Moja walka o piekne cialo ... - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka > Wspólne odchudzanie

Notka

Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2012-05-17, 11:48   #1
aska27adopcje
Zadomowienie

Moja walka o piekne cialo ...

Witam.
Do tej pory nie pisalam na forum, tylko was czytalam, jednakże chcialabym tu znalezc miejsce, w ktorym bede mogla prowadzic cos w rodzaju dziennika. Mam nadzieje, ze to pomoze mi w walce jaka podjelam

Cale zycie bylam na diecie, niestety nie byla to dieta zdrowa, poniewaz nie lubie cwiczyc i jestem mega leniem. Wiec tak naprawde od 16 roku zycia, (obecnie mam 29 lat) bylam na niskokalorycznych dietach + glodowki .... Co niestety wiazalo sie z efektem jojo .... Moim problemem jest to ze uwielbiam anorektyczne figury i mam bardzo niskie poczucie swojej wartosc ... Nigdy nie umialam powiedziec o sobie piekna .... nigdy nie jadlam zdrowo, zawsze wpychalam w siebie male ilosci, ale zlych rzecy .... Uwielbioam gazowane napoje: cole i mirinde ... Moja zguba jest Red Bull od kt jestem uzalezniona, chociaz od 3 tyg sie ograniczam, ale o tym zaraz ...

W zeszle wakacje wazylam 15 kilo mniej, niz jeszcze 2 tyg temu (dokladnie 3 maj) ....

Od dluzszego czasu widzialam, ze tyje, ciuchy robily sie za mala, a ja kupowalam wieksze rozmiary ... Nie moglam sie zmobilizowac do zadnej diety, ani wysilku ... Praca przed kompem, w domu przed tv ... Codziennie obiadki pyszne, ale bardzo kaloryczne, slodycze, biale pieczywo, ciastaaaa, ciastka, slodkie i jeszcze wiecej slodkiego ... 0 ruchu .... Ale porzadki w szafie spowodowaly ze zaczelam mierzyc ubrania letnie z zeszlego roku i zalamalam sie ... 1 raz od dawna stanelam w bieliznie przed lustrem i zaczelam plakac ... Wygladam koszmarnie, w nic sie nie mieszcze ....

To byl przelom, postanowilam cos zmienic ... Na wage nie odwazylam sie wejsc, nie mialam baterii i to byl jakis rodzaj wymowki ... Zaczelam od kupna roweru i jazdy na nim z dniem 1 maja .... 30 min na poczatek .... 3 maja odwazylam sie wejsc na wage, efekt mnie zalamal 79 kilo / mam 179 cm .... Wiedzialam, ze przytylam, ale nie przypuszczalam nawet, ze tak duzo .... W zeszle lato wazylam 64-66 kilo, waga w ktorej czulam sie najlepiej 57-58 kg

Zaczelam prawdziwa walke z dniem 3 maja ... Od tego czasu zmienilam diete i staram sie ograniczac ... odstawilam calkowicie napoje gazowane, pije tylko 1 max 2 red bule dziennie ... staram sie nie jesc pieczywa, slodkiego, smazonego jedzenia ... chociaz nie powiem, bo zdazaly sie dni, ze jadlam po 1 tys kcal wieczorem po 22, slodycze, czekolada, bulki slodkie, oscypek, serki, zapiekanka z serem ... No, ale wiadomo, nikt nie jest doskonaly ...
Jednak codziennie cwicze, rower, basen, w domu areobik 40 min z plytki, od 2 dni wlaczylam brzuszki dla poczatkujacych, ale po namysle dzis zaczynam A6W, wydaja sie na poczatku dosc latwe ... a moze tylko mi sie tak wydaje

Wczoraj kupilam baterie do swojej wagi, bo juz nie moglam wytrzymac ....

Postanowailam zalozyc ten dzienniek, bo bede mogla pisac sobie tu wazne informacje dla siebie, byc moze komus sie przydadza ... Nie ukrywam, ze wsparcie tez wazne ... Mam nadzieje, ze nie jestescie zle, ze nie wspolny watek, ale prowadzac swoj, bede miala wszystkie info w 1 miejscu ... Dzis tez zmierze obwody, zeby miec porownanie potem ... Tak to narazie wygladalo ....

3 Maja -> 79 kg -> wazylam sie wieczorem, po calym dniu obrzarstwa
10 Maja - > 77,5 kg -> wazylam sie wieczorem u rodzicow po jezdzie na rowerze
16 Maja -> 76 kilo -> waga po poludniu po obiedzie
17 Maja -> 74,8 kg -> waga rano na czczo, bo mam juz swoja w domu

Wymiary 17 Maja:

Wzrost: 179 cm
Waga: 74,8 kilogramów
Talia : 80 cm
Brzuch: 100 cm
Biust: 99 cm
Pod biustem: 83 cm
Biceps: 29 cm
Biodra- 99 cm
Udo-najszersze miejsce zaraz pod pośladkiem-60 cm
-w połowie 53 cm
-nad kolanem 40 cm

- 7 dzien brania Detocell i smarowania sie elancylem

Jak widac wyniki sa porazajace Ale wierze, ze dam rade ... Wazyc sie bede co tydzien i tak samo mierzyc, takze nastepne wyniki 24 Maja ....

Moj CEL -> 28 Czerwca wyjazd do Turcji -> zrzucic kilogramy zdrowa dieta i cwiczeniami, uksztaltowac i ujedrnienic cialo, zmniejszyc celulit

Wspomagacze -> Deto Cell - tabletki na celulit ... Elancyl Cellu Slim na uda i pupe, oraz Concentre Ventre-Taille na talie i brzuch -> smarowalam sie tymi produktami w zeszlym roku i efekty byly super, bez cwiczen, wiec teraz licze na ten sam efekt lub lepszy ...

Dieta:

-sniadanie: 4 lyzki platkow owsianych, zalane 4 lyzkami mleka + pol opakowania jogurtu naturalnego + 6 sliwek, garstka pestek z dyni + 6 daktyli + gruszka -> PYCHAAAA
- obiad: dzwonek z lososia w sosie szpinakowym + pol porcji ryzu + salatka z krojonych warzyw: ogorek, pomidor, papryka, cebula, oliwki
- Red Bull

Wieczorem zaktualizuje jedzenie ....

Zapraszam wszystkich do wspolnej walki, bede sie starala codziennie robic wpisy i wieczorem je aktualizowac ..
aska27adopcje jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-05-21, 11:53   #2
hauuu
Wtajemniczenie

Dot.: Moja walka o piekne cialo ...

Cytat:
Napisane przez aska27adopcje Pokaż wiadomość
Witam.
Do tej pory nie pisalam na forum, tylko was czytalam, jednakże chcialabym tu znalezc miejsce, w ktorym bede mogla prowadzic cos w rodzaju dziennika. Mam nadzieje, ze to pomoze mi w walce jaka podjelam

Cale zycie bylam na diecie, niestety nie byla to dieta zdrowa, poniewaz nie lubie cwiczyc i jestem mega leniem. Wiec tak naprawde od 16 roku zycia, (obecnie mam 29 lat) bylam na niskokalorycznych dietach + glodowki .... Co niestety wiazalo sie z efektem jojo .... Moim problemem jest to ze uwielbiam anorektyczne figury i mam bardzo niskie poczucie swojej wartosc ... Nigdy nie umialam powiedziec o sobie piekna .... nigdy nie jadlam zdrowo, zawsze wpychalam w siebie male ilosci, ale zlych rzecy .... Uwielbioam gazowane napoje: cole i mirinde ... Moja zguba jest Red Bull od kt jestem uzalezniona, chociaz od 3 tyg sie ograniczam, ale o tym zaraz ...

W zeszle wakacje wazylam 15 kilo mniej, niz jeszcze 2 tyg temu (dokladnie 3 maj) ....

Od dluzszego czasu widzialam, ze tyje, ciuchy robily sie za mala, a ja kupowalam wieksze rozmiary ... Nie moglam sie zmobilizowac do zadnej diety, ani wysilku ... Praca przed kompem, w domu przed tv ... Codziennie obiadki pyszne, ale bardzo kaloryczne, slodycze, biale pieczywo, ciastaaaa, ciastka, slodkie i jeszcze wiecej slodkiego ... 0 ruchu .... Ale porzadki w szafie spowodowaly ze zaczelam mierzyc ubrania letnie z zeszlego roku i zalamalam sie ... 1 raz od dawna stanelam w bieliznie przed lustrem i zaczelam plakac ... Wygladam koszmarnie, w nic sie nie mieszcze ....

To byl przelom, postanowilam cos zmienic ... Na wage nie odwazylam sie wejsc, nie mialam baterii i to byl jakis rodzaj wymowki ... Zaczelam od kupna roweru i jazdy na nim z dniem 1 maja .... 30 min na poczatek .... 3 maja odwazylam sie wejsc na wage, efekt mnie zalamal 79 kilo / mam 179 cm .... Wiedzialam, ze przytylam, ale nie przypuszczalam nawet, ze tak duzo .... W zeszle lato wazylam 64-66 kilo, waga w ktorej czulam sie najlepiej 57-58 kg

Zaczelam prawdziwa walke z dniem 3 maja ... Od tego czasu zmienilam diete i staram sie ograniczac ... odstawilam calkowicie napoje gazowane, pije tylko 1 max 2 red bule dziennie ... staram sie nie jesc pieczywa, slodkiego, smazonego jedzenia ... chociaz nie powiem, bo zdazaly sie dni, ze jadlam po 1 tys kcal wieczorem po 22, slodycze, czekolada, bulki slodkie, oscypek, serki, zapiekanka z serem ... No, ale wiadomo, nikt nie jest doskonaly ...
Jednak codziennie cwicze, rower, basen, w domu areobik 40 min z plytki, od 2 dni wlaczylam brzuszki dla poczatkujacych, ale po namysle dzis zaczynam A6W, wydaja sie na poczatku dosc latwe ... a moze tylko mi sie tak wydaje

Wczoraj kupilam baterie do swojej wagi, bo juz nie moglam wytrzymac ....

Postanowailam zalozyc ten dzienniek, bo bede mogla pisac sobie tu wazne informacje dla siebie, byc moze komus sie przydadza ... Nie ukrywam, ze wsparcie tez wazne ... Mam nadzieje, ze nie jestescie zle, ze nie wspolny watek, ale prowadzac swoj, bede miala wszystkie info w 1 miejscu ... Dzis tez zmierze obwody, zeby miec porownanie potem ... Tak to narazie wygladalo ....

3 Maja -> 79 kg -> wazylam sie wieczorem, po calym dniu obrzarstwa
10 Maja - > 77,5 kg -> wazylam sie wieczorem u rodzicow po jezdzie na rowerze
16 Maja -> 76 kilo -> waga po poludniu po obiedzie
17 Maja -> 74,8 kg -> waga rano na czczo, bo mam juz swoja w domu

Wymiary 17 Maja:

Waga: 74,8 kilogramów
Talia : 80 cm
Brzuch: 100 cm
Biust: 99 cm
Pod biustem: 83 cm
Biceps: 29 cm
Biodra- 99 cm
Udo-najszersze miejsce zaraz pod pośladkiem-60 cm
-w połowie 53 cm
-nad kolanem 40 cm

- 7 dzien brania Detocell i smarowania sie elancylem

Jak widac wyniki sa porazajace Ale wierze, ze dam rade ... Wazyc sie bede co tydzien i tak samo mierzyc, takze nastepne wyniki 24 Maja ....

Moj CEL -> 28 Czerwca wyjazd do Turcji -> zrzucic kilogramy zdrowa dieta i cwiczeniami, uksztaltowac i ujedrnienic cialo, zmniejszyc celulit

Wspomagacze -> Deto Cell - tabletki na celulit ... Elancyl Cellu Slim na uda i pupe, oraz Concentre Ventre-Taille na talie i brzuch -> smarowalam sie tymi produktami w zeszlym roku i efekty byly super, bez cwiczen, wiec teraz licze na ten sam efekt lub lepszy ...

Dieta:

-sniadanie: 4 lyzki platkow owsianych, zalane 4 lyzkami mleka + pol opakowania jogurtu naturalnego + 6 sliwek, garstka pestek z dyni + 6 daktyli + gruszka -> PYCHAAAA
- obiad: dzwonek z lososia w sosie szpinakowym + pol porcji ryzu + salatka z krojonych warzyw: ogorek, pomidor, papryka, cebula, oliwki
- Red Bull

Wieczorem zaktualizuje jedzenie ....

Zapraszam wszystkich do wspolnej walki, bede sie starala codziennie robic wpisy i wieczorem je aktualizowac ..
Czasem zadziwia mnie, że ludzie potrafią z taką beztroską podchodzić do życia

Twoim największym problemem nie jest waga a to, że niszczysz swoje zdrowie, narażasz się na problemy z układem krążenia i wrzodami żołądka gratis! - mówię tu o red bullach. Koniecznie je odstaw.

Jeżeli podobaja Ci się anorektyczne sylwetki i masz niskie poczucie własnej wartosci to przeszłabym się na twoim miejscu do psychologa - mówię serio.

Co do diety to polecam na początek lekturę wątków podwieszonych na dietetyce.

Zmień tez nastawienie - nie oszukuj się, że zdążysz się "wylaszczyć" na wyjazd bo to nie jest tak, że cały rok je się ciasta a w miesiąc doprowadza do stanu superlaski. Najważniejsze jest żebys zmieniła swoją dietę w sposób TRWAŁY. Więc jeżeli schudniesz do wakacji 4 kg to potem nie odpuszczaj i trzymaj dietę dalej, żeby za rok nie obudzić się znowu przed wyjazdem
hauuu jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-05-21, 14:03   #3
Lorenai
Raczkowanie

Jeśli nie możesz zrezygnować z RedBulla, to może spróbuj light? W puszce masz 5 łyżeczek cukru, może wersja bezcukrowa to mniejsze zło?
Wyrzuciłabym ze śniadania daktyle. Jeśli to suszone, to 2/3 masy to cukier.

Lorenai jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-05-21, 20:46   #4
Magdaa911
Raczkowanie

aska27adopcje
Mogę dołączyc?;>
Magdaa911 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-05-30, 08:37   #5
aska27adopcje
Zadomowienie

Witam.
Przepraszam, ze tyle nie pisalam, ale nie zauwazylam, ze watek powstal, przez ta moderacje na forum ....

Waga spadla o 7 kilo, codziennie cwiczylam, rower + basen, cialo sie ujedrnilo bardzo ... Niestety, znaczy stety .... Wszystko sie zmienilo, bede mama o czym dowiedzialam sie 4 dni temu, a wczoraj potwierdzono to na usg

Nie zamierzam jednak osiasc na laurach i zaczac sie opychac syfem, zamierzam nadal trzymac zdrowa diete i cwiczyc, oczywiscie spokojniej ....

Red bul odstawiony, od 4 dni mecze sie strasznie, nie sadzilam, ze tak bardzo sie uzaleznilam od niego, telepie mnie jak narkomanke .... Kolejny nalog do rzucenia to papierosy, ale juz mocno graniczylam, dalam sobie czas do 1 czerwca, zeby rzucic zupelnie ....

Niestety odpadaja wszelakie tabletyki wspomagajace, a bralam thermo speed extreme + l-karnityne przed treningiem i deto-cell na celulit, nie moge sie tez smarowac balsamami antycelulitowymi, ale moge je zastapic takimi dla kobiet w ciazy, wiec dzis pojade poszukac czegos ciekawego w rosmanie ....

30 maja

Waga: 72 kg
Talia : 80 cm / 78cm (-2 cm)
Brzuch: 100 cm / 94 cm (-6cm)
Biust: 99 cm / 99 cm
Pod biustem: 83 cm / 80 cm (-3 cm)
Biceps: 29 cm / 29
Biodra- 99 cm / 99 cm
Udo-najszersze miejsce zaraz pod pośladkiem-60 cm / 60 cm
-w połowie 53 cm / 52 cm (- 1 cm)
-nad kolanem 40 cm / 40 cm

Ubylo mnie - 12 cm od 17 maja ...

Bede teraz regularnie prowadzic dziennik odchudzania - moze nie odchudzania, bo nosze dzidziusia, ale zdrowego zywienia, ktore mam nadzieje wejdzie mi w krew i dzieki temu szbyko zrzuce po ciazy ....

Dziekuje za ostre slowa, bo byly mi potrzebne ...
aska27adopcje jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości