|
Notka |
|
Pielęgnacja włosów i fryzury Podyskutuj o pielęgnacji włosów kręconych, prostych, farbowanych, blond. Sprawdź modne fryzury: cięcia, koloryzacje, fryzury na ślub, wesele, Komunię, Sylwestra. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Zadomowienie
|
![]() Zły efekt farbowania. Jak odwrócić uwagę?
Witam, wczoraj wieczorkiem pojawił mi się niefajny problem. Malowałam blond włosy henną w kolorze złoty blond, trzymałam najkrócej jak się dało - trochę ponad pół godziny, i co wyszło? Oczodajny, żarówkowy ciemny pomarańcz, wyraźnie wchodzący w czerwień. Nie będę ukrywać, kolor jest ładny, ale ja nie mogę nosić tego typu kolorków - mam bardzo bladą, niemal białą cerę, wyglądam jak truposzcz. Niestety, nie mogę nic zrobić z cerą z powodu licznych uczuleń, mam na samoopalacze, niestety mam też zbyt wrażliwą skórę na opalanie, a solarium to już w ogóle zabronione. A próbowałam chyba wszystkiego
![]() Nie chcę męczyć włosków kolejną warstwą ziółek, gdyż czuję, że mogą wyjść tylko bardziej czerwone, farbą pomalować po hennie nie mogę. I tu powstaje pytanie: czym zamaskować bladość? Co podkreślić w makijażu, by odwrócić uwagę? Z góry dziękuję za pomoc ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Rozeznanie
|
Dot.: Zły efekt farbowania. Jak odwrócić uwagę?
Może użyj brzoskwiniowego różu do policzków, generalnie różu lub bronzera w cieplejszym odcieniu - będzie współgrał z kolorem włosów, czyli dawał wrażenie, że "Tak właśnie miało być"
![]() Makijaż oczu ograniczyłabym do rzęs, wytuszowanych dokładnie i na mocno czarno ![]() Jeśli dobrze wyobraziłam sobie Twój typ urody i efekt henny - wydaje mi się, że będzie ładnie. No i jeśli chodzi o ubiór, to raczej spokojne kolory, żeby nie było za jaskrawo, skoro włosy już "świecą" ![]()
![]() |
![]() |
#3 |
Zadomowienie
|
Przepraszam, o zdjęciu zapomniałam
![]() http://desmond.imageshack.us/Himg600...jpg&res=medium Tak wiem, mina genialna, ale najlepiej na tym widać kolor ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
bzzzzzzz bzyczy prądzik w jej obwodach
|
Miałam taką samą sytuację, a mam prawie identyczną karnację
![]() Oprócz rózu jak wspomniała koleżanka wyżej, zaznaczyłabym jeszcze brwi ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Zadomowienie
|
Dobry pomysł, brwi faktycznie za jasne. Lepiej spróbować kredką czy brązową henną?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
bzzzzzzz bzyczy prądzik w jej obwodach
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Zadomowienie
|
Masz racje, widząc przygodę henną do włosów nigdy nic nie wiadomo
![]() Zaraz wybieram się do rossmanna, może coś samo w oczy wpadnie. Zobaczę przy okazji jak wyglądam. Jeśli ludzie nie będą krzyczeli za mną "Uwaga, idzie zombie!" to chyba jest znośnie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Wtajemniczenie
|
daj spokój, mnóstwo dziewczyn ma bladą cerę, to normalne na naszej szerokości geograficznej
![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#9 |
Rozeznanie
|
Szczerze mówiąc, odpisując Ci na pierwszą wiadomość, wyobraziłam sobie wściekły jaskrawy pomarańcz, a tu jest dobrze i spokojnie
![]() Znam nawet osobę o podobnym typie urody i takich właśnie włosach ![]() Jasna cera zdecydowanie lepiej komponuje się z czerwienią na włosach, niż mocno opalona ![]()
![]() |
![]() |
#10 |
Zadomowienie
|
Jest ok, ja mam również jasną cerę, ale regularnie farbuje włosy na bardzo podobny kolor do tego, który Ci wyszedł
![]() Wg mnie warto po prostu wyrównać koloryt cery, róż na policzki - brzoskwinia bardzo ładnie wygląda, lekko przyciemnić i zarysować brwi i pomalować delikatnie oko. Możesz sprawdzić brązową kredkę, albo zaznaczyć oko cieniem, który ewentualnie kupisz do brwi ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Zakorzenienie
|
a mnie sie podoba ten efekt
![]() ![]()
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#12 |
biegam dla Zabawy
|
Blade rudzielce są na topie, nie masz czym się przejmować. I faktycznie z bardziej podkreślonymi brwiami będzi Ci ładniej.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Zadomowienie
|
Dzięki za rady i słowa otuchy
![]() ![]() ![]() http://desmond.imageshack.us/Himg52/...jpg&res=medium Ps. Brwi dalej niezbyt podkreślone, ale jakoś nie mogłam znaleźć ładnej kredeczki w dobrej cenie ![]() Edytowane przez Misseczka Czas edycji: 2012-04-04 o 20:42 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Jeśli to jednak była henna (prawdziwe zioła bez chemicznych dodatków), to możesz farbować potem włosy chemicznie. Wbrew powszechnej opinii henna nie wyklucza się z chemiczną farbą. Na zdjęciach wcale nie wyglądasz jak trup. Połączenie bladej skóry z rudymi włosami jest świetne. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Zadomowienie
|
No niestety nie była czysta, stąd wiem, że o farbie muszę zapomnieć
![]() ![]() Edytowane przez Misseczka Czas edycji: 2012-04-05 o 01:06 |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#16 |
Zakorzenienie
|
A mi się też podoba.. nie zmieniłabym nic. kolor się itak szybko wypłucze więc niema co przeżywać. Mi kiedyś zamiast czerwieni wyszedł pomarańcz i to oczo☠☠☠nyy.. i jakoś to przeżyłam
![]() ![]()
![]() |
#17 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Tak jak pisałam na początku - właśnie taki kolor świetnie do Ciebie pasuje, na tym "nowym" zdjęciu wyglądasz bardzo ładnie, tak dziewczęco i świeżo no i uśmiech ![]() I nie ma narzekania, bo zasypiemy Cię komplementami i się za słodko zrobi ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
No a proszek Eld to badziewie i po tym rzeczywiście lepiej nie ruszać farb. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:40.