|
Notka |
|
Ceremonia i tradycja ślubna, weselna W tym miejscu możesz podzielić się widzą, jak zaplanować ceremonię ślubną. Na co zwrócić uwagę przy szukaniu sali weselnej. Przypomnieć tradycje weselne. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
Bukowa Karczma w Buczkowicach
Cześć Dziewczyny,
Czy któraś z Was miała lub była na weselu w tej sali? Szukamy właśnie sali i Bukowa wydaje się naprawdę fajna, ale nie byłam tam nigdy na weselu i ciężko mi ocenić jak ta oferta wygląda w rzeczywistości. Będę wdzięczna za każdą opinię! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Raczkowanie
|
Dot.: Bukowa Karczma w Buczkowicach
Mieliśmy też wybrać tą sale ponieważ jest w idealnej odległości od kościoła, domów PM. Gdy weszliśmy do środka nikt nawet nie raczył zapytać "w czym może pomóc" kiedy mój mąż poprosił o to by ktoś przedstawił nam ofertę na wesele, czekaliśmy aż ktoś nas poinformuje sami weszliśmy na sale taka sobie, jakoś nie przypadła mi do gustu po za tym po przemyśleniu stwierdziliśmy ze nie będzie to odpowiednia sal ponieważ wc jest na dole a starsze osoby miały by problem z zejściem po schodach. Menu jakoś nie powala mino że kusi ceną.
Mieliśmy o tyle prostszy wybór ponieważ pracujemy w baraży weselnej i odwiedzamy rożne sale, Wybraliśmy inną.
![]() |
#3 |
Raczkowanie
|
Lady Million, a co wybraliście?
![]() Kusi nas ta Bukowa góralskim klimatem, wiem, że gościom ze strony TŻ bardzo by się podobało. Nie ma tam dekoracyjnej przesady cechującej większość karczm, jest sporo miejsca do tańczenia i zauroczyło nas oświetlenie na stronie i jednym filmiku, który udało mi się znaleźć. To co mnie martwi to menu, wydaje się uboższe od tych, które oferują inne sale (chociaż niby można wybrać coś innego, dokupić 4 posiłek...), okolica jest tak pół na pół, no i to, że sala już 3 razy zmieniała nazwę (Karczma Zachcianek -> Bukowy Dwór -> Bukowa Karczma), nie wiadomo czy znowu nie zmieni właściciela i czy jakość usług nie spadnie. Do tego twarde krzesła ![]() My akurat umówiliśmy się z managerką, która nam ją pokazywała i odpowiadała na nasze pytania, ale zanim przyjechała weszliśmy już na górę, a kelnerka nawet tego nie zarejestrowała o.o. WC na pewno jest na górze, dodatkowo można korzystać z tych na dole (czyli 3 męskie, 2 damskie). |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Raczkowanie
|
W prywatnej wiadomości podaję ci sale na których bywamy w sezonie weselnym jedne dalej drugie bliżej ale w wszystkie to okolice Bielska i Żywca.
Niestety jedynym minusem jest to że większość to sale typu balowego Podam ci też sale nowo otwarte na których jeszcze nie byłam ale zawsze warto sprawdzić.
![]() |
#5 |
Raczkowanie
|
Lady Million, serdeczne dzięki! Wysłałam Ci wiadomość, ale nie wiem czy udało się ją wysłać - w wychodzących nadal widnieje "0" :< Daj znać czy doszło!
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Przyczajenie
|
Witajcie! Też szukam informacji o Bukowej Karczmie. Sala bardzo nam się podoba. Martwi mnie natomiast fakt, że menu dotyczy bufetu szwedzkiego, jeśli natomiast chce się mieć jedzenie na stolach to trzeba doplacic. No i na górze jest tylko jedna toaleta dla kazdej plci, to trochę malo... Natomiast ich menu jest bardzo atrakcyjne, takze cena i mozliwosc noclegu w orlim gniezdzie i transportu... Sama nie wiem
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Raczkowanie
|
Alextrasza, z łazienkami tam jest tak, że można korzystać z tych na górze (2 męskie + jedna damska, choć uważam, że powinno być na odwrót, to do damskiej zawsze są kolejki
![]() ![]() A co do sal to rozważamy jeszcze Dworek Góralski w Łodygowicach (cenowo wychodzi identycznie jak Bukowa, a dorzucają jeszcze pokoje), mogę polecić Melaxę pod względem jedzenia, ale terminów to oni już prawie nie mają. Świetnie cenowo wychodzi Leśna Sala, absolutnie wszystko mają w cenie, ale optymalna ilość to ok. 120 osób (dla nas za mała). Do rozważenia zapisałam jeszcze: Romantyczna BB, Hotel na Błoniach, sala w Brzuśniku (dużo dobrego jedzenia), Ochodzita Koniaków, Belweder Gilowice i jeszcze parę sal. A kiedy bierzecie ślub? |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#8 |
Przyczajenie
|
Hej!dzięki za odpowiedz
![]() My chcemy w 2016. Mamy upatrzoną datę w Jego urodziny, ale to nie jest koniecznosć. I tez planujemy weselicho na wiecej niz 120 osob. Dzieki, ze wymienilas te sale, do ktorych chcecie zajrzeć ![]() ![]() Pozdrawiam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Raczkowanie
|
Rancho Adama wygląda spoko, chociaż opinie słyszałam różne. To co mogę powiedzieć na pewno - mają ładne pokoje i okolica jest PRZECUDOWNA <3 Mi osobiście nie przypadła do gustu sala - duża, owszem, ale strasznie dużo się na niej dzieje
![]() ![]() Dzisiaj zabookowaliśmy datę w Dworku Góralskim w Łodygowicach (sala górna, jeszcze nie wykończona ![]() ![]() ![]() A co do Bukowej... byliśmy dzisiaj obejrzeć przybranie sali przed weselem, zjedliśmy obiad (porcje wielkie, jedzenie przepyszne, obsługa przemiła) i pogadaliśmy z managerką. Niestety, choć ta sala była naszą faworytką, musieliśmy ją odrzucić - miejsca jest niewiele i od razu zostaliśmy uprzedzeni, że owszem, 140 osób uda się wcisnąć i nawet będzie miejsce do tańczenia, ale klimatyzacja może nie wyrobić i trzeba się liczyć z tym, że będzie jednak ciepło... To co odrzuciło mnie najbardziej to bałagan :/ Wesele miało być o 16:00, o 14:00 te dwa kąty przy schodach były zagracone i w planie mieli chyba po prostu zasłonić je parawanem. Druga sprawa - te wiszące zasłony i figurki były bardzo brudne i zakurzone... Mama przejechała palcem po podłodze i też była nieumyta, podobnie jak parapety i bibeloty na dole w karczmie. Nie wiem czy mieli zamiar zrobić to na ostatnią chwilę czy olać temat, ale wrażenie zrobiło to na nas kiepskie. To oświetlenie, które widać na filmach promocyjnych nie jest w cenie, to własność DJa lub orkiestry, efekt iluminacji można wykupić za ok. 800 PLN, miała nam ta babka dać namiary. Niestety, choć byliśmy całym sercem za klimatem Bukowej, większość rzeczy wychodzi na niekorzyść w porównaniu z innymi salami, zupełnie też nie potrafią sprzedać swojej usługi, nic nie jest pewne, nie wiadomo ile będzie kosztowało dokupienie czegoś itd. Plus zadatek 20% płacony na wstępnie. Szkoda. Aczkolwiek poleciłabym ją na mniejsze wesele, tylko trzeba byłoby dopilnować czystości sali i żeby jednak wyprali to co wisi nad sufitem, bo sorry, ale testu białej rękawiczki (ani nawet szarej) po dzisiejszym dniu ta sala by nie przeszła ![]() A co do Zimnika to moja koleżanka tam robiła i bardzo sobie chwali. Ogólnie jest dość drogi, ale mówi, że warto było. Faktycznie fajne mają przeceny w tygodniu, pytanie czy uda się wtedy dotrzeć gościom. Okolica jest ładna i oferują też pokoje. Korzystnie cenowo wychodzi też sala w Ślemieniu, ale musiałabyś poszukać sobie opinii. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Przyczajenie
|
My planujemy ślub w czerwcu 2016 roku. Bardzo zainteresowała nas Gospoda Polska w Szczyrku, jednak niestety spłonęła (ponoć do tego czasu ma zostac odbudowana). Na spotkaniu zaproponowano nam sale weselne Romeo i Julia (ten sam właściciel?). Wizualnie prezentują się ładnie, pozytywnych opinii na internecie też nie brakuje. Słyszałyście coś nt. tych sal?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Przyczajenie
|
...
Edytowane przez velikaa Czas edycji: 2015-09-13 o 14:22 |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#12 |
Przyczajenie
|
Planujemy na czerwiec, jednak rzeczywiście terminy sobotnie są niedostępne. Podobno jeden termin się zwolnił 18 czerwca na sali Julia (czerwona, na górze). Jednak nie wiem czy sama sala mi odpowiada no i w tym czasie bedzie także wesele na dole, mam pewne obawy co do organizacji dwóch wesel w tym samym czasie. Jednak rzeczywiście Pani z ktora rozmawialiśmy bardzo sympatyczna, znała odpowiedzi na nasze wszystkie pytania i zapewniała że dwa wesela w tym samym terminie zupełnie ze sobą nie kolidują.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Przyczajenie
|
A ja trochę z innej beczki. Planujemy ślub w iście góralskim stylu, byliśmy oglądać kilka miejsc m.in. bukową karczmę. Restauracja sama w sobie nie jest zła, jednak ani kelnerzy ani Pani, która nas "oprowadzała" nie byli zainteresowani tym, że jesteśmy zainteresowani tym miejscem. No i okolica, powiedzmy, mało sprzyjająca...
Mieliśmy okazję odwiedzić Gospodę Polską w nowej wersji, wow, świetne miejsce, wszystko odświeżone, parkiecik idealnie ułożony, pachnie drewnem, ogólnie baardzo fajne miejsce - jesteśmy mocno zainteresowani ich ofertą. I jeszcze jedna restauracja, która nas zainteresowała - Dworek Góralski w Łodygowicach, w zasadzie ładne miejsce, ale trochę dziwne, niby terminów na przyjęcia weselne już nie mają na rok 2016 (chodzi mi oczywiście o sale w góralskim stylu), a ilekroć tam przejeżdżamy to nic się tam nie dzieje. Czy ktoś z Was miał styczność z weselami w tych restauracjach/salach? Byłabym wdzięczna za każdą opinię! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:29.