|
Notka |
|
Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Zadomowienie
|
![]() Hobby - wspólnie czy osobno? Czy macie takie same zainteresownia jak Wasz facet?
Kochani, zainspirowana pewnym wątkiem.. zrodziło mi się pytanie. Jak to jest, czy macie takie same zainteresowania i hobby jak Wasz partner?
Czy razem oddajecie się tym samym pasjom? Czy coś, co do tej pory było Wam obce, stało się też Waszym hobby dlatego, że Wasza druga połówka tym się interesuje? Ale nie na siłę tylko z własnej woli ![]() Tak mnie też te pytania naszły jak ostatniej soboty jechałam z moim TŻ o 4 rano na ryby ![]() ![]() ![]() Ale nachodzą mnie myśli czy może czasem lepiej jest zostawić kogoś, w tym wypadku faceta, z jego własnymi "zabawkami" ![]() Jak to jest z Wami i u Was ? ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Hobby - wspólnie czy osobno? Czy macie takie same zainteresownia jak Wasz facet?
Wielką pasją mojego chłopaka są samochody. I tą akurat udało mu się mnie zarazić. Nie szaleję tak, jak on, ale zdarza mi się zwracać uwagę na różne cudeńka na ulicy. Lubię jak on opowiada o samochodach, lubię oglądać z nim zdjęcia w internecie.
Drugą jego pasją jest perkusja. Ja grać nie umiem. Jestem antytalencie muzyczne. Poza tym nie lubię hałasu. Więc z perkusją zostawiam go samego. Na ryby mogę z nim jechać, ale pod warunkiem, że wezmę dobrą książkę. łowić nie będę. Moją pasją jest język francuski. On go nie znosi. ![]() Myślę, że fajnie jest poszerzać swoje zainteresowania. Więc jeśli pasja naszego chłopaka wydaje się nam interesująca, to dlaczego by nie dołączyć do niego? On też powinien być z tego zadowolony. Będzie miał z kim o tym porozmawiać. No chyba, że mamy mu ciągle marudzić i przeszkadzać np. w łowieniu ryb. Wtedy lepiej sobie darować. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Hobby - wspólnie czy osobno? Czy macie takie same zainteresownia jak Wasz facet?
W moim przypadku, nasza innosc bardzo nas do siebie zbliza... Moj narzeczony ma zupelnie inne zainteresowania niz ja, dlatego dyskusje w jakie sie wdajemy so rowniez ciekawe. Mam podobnie jak Ami, tez udalo mu sie mnie zarazic mala pasja do samochodow, z tym ze bardzo dobrze sie czuje za kierownica duzych samochodow a nie jak wczesniej sadzilam - malych badz optymalnych
![]() Oboje mamy pasje do fotografowania, lubimy dobre zdjecia i wiemy, ze na naszym slubie jedyna pamiatka beda dobre fotografie ![]() On kocha motory, ja nie przepadam. Ale jezdzic nawet lubie, z dusza na ramieniu zazwyczaj no ale czego nie robi sie dla ukochanego ![]() On uwielbia niemiecki, ja nie przepadam. Mowie bardzo dobrze po angielsku, on zas tylko po niemiecku. On lubi rocka, ja lubie pop i rnb. Ksiazki tez czytamy rozne ![]() Mozna powiedziec, ze nie nudzimy sie razem ![]() Fajnie jest :P
![]() |
#4 |
Rozeznanie
|
W moim przypadku czesc zainteresowan bylo od poczatku podobnych(ta sama muzyka,ksiazki,sposob spedzania wolnego czasu),ale tez wieloma rzeczami TŻ mnie zarazil,mam na mysli wszystko co ma zwiazek z woda,tj zeglowanie,plywanie motorowka,na nartach wodnych,na desce windsurfingowej..Szybko zlapalam tego bakcyla,moj TŻ jest swietny w tym wszystkim,ja sie pewnych rzeczy dopiero ucze i widze,jaki jest dumny,kiedy robie postepy,jest tez bardzo szczesliwy,ze mozemy razem pojechac na Mazury czy nad Soline pozeglowac.
Oczywiscie kazde z nas ma tez twoche "autonomii" w swoich zainteresowaniach,np on samochodami interesuje sie az do przesady(to jego trzeba milosc,zaraz po mnie i po wodzie ![]() ![]() I tak jak jest,jest dla nas idealnie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Zakorzenienie
|
Ja do swojego pierwszego chłopaka zaraziłam sie rockiem i cięższa muzyką. Zaczełam też nosić glany i czarne ciuchy, a szczytem wszystkiego była ramoneska, w której wyglądałam jak pajac.
![]() Mój obecny facet zachecił mnie do zrobienia prawa jazdy i w sumie przekonał mnie, że nie jeste tak źle ze mną, i ze mam do tego smykałkę. Egzamin zdałam za pierwszym razem i byłam z siebie bardzo dumna. On tez dawał mi potem jeździc raz na jakis czas samochodem rodziców żebym nie zpomniała. Ale swoją pasja samochodowa mnie nie zaraził, a wręcz zraził, bo ciagle o tym potrafi gadac. Teraz juz mniej gada, ale i tak widze, że jak idziemy ulicą to oczy ma dookoła głowy. Ja go troche przekonałam do szczurów, które polubił nawet, chociaż nie tak jak ja. ![]() ![]() Aaaa... no i oczywiście Star Trek. On jest prawdziwym fanem i niemal siłą kazał i oglądać odcinki. Na początku myślałam, że go zatłukę, ale potem sama go prosiłam by zgrał nowe odcinki i tym sposobem obejrzelismy juz dwa seriale.
![]() |
#6 |
Wtajemniczenie
|
Szczerze mówiąc bliżej mi w tym wypadku do mojego ex niż do obecnego , ale czasem to nawet lepiej.Jednak oboje lubimy samochody, aktywny wypoczynek, a czasem poprostu leniuchowanie na kanapie z dobrym browarkiem
![]()
![]() |
#7 |
Wtajemniczenie
|
te same przyzwyczajenia kulinarne muzyka rodzaj filmów na tych bezosobowych zamiłowaniach sie konczy
![]() ale jakos dajemy rade ![]()
![]() |
![]() |
#8 |
Zadomowienie
|
![]()
To robi się jakby samoistnie. Pragniesz towarzyszyć Kochanej osobie, więc czasami logiczne jest,że "podłapujesz" jej hobby. Mój chłopak to typowy sportowiec, trenuje 3/4 mozliwych dyscyplin (a te związane z piłką to chyba wszystkie
![]() ![]() ![]() ![]() Oboje uwielbiamy mecze w piłkę nożną (to akurat lubiłam zanim go jeszcze poznałam). Ja z kolei przekonałam go do tańca. Chcialam nawet, żeby chodzil ze mną do klubu tanecznego, ale niestety okazało się że jest trochę za późno dla niego. Ale ja i tak sie uparłam i trochę go rozruszalam: na turnieju tańca zdobylismy 4 miejsce a na studniówce zostalismy królową i królem balu ![]()
![]() |
#9 |
Rozeznanie
|
My hobby mamy zdecydowanie osobne. Ja książki, siatkówka, gotowanie, Wizaż
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Zakorzenienie
|
To bardzo przykre jeśli druga połówka lekceważy twoje zainteresowania.
![]() Nie wolno sie śmiać z czyjegos hobby!!
![]() |
#11 |
调解人
|
Ponieważ dzielę z moim ukochanym większość mojego czasu, to siłą rzeczy zaangażowałam się w jego wielką pasję- koszykówkę. Wczesniej kompletnie mnie to nie interesowało, a teraz znam statystyki, drużyny, jeżdżę z nim na turnieje itp. angażuję się we wszystko, co jest dla niego ważne, jestem jego największą (jedyną
![]() ![]() Ukochany natomiast nie zaraził się moimi pasjami czy zainteresowaniami. Owszem, otworzył się na nie, ale bez przesady. ![]()
![]() |
#12 |
Zakorzenienie
|
Nasze wspolne hobby:
jedzenie-lubimy to samo jesc filmy-lubimy ogladac razem filmy ,ta sama tematyka nas interesuje gry komputerowe-lubimy razem grac oprocz tego mamy podobny gust jezeli chodzi o takie rzeczy jak samochody domy,mode itp Ale dobralismy sie chyba na zasadzie przeciwienstw bo on umysl scisly a ja humanistka ![]() ![]() Jest tez kilka rzeczy ktorych on nie lubi a ja wrecz przeciwnie ale to chyba juz inny temat ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:51.