|
Notka |
|
Kuchnia - moje gotowanie Forum dla osób, które kochają gotować. W kuchnia - moje gotowanie dzielimy się wiedzą jak przyrządzić najlepsze na świecie potrawy, ciasta i desery. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Rozeznanie
|
pieczony idyk
Dziewczyny macie jakiś dobry przepis na pieczonego indyka? Będę wdzieczna
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: pieczony idyk
W całości chcesz tego indora piec czy indyczy fragment ?
![]() |
#3 |
Rozeznanie
|
W całości
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja w tym roku tez pieke. Ja to robia tak jak kurczaka, tylko ze pieke dluuugo . Co jakis czas polewam sosem : oliwa z oliwek+ sos sojowy+woda. Ten indyk w koncu w takiej wodzie z tluszczykiem siedzi -wiec pod koniec ta wada z tluszczykiem polewam. Staram sie robic to dosyc czesto, wtedy miesko nie jest suche. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Rozeznanie
|
Owszem Święto Dziękczynienia
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Zadomowienie
|
Bzyku, szczerze powiem ze dokladnie nie wiem co powinno znalezc sie na stole-na pewno jednak indyk, sos zurawinowy i tluczone ziemniaki. O kukurydzy nie slyszalam. Ja poza tym robie mnostwo salatek roznego rodzaju, i wlasciwie to tak po polsku bardziej.Podobno jeszcze bataty sie podaje, ale one mi nie smakuja.
Co do indyka- prawidlowo to powinno sie go nadziewac tym stuffem, ale mnie lepiej wychodzi (i mniej zabawy) gdy to nadzienie upieke osobno w blaszce a potem tylko na stol obok indyka postawie. Nie trzeba potem tego nadzienia wydlubywac ze srodka indyka-to takie spolszczone swieto dziekczynienia ![]() Nadzienie gotowe w pakieciku mozna kupic-trzeba tylko rozrobic wg przepisu na opakowaniu. Co do zurawiny-ja kupuje swieza i smaze jak na dzem, dodajac cukier do smaku zeby nie bylo zbyt kwasne. Aaaa, mozna podac jeszcze ciasto z dyni-ale ja go tez nie lubie i zazwyczaj jest jakies polskie ciasto. Tak wiec niezbyt amerykanskie to swieto u mnie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Zadomowienie
|
Swieto Dziekczynienia uwielbiam odkad poznalam mojego meza
![]() ![]() jakby co to moge sie jeszcze podpytac co on tam pichci i jak ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Rozeznanie
|
Ten indor rzeczywiście nie wygląda zbyt skomplikowanie
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
pytalam meza bzyku o nadzienie,powiedzial ze najlepsze jest juz gotowe bo jest wlasciwie przyprawione,to sie kupuje w takich duzych paczkach nie sposob ich nie znalezc w sklepie,zwlaszcza przed samym swietem ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Zadomowienie
|
Przypomnialo mi sie i mowie na wszelki wypadek-jak kupuje sie indyka to zazwyczaj w srodku niego jest woreczek z podrobami-trzeba wlozyc reke i wyciagnac wszystko zeby razem z tym nie upiec
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Rozeznanie
|
Dobrze, że mówisz Logest, bo ja sierota pewnie bym na to nie wpadła
![]() ![]() ![]() Sunapee- mąż z pewnością zna się na rzeczy, skoro twierdzi, że kupione jest najlepsze, to nie ma co być nadgorliwą ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#12 |
Zadomowienie
|
Poniewaz Swieto Dziekczynienia tuz tuz - odswiezam watek. Dziewczyny, macie jakies nowe przepisy?
![]() |
#13 |
Wtajemniczenie
|
Przepisow u mnie niet, 2 pierwsze moje swieta dziekczynienia bylismy zaproszeni do amerykanskiego domu, wiec nic nie robilam i tylko jadlam pyszne rzeczy, najbardziej mi smakowal sos zurawinowy ! mniam ! W tym roku nikt nas nie zaprosil (jeszcze....
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Zadomowienie
|
A wlasnie, Poulette, jeszcze nie mialam okazji pogratulowac. Gratulacje
![]() ![]()
![]() |
#15 |
Wtajemniczenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:01.