, a teraz jakos dotarło do mnie, że to jest dla rodziców tz uciażliwe- dlatego załozyłam ten watek, chciałam znac opinie innych.

EDIT : te przyjazdy na 2-3 dni to w rzeczywistości
1 dzień- przyjazd ok godz. 22-23
2 dzień- cały wolny
3 dzień wyjazd godz. 15

Edytowane przez Kwaśna truskawka
Czas edycji: 2012-04-03 o 10:59
Kwaśna truskawka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2012-04-03, 11:05   #8
Cocaine essence
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kwaśna truskawka Pokaż wiadomość
Dziewczyny, pisze tutaj, ponieważ potrzebuje rady kogoś z zewnątrz.

Ja- 20 lata, tż- 22, każde z nas mieszka z rodzicami, dzieli nas 50 km

Tż pół roku temu wyjechał do pracy za granicę, jest 700km stąd, przyjeżdża co 10 dni na 2-3 dni. Oczywiście podczas przyjazdów mieszka w domu swoich rodziców, zawsze w tym czasie ja tam jestem, nocuję. Moi rodzice maja jakieś "ale" jednak uważają, że mam wolny wybór, to moja decyzja co robię, oni mogą tylko powiedzieć co o tym myślą.
Rodzice tż pozwalają mi tam być, są naprawdę uprzejmi. Jednak ostatnio jak rozmawiałam z tż i pytałam co oni na to, że tak często tam nocuje i jestem, tz powiedział, że oni wiedzą, że gdyby na to nie pozwolili to wcale nie przyjechałby do domu, tylko został u mnie (nie widzieliby go)

Teraz zdarzyło sie tak, że tz przyjechał do kraju, a ja nie mogę odpuscic zajęć na uczelni, więc tż ma przyjechać do mnie dzisiaj na dosłownie 3 godziny. A dzisiaj mi mówi, że rodzice mają do niego pretensje o to że jedzie do mnie a nie spędza czasu w domu z nimi.

I to dało mi do myślenia
Powiedzcie mi, czy mi sie wydaję, czy ja go osaczam? Nie daje mu chwili wytchnienia? Moze zrezygnować z tych noclegów u niego w domu? Tylko wtedy praktycznie nie bedziemy sie widywali.

Mam mętlik w głowie, sama nie wiem co mam robić.
Mam podobną sytuację, ja i TŻ jesteśmy w tym samym wieku co Wy, mieszkamy 30km od siebie, oboje z rodzicami . Nocowałam u niego często , ale u nas sytuacja była dosyć łatwa, bo rodzice znali mnie już od kilku lat, kiedy to widywaliśmy sie na dzień, znali też podejście TŻta- jestem jedyną dziewczyną , którą on przyprowadził do domu, dlatego zawsze atmosfera jest luźna i miła.

Według mnie powinnaś wiedzieć czego chce Twój TŻ. Jeżeli sam chce przyjechać , to w czym problem? 3 godziny ich nie zbawią. Powinien jednak wyraźnie zaznaczyć rodzicom, że to nie Ty wywierasz na nim jakąś presję , że ma być , a on sam chce się z Tobą zobaczyć. Żeby nie wychodziło tak, że on nalega żebyś była na noc, on woli się zobaczyć z Tobą, on chce być a w oczach rodziców Ty wychodzisz na tą co odciąga ich syna od nich i otacza go z każdej strony. To będzie prowadziło do niezdrowej rywalizacji miedzy nimi a Tobą o czas i zainteresowanie TŻta.

Zresztą, ja rozumiem , że rodzice , że tęsknią, ale co on miałby robić przez te 2-3 dni non-stop z nimi gdyby Ciebie nie było? Grałby na kompie, wyszedł do kolegów albo znalazł inne zajęcie , bo przecież nie nie przyjeżdża raz na rok tylko co 10 dni w tym wieku nie siądzie u mamy na kolanach i nie będzie jej opowiadał każdego dnia .

Pogadaj z TŻtem, przyciśnij go i dowiedz się co serio myślą jego rodzice i on sam o tej sytuacji, wypracujcie taki system spotkań żeby wszyscy byli zadowoleni.

Cocaine essence jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-04-03, 11:25   #9
fioleciasto
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mazix19 Pokaż wiadomość
No trochę to tak nie na miejscu nocować w końcu u obcych ludzi ... jakby nie było. Długo się znacie?
Myślę, że to wszystko zależy od układów jakie w danym domu panują, od relacji z tymi ludźmi itd.
Mój tż sypia u mnie regularnie co tydzień albo i częściej, a mieszkam z mamą i mam również jak autorka wątku 20 lat.

Najszczęśliwsza na świecie podwójna mama

2021 :82
2022 :26
fioleciasto jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-04-03, 11:40   #10
CytrynowaPannica
Zadomowienie

Myślę, że Twój chłopak mógłby porozmawiać ze swoimi rodzicami, bo nikt inny nie wytłumaczy Im, że o ile Oni są dla Niego ważni, o tyle Ty również.

Rozumiem obie strony, miłość rodzicielską i Twoją - partnerską, ale na jakiś kompromis trzeba iść.
Zapytaj łagodnie Twojego faceta, czy Jego rodzicom nie przeszkadza Twoja częsta obecność. To, że On twierdzi, że nie, nie znaczy, że jest tak w rzeczywistości.
Jeśli masz dobre relacje z Jego rodzicami, możesz spróbować zapytać sama.
Stary 2012-04-03, 12:24   #11
Unex
bez kija nie podchodz

Hmm ja jestem z tż stosunkowo niedługo, nocuje u niego czasem, on u mniej - nikt nie ma pretensji, nie ma krzywych spojrzeń.
Myślę, że to kwestia dogadania i układu.

Cytat:
Waga najszybciej spada jak się ją wypie**oli przez okno

10/06/14

Unex jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-04-03, 12:45   #12
ama4
High Quality Since 2007

Przy okazji tego tematu dopytam i skorzystam z Waszej obecności - nie jest Wam jakoś głupio spotkać się rano z rodzicami Waszych TŻ w piżamie na przykład? Mnie w sumie było nawet czasami głupio spojrzeć własnej matce w oczy po tym, jak z eksem uprawialiśmy seks w moim pokoju i zawsze coś tam mogła usłyszeć, choć staraliśmy się być cicho Więc tym bardziej mnie ciekawi, jak się czujecie po nocowaniu u Waszych TŻ
Cytat:
Napisane przez normalnyFacet
Desperacja prowadzi tylko do masochizmu
ama4 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-04-03, 12:53   #13
Mojwa
zuy mod

GG do Mojwa

Cytat:
Napisane przez ama4 Pokaż wiadomość
Przy okazji tego tematu dopytam i skorzystam z Waszej obecności - nie jest Wam jakoś głupio spotkać się rano z rodzicami Waszych TŻ w piżamie na przykład? Mnie w sumie było nawet czasami głupio spojrzeć własnej matce w oczy po tym, jak z eksem uprawialiśmy seks w moim pokoju i zawsze coś tam mogła usłyszeć, choć staraliśmy się być cicho Więc tym bardziej mnie ciekawi, jak się czujecie po nocowaniu u Waszych TŻ
Oo
nigdy nie byłaś u nikogo w gościach, nocując u niego?

L'amore scalda il cuore.

Do. Or do not. There is no try.

23.05.2011
22.05.2017
02.12.2017
Mojwa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-04-03, 13:31   #14
moooniaaaa
Zakorzenienie

Na Twoim miejscu zapytałabym szczerze tż co jego rodzice na to. I liczyła na jego prawdomówność

Jak już do nich jedziesz to bierz coś ze sobą, jakieś ciasto itp., zawsze to lepiej wygląda niż weekendowy gość z pustymi rękoma
moooniaaaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-04-03, 13:46   #15
ama4
High Quality Since 2007

Cytat:
Napisane przez Mojwa Pokaż wiadomość
Oo
nigdy nie byłaś u nikogo w gościach, nocując u niego?
Byłam w gościach. Ale z moim przyjacielem/przyjaciółkami nie uprawiam seksu I nie nocuję z ich rodzicami, ale ze znajomymi, w ich mieszkaniu.
Cytat:

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2012-04-03, 13:48   #16
Mojwa
zuy mod

GG do Mojwa

Cytat:
Napisane przez ama4 Pokaż wiadomość
Byłam w gościach. Ale z moim przyjacielem/przyjaciółkami nie uprawiam seksu I nie nocuję z ich rodzicami, ale ze znajomymi, w ich mieszkaniu.
Kumam
Chociaż akurat nocowanie u faceta nie musi równać się uprawianiu seksu, u mojego TŻta zdarzyło nam się to tylko latem, w ogrodze.
Ale nie wiem co w tym dziwnego że możesz kogoś rano w piżamie zobaczyć, ja wiele razy piłam kawę/herbatę rano z jego mamą np. Nic dziwnego

L'amore scalda il cuore.

Do. Or do not. There is no try.

23.05.2011
22.05.2017
02.12.2017
Mojwa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-04-03, 16:09   #17
agniesikk
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Mojwa Pokaż wiadomość
Kumam
Chociaż akurat nocowanie u faceta nie musi równać się uprawianiu seksu, u mojego TŻta zdarzyło nam się to tylko latem, w ogrodze.
Ale nie wiem co w tym dziwnego że możesz kogoś rano w piżamie zobaczyć, ja wiele razy piłam kawę/herbatę rano z jego mamą np. Nic dziwnego
Ja może i nie, ale na pewno nie mam jakichś oporów, żeby przejść w piżamie po przedpokoju, tym bardziej, że to nie jest jakieś satynowe kuse wdzianko, tylko normalna bawełniana ;P
agniesikk jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-04-03, 16:12   #18
o Kasia o
Raczkowanie

Ja wolałabym nie nocować u obcych ludzi tak często. Potem mogą powiedzieć Ci coś nieprzyjemnego. Może lepiej widywać się krócej ale u Ciebie w domu, albo na zmianę, raz u Ciebie, raz u niego. A jego rodzice nie powinni mieć pretensji, jeżeli widzą syna co 10 dni to jest to naprawdę często. Przeciętny student mający do domu o połowę mniej kilometrów niż Twój TŻ przyjeżdża zazwyczaj do domu na Wszystkich Świętych, Boże Narodzenie, czasami po sesji, na Wielkanoc i na kilka dni na wakacje i tragedia się nie dzieje.
-zacznę ćwiczyć.

Zapisali.pl - blog pisany z moim Tż . O wspólnym życiu i perypetiach
o Kasia o jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-04-03, 16:22   #19
maszToCoChcesz
Zakorzenienie

Ci rodzice trochę dziwni :P tęsknota za synem swoją drogą, ale przyszedł taki czas, że Ty jesteś na pierwszym miejscu i powinni to zaakceptować. Nie widzę tu żadnego osaczania. Dziwi mnie jedynie, że Tobie takie koczowanie u obcych jakby nie patrzeć ludzi odpowiada. Twoja sprawa, jednakże będąc na Twoim miejscu namawiałabym chłopaka, żeby co jakiś czas pojawiał się u mnie..
Stary 2012-04-03, 16:59   #20
indianka2204
Przyczajenie

GG do indianka2204

hmm... to zależy od rodziców...
ja mam 18 lat, moj chlopak 24. mieszkamy w tej samej miescowosci, ale on wyjezdza w delegacje i przyjezdza na weekendy co 2-3 tygodnie plus swieta itp.. jestemy razem 1.5 roku. nocuje u niego za kazdym razem jak przyjezdza od chyba grudnia... na feriach nawet u niego spalam bo mial wolne 2 tyg. na poczatku jego babcia miala ale 'bo jak to tak bez slubu'. na dzien dzisiejszy jest wszytsko ok. mojej mamie nawet nie mowie, ze nie wracam na noc, bo jak moj tż do mnie, a dokladniej po mnie przychodzi to ona juz wie... tesciowa nic nie mowi, a nawet jak liczyla ile osob bedzie na swietach to wliczyla mnie.. sa juz przyzwyczajeni
tak wiec Kochana, wszystko zalezy od rodzicow...
indianka2204 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-04-03, 17:42   #21
Sophie24
Zakorzenienie

Miałam kiedyś taki okres z TŻtem. Odległość była u nas nieduża, 30km i ja jeździłam do niego często. On twierdził, że tak jest wygodniej (mieszkał w mieście, były spotkania ze znajomymi itd.), jego mamie nie przeszkadzało. Czułam się jednak głupio i po jakimś czasie stwierdziłam, że skoro faktycznie bywam tam często to nie będę zachowywać się jak gość więc: pozmywałam naczynia, zrobiłam tam coś do obiadu, piekłam ciasto, posiedziałam z mamą TŻta (to goszczenie ale jakby nie poświęcałam czasu tylko TŻtowi), "pozwalałam" TŻtowi zająć się innymi sprawami niż tylko mną. Wydaje mi się, że to naturalna ewolucja.

U Was jednak chyba rodzice lekko przesadzają z częstością widywania. 10dni to w sumie nie wiele czasu, mogliby zrozumieć fakt, że ma już te 22 lata, pracuje więc niech korzysta z tego. Choć na dobrą sprawę mieszka z nimi, to jego dom więc jest dla nich synkiem, który powinien siedzieć w domu przy nich. Trudno im zaakceptować "zabranie" syna przez Ciebie. Też to przerabiałam

Skoro u Ciebie nie ma warunków to może jeśli już masz jeździć do TŻta to zabierz coś ze sobą, pomóż w drobnych pracach (zmycie naczyń, zamiatanie, zrobienie czegoś w kuchni). Będziesz czuła się lepiej, że nie tylko się gościsz ale też wpasowujesz się trochę w domowników i nie trzeba przy Tobie skakać
Sophie24 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-04-03, 20:31   #22
ama4
High Quality Since 2007

Bardziej niż o piżamę chodziło mi o to, że np. mogli coś z tego seksu słyszeć I o to, że jednak swobodniej by się czuła pewnie wstając rano i mijając się ze znajomymi albo współlokatorami, a nie z rodzicami faceta
Cytat:
Stary 2012-04-03, 22:22   #23
Kwaśna truskawka
Rozeznanie

Dziękuję Dziewczyny za wszystkie odpowiedzi

Odpowiadając na kilka zadanych pytań:
-Jak jadę tam to najczęściej nie z pustymi rękami (jadę z ciastem, ciasteczkami, muffinami- własnego wypieku) + coś co robię tż na wyjazd
- Będąc tam pomagam we wszystkim w czym tylko mogę: pomogę w obiedzie, mogę pozmywać, zrobić sałatkę czy ciasto (zawsze pytam czy pomóc)
- Staram się respektować zasady panujące w ich domu (czyt. spanie w innym pokoju niż tż - ale filmy leżąc razem w łóżku do 2 w nocy możemy oglądać, msza w niedzielę koniecznie o świcie )
- tż przyjeżdża do mnie ale na krótko, kilka godzin może i to tylko wtedy kiedy ja mam zajęcia i nie moge do niego jechać

Rozmawiałam dzisiaj poważnie z tż na ten temat.
Mówił, że rozmawiał dzisiaj z rodzicami, pytali czemu chce tak jezdzic do mnie, że oni też chcą spędzać z nim czas. Tz wytłumaczył im, że jestem dla niego ważną osobą i chce spędzać ze mną tyle czasu ile się da.
Okazuje się, że nigdy nie powiedzili złego słowa na mój temat, mówią, że nie mają nic przeciwko moim przyjazdom, nawet wolą jak tam jestem bo przynajmniej tż nie musi wybierać.

Ja co jakiś czas podpytuje mamę tż czy nie ma nic przeciwko moim przyjazdom, zawsze mówiła że nie. A to szczera babka- jak jechaliśmy z tz w wakacje na urlop sami to od razu powiedziała, że miłego wypoczynku ale jej sie to niezbyt podoba i żeby tylko babcią nie została.

Także na razie trochę się uspokoiłam.

Edytowane przez Kwaśna truskawka
Czas edycji: 2012-04-03 o 22:32
Kwaśna truskawka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2012-04-04, 10:19   #24
isabelka00
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Kwaśna truskawka Pokaż wiadomość
Dziękuję Dziewczyny za wszystkie odpowiedzi

Odpowiadając na kilka zadanych pytań:
-Jak jadę tam to najczęściej nie z pustymi rękami (jadę z ciastem, ciasteczkami, muffinami- własnego wypieku) + coś co robię tż na wyjazd
- Będąc tam pomagam we wszystkim w czym tylko mogę: pomogę w obiedzie, mogę pozmywać, zrobić sałatkę czy ciasto (zawsze pytam czy pomóc)
- Staram się respektować zasady panujące w ich domu (czyt. spanie w innym pokoju niż tż - ale filmy leżąc razem w łóżku do 2 w nocy możemy oglądać, msza w niedzielę koniecznie o świcie )
- tż przyjeżdża do mnie ale na krótko, kilka godzin może i to tylko wtedy kiedy ja mam zajęcia i nie moge do niego jechać

Rozmawiałam dzisiaj poważnie z tż na ten temat.
Mówił, że rozmawiał dzisiaj z rodzicami, pytali czemu chce tak jezdzic do mnie, że oni też chcą spędzać z nim czas. Tz wytłumaczył im, że jestem dla niego ważną osobą i chce spędzać ze mną tyle czasu ile się da.
Okazuje się, że nigdy nie powiedzili złego słowa na mój temat, mówią, że nie mają nic przeciwko moim przyjazdom, nawet wolą jak tam jestem bo przynajmniej tż nie musi wybierać.

Ja co jakiś czas podpytuje mamę tż czy nie ma nic przeciwko moim przyjazdom, zawsze mówiła że nie. A to szczera babka- jak jechaliśmy z tz w wakacje na urlop sami to od razu powiedziała, że miłego wypoczynku ale jej sie to niezbyt podoba i żeby tylko babcią nie została.

Także na razie trochę się uspokoiłam.
Czytając twoje posty, nasuwa się mi jedno pytanie?
Gdzie leży problem?
Że rodzinka TŻ krzywo patrzy, że u Nich nocujesz?
Może nie czują się swobodnie jak u Nich jesteś?
Że chcą pogadać z synem?
Myślę, że to naturalne że chcieliby trochę czasu spędzić z synem.
isabelka00 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-04-04, 13:22   #25
Kwaśna truskawka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez isabelka00 Pokaż wiadomość
Czytając twoje posty, nasuwa się mi jedno pytanie?
Gdzie leży problem?
Że rodzinka TŻ krzywo patrzy, że u Nich nocujesz?
Może nie czują się swobodnie jak u Nich jesteś?
Że chcą pogadać z synem?
Myślę, że to naturalne że chcieliby trochę czasu spędzić z synem.
Wydaje mi się, że po prostu musiałam się wygadać, sytuację już wyjaśniłam z tż
Stary 2012-04-04, 15:05   #26
Almariel
Zakorzenienie

Ja pierwszy raz nocowałam u TŻ, gdy miałam 18 lat i od tamtej pory zazwyczaj całe weekendy spędzaliśmy razem i ponieważ również dzieliła nas wówczas odległość, nocowaliśmy u siebie nawzajem. Nasi rodzice nie mieli nic przeciwko temu i nikt z tego afery nie robił.
Jeżeli jednak rodzicom Twojego TŻ nie podoba się to, że spędzasz tam noce, to powinniście zastanowić się nad innym rozwiązaniem.
Rozumiem, że chcecie razem nocować tym bardziej, że rzadko się widujecie i dzieli was odległość, ale tu trzeba uszanować przede wszystkim zdanie jego rodziców, bo to w końcu ich dom.
Almariel jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-04-04, 15:30   #27
Clood
Zadomowienie

U nas też na początku był szał maj - rodzice mimo, że nie mówili jednak mieli co do tego małe pretensje. Teraz stwierdziliśmy, że do ślubu wstrzymamy się z nocowaniem u siebie (ja u niego nocowałam raz na ruski rok i to po wielkich namowach ze strony jego rodziców), On u mnie częściej, ale zwykle zawijał się wcześnie rano. Za dwa miesiące TŻ przywiezie swoje graty i będziemy mieszkać razem po ślubie wytrzymamy. U Was sytuacja jest inna, Wy widujecie się rzadko, więc nie dziwię się Waszym chęciom w byciu ze sobą 24h na dobę ogólnie życzę powodzenia Waszemu związkowi, bo na pewno lekko Wam nie będzie

Clood jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-04-04, 15:41   #28
isabelka00
Wtajemniczenie

Przebywanie ze sobą mam na myśli pomieszkiwanie (mieszkanie ) razem w mojej ocenie jest bardzo potrzebne ku stworzeniu lepszego związku.Lepszego czyli ze świadomością wad partnera, jego nawyków ( to nie sielanka niestety ) W życiowej codzienności zachowujemy się zwykle bardziej naturalnie niż przy randkach trwających parę godzin.
Autorko, życzę powodzeniaDlatego z jednej strony dobrze, że dążysz do całodobowych spotkań

Edytowane przez isabelka00
Czas edycji: 2012-04-04 o 15:44
isabelka00 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-04-04, 16:48   #29
Kwaśna truskawka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Clood Pokaż wiadomość
U Was sytuacja jest inna, Wy widujecie się rzadko, więc nie dziwię się Waszym chęciom w byciu ze sobą 24h na dobę ogólnie życzę powodzenia Waszemu związkowi, bo na pewno lekko Wam nie będzie
Cytat:
Napisane przez isabelka00 Pokaż wiadomość
Przebywanie ze sobą mam na myśli pomieszkiwanie (mieszkanie ) razem w mojej ocenie jest bardzo potrzebne ku stworzeniu lepszego związku.Lepszego czyli ze świadomością wad partnera, jego nawyków ( to nie sielanka niestety ) W życiowej codzienności zachowujemy się zwykle bardziej naturalnie niż przy randkach trwających parę godzin.
Autorko, życzę powodzeniaDlatego z jednej strony dobrze, że dążysz do całodobowych spotkań
Dziewczyny, dziękuję bardzo za miłe słowa
Stary 2012-04-04, 19:51   #30
verda
Inkwizytor

Ja tu widze inny problem. Twój TŻ na rodziców ktorzy maja problem ze syn nie spedza z nimi praktycznie KAŻDEGO weekendu. Odstęp co 10 dni to troszkę ponad tydzień. Czy kiedy zamieszkacie razem i sie wyprowadzicie to bedziecie jeździc co tydzień do jego rodziców? Bedą wieczne pretensje że synka nie ma w domu? Proponuje trochę poluzować pepowinę...

wymianka książkowa
verda jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Intymnie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości