|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Zadomowienie
|
![]() Zaparcia - jak im zapobiegacDrogie Wizażystki , mam problem nieprzyjemny, a mianowicie bardzo mnie męczą |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Zaparcia - jak im zapobiegac
To, co z pewnoscią może pomóc to:
- picie dość sporej ilosci niegazowanej wody; - spożywanie np suszonych morelek /!/ smaczne i zawierają potas, dzięki czemu przeciwdziałają jeszcze dodatkowo kurczom np łydek ![]() - spozywanie w mniejszej ilości weglowodanów, te fermentują w żołądku, sprzyjają wzdęciom, niestrawnosci i zaparciom. cukier, biały chleb kluchy itp ![]() Jeśli problem jest dla Ciebie naprawdę dokuczliwy to jednak nalezy poradzić się lekarza, moze zaleci jakieś łagodne leki? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Rozeznanie
|
moze jedz na sniadanko otreby pszenne-powinno pomoc
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Rozeznanie
|
Ja też miałam z tym problem, ale przez chwilę. Moja pani doktor poleciła mi codziennie rano jeść musle z jakimiś owocami i jogurtem, do tego zbożowa kawa. Czasem w południe piłam soki warzywne Fit. Pomogło i to szybko, a do tego, do tej pory (30 tydzień) nie mam problemu ze zgagą, zaparciami itp. Jjem wszystko, na co tylko mam ochotę
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Raczkowanie
|
polecam: szklankę niegazowanej wody na czczo
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Zakorzenienie
|
Suszone śliwki - też mogą pomóc.Ale powiedz o zaparciach lekarzowi,to coś Ci zaleci.Długotrwałe zaparcia mogą doprowadzić do powstania hemoroidów czyli żylaków odbytu.
![]() |
![]() |
#7 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#8 |
BAN stały
|
Sprawdzałam wszytskiep odane sposoby, a ten ktory podala mi moja "doktorka" okazal sie najlepszy. Na czczo jadlam musli zalane ciepłą wodą. gwarantuje ze nie zdążysz zjeść całej miseczki jak problem sie rozwiąże
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Raczkowanie
|
Rano szklanka ciepłej przegotowanej wody. Kup sobie otręby granulowane ze sliwkami - musisz szukać bo trudno je znaleść ale są cudowne z jogurtem 2 x dziennie i Twój kłopot się rozwiąże. Pamietaj nie zwykłe tylko granulowane - myslę,że w nich jest większe stężenoie błonnika.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Zadomowienie
|
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:11.