|
Notka |
|
Podróże, wakacje, wycieczki Forum dla osób, które lubią podróże, wakacje i wycieczki. Dołącz do nas i podziel się opinią na temat ciekawych miejsc, promocji, organizacji wyjazdu itd. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
Wymiana biletu PKP
Kochaniutkie, mam do Was pytanie.
Mój kuzyn ma w planach przyjechać do stolicy niebawem. Powinien zakupić bilet do Warszawy Wschodniej a ja głupia mu powiedziałam, żeby kupił do W-wy Zachodniej... ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zadomowienie
|
Dot.: Wymiana biletu PKP
Da się, straci tylko chyba jakieś 10% na opłatę manipulacyjną
![]()
![]() |
#3 |
Wtajemniczenie
|
wydaje mi się, że będzie mógł zrobić dopłatę u konduktora [albo nawet jeszcze w kasie] bez wymieniania całego biletu i utraty tych 10%. najlepiej przejść się do kasy albo zadzwonić
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Po pierwsze, tak jak pisałam, taryfa jest ta sama, więc bilet jest ważny do każdej stacji w Warszawie ![]() Na pewno nie w PKP Intercity. Jechałaś Ty kiedyś pociągiem do Warszawy? Odległość czasowa pomiędzy kolejnymi stacjami to średnio ok. 5 minut. Zawsze przy każdych drzwiach stoi dużo ludzi. Jak niby konduktorzy mieliby kontrolować bilety? NIGDY, a jeździłam kilkaset razy koleją, nikt mnie nie kontrolował w Warszawie. Jeżeli jedzie np. pociąg na trasie Wrocław - Białystok przez Częstochowę to kontroluję on zazwyczaj na stacjach Opole i np. Piotrków Trybunalski wszystkich pasażerów, a resztę na zasadzie, 'czy ktoś się dosiadał?'. Tak samo jak się leci np. do Katowic to pierwsza kontrola jest kilkadziesiąt minut za Warszawą, w zależności od wagonu, który się zajmuje. Wymiana biletu jest absolutnie bez sensu. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
http://www.forumkolejowe.pl/wsiadl-s...d6d3fc5bb3deeb Nie wiem, co ma do tego czy jeżdzę do wawy czy nie, chyba napisałam wyraźnie, że CZYTAŁAM o tym. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Dla pewności niech w kasie zapyta. Kurde no osioł ze mnie, żeby się tak pomylić... ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
biegam dla Zabawy
|
Ja taką pomyłkę(ale wtedy pomyliła się pani w kasie), załatwiałam przed odjazdem pociągu- w informacji pani dopisała mi ważność biletu do innej stacji kolejowej w tym samym mieście i podbiła pieczątkę - bez opłat, bo właśnie z kilometrówki wychodziło tyle samo.
Nie wierzę w te stałe miejsca kontroli i brak kontroli tam gdzie są często stacje, jedziłam kilka lat regularnie na kilku trasach i zdarzały się wyjątki, nie ryzykowałabym. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:05.